Skip to content

2021 iPad mini: nyheter, pris, utgivningsdatum, specifikationer och rykten

21 de juni de 2021
ipad mini 6 renders 7b41516ff3de42189908bce254df6408

Efter att andra nya Apple-enheter tillkännagavs 2021, inklusive en ny iPad Pro, är en sjätte generationens iPad mini ingen överraskning. Den nuvarande versionen släpptes för nästan två år sedan, så vi förväntar oss att mini 6 följer företagets andra 2021-produkter och har förbättrad prestanda och mini-LED-bakgrundsbelysning; vi kanske till och med ser en större modell än tidigare år.

När släpps den nya iPad Mini?

Uppskattad analytiker och ivrig läckare Ming-Chi Kuo, enligt MacRumors, riktade sig ursprungligen till 2020 för den nya iPad mini-utgåvan. Att se hur den tiden har kommit och gått ser 2021 ut som året. Kuo justerade senare sin uppskattning med tanke på att Apple arbetade / arbetar på flera mini-LED-produkter, den kommande iPad mini är en av dem. Det är vettigt att vi ser det ungefär samtidigt som företaget avslöjar sina andra uppgraderade enheter. Apples senaste iPads släpptes antingen i mars eller september, så en liknande tidsram är möjlig den här gången.

Lifewires uppskattningsdatum

Vår bästa gissning just nu är att Apple kommer att avslöja iPad mini 6 någon gång under andra halvan av 2021. Det förväntades av vissa att meddelas vid Apples april 2021-evenemang, men det var reserverat för den nya iPad Pro. Trots att företaget väntar några år mellan 4: e och 5: e generationen, förväntar vi oss inte att historien upprepar sig. Det tros av många att de anländer i år. Som sagt, inte alla håller med om:

2021 iPad mini Pris Rykten

De senaste iPad-minisna lanserades till 399 $ (för de lägre modellerna), så en liknande uppskattning för 2021-versionen är vettig. De avancerade modellerna med mer lagring och stöd för mobilanslutning har varierat från cirka $ 650 till $ 850. Vi tror att Apple kommer att förbli ganska konsekvent med prissättningen i år.

Förbeställ information

Förvänta dig att förbeställningar börjar strax efter tillkännagivandet. Vi får veta mer när Apple avslöjar officiella detaljer.

2021 iPad mini-funktioner

Även om absolut ingenting är officiellt ännu, finns det flera rykten om den nya minis funktioner. Du kan inte ta dem alla för allvarligt, men vissa är mer logiska än andra och kommer sannolikt att ta sig in i den nya surfplattan. Den befintliga versionen kan ge några ledtrådar om den nya. Till exempel använder den Apple A12 Bionic-chipet och erbjuder upp till 256 GB lagringsutrymme. Så vad kommer den nya iPad mini att ha? Här är vad vi tycker:

  • Större skärm: Det är fortfarande uppe i luften hur stor den kommer att bli, men vissa säger att den helt enkelt ersätter den nuvarande 7,9-tums en men med starkare inre. Andra, som Kuo, hävdar något ganska större, som 8,4 tum. Om Apple skulle tona ut ramarna och använda en hålslagskonstruktion för den framåtvända kameran, kan det möjliggöra en större skärm utan att ändra surfplattans totala storlek (se återgivningen ovan).
  • Biometri under visning: Vart kommer fingeravtryckssensorn att gå? Ett rykte är att det kommer att bäddas in under skärmen, vilket stöder teorin om mindre ramar. Detta är en teknik som vissa telefoner redan använder, så det är inte uteslutet för denna iPad. Liksom iPad Air kan Touch ID dock finnas i strömbrytaren istället. Vissa rapporter säger dock att de övre och nedre ramarna kommer att förbli oförändrade, vilket möjliggör en vanlig hemknapp med Touch ID. Vi vet bara inte ännu.
  • Högre prestanda: En naturlig utveckling till snabbare och bättre processorer är givet i teknikvärlden. Den nya mini kommer säkert att erbjuda topprestanda genom en uppgraderad processor. Detta innebär mer kraft för saker som spel och multitasking, samt bättre batteritid. Ryktfabriken säger att den skulle kunna packas med en A13-processor, förstärkt från den aktuella surfplattans A12-andra hävdar att den kommer att använda A14 Bionic-chipet (samma i iPhone 12-sortimentet och den senaste iPad Air).
  • Lagring och RAM: När det gäller lagring säljs vi inte med tanken att iPad mini 2021 kommer att erbjuda en modell med mer än 256 GB. Nästa logiska steg skulle vara 500 GB eller 1 TB, men även den senaste iPad Air som just lanserades i slutet av 2020 går ut i samma storlek. För närvarande, förvänta dig samma 256 GB. Om vi ​​tittar på nuvarande iPads är vår bästa gissning för RAM 3 eller 4 GB. Den senaste iPad och iPad Air har 3 GB, och vi förväntar oss inte att mini ska matcha den nuvarande Pro 6 GB.
  • Snabb laddning: En 20W snabbladdningsadapter, något annat du kan förvänta dig. Detta är återigen enligt analytikern Kuo, som har en gedigen rekord av att leverera tidiga nyheter som vanligtvis går ut i slutändan.
  • USB-C: Ditching av Lightning-porten för USB-C skulle vara en första för mini och skjuta den in i det moderna rummet med de senaste Pro- och Air-surfplattorna.
  • Mini-LED: Detta är det nya normala för Apples produkter, åtminstone ett tag. Man har redan misstänkt att iPad Pro, iMac och MacBook Pro 2021 får mini-LED-teknik, så det är bara vettigt att Apple kommer att tillhandahålla den för 6: e generationens iPad mini. Men få inte dina förhoppningar upp; de kan få oss att vänta annan generation för att se en uppgraderad skärm.
  • Stöd för andra generationens Apple Pencil: Den senaste Apple Pencil släpptes i slutet av 2018 och arbetade bara på iPad Air och Pro, så det är troligt (och vi är hoppfulla) att Apple kommer att lägga till den senaste mini till listan. Kan det vara den här?
  • iPadOS 15: Om du använder en mini nu (5: e eller 4: e generationen) är du redan bekant med iPadOS 14. Det har funnits sedan slutet av 2020. iPadOS 15 förväntas i september, så mini 6 kommer säkert att levereras med den.

Nya specifikationer och hårdvara för iPad mini

Var noga med att kolla tillbaka här för en lista över alla specifikationer när de har bekräftats. För nu, om du är nyfiken på overifierade renderingar, har du tur! Det är alltid tufft att tro på renderingen eftersom någon kan göra dem, men det verkar aldrig stoppa deras spridning. Det här är det bästa vi måste fortsätta tills verifierade bilder tar sig till ytan.

Leaker Jon Prosser och konceptkonstnären Ian Zelbo har också några återgivningar:

De senaste nyheterna om den nya iPad mini

Du kan få mer Apple-relaterat innehåll från Lifewire; nedan är fler rykten och berättelser om den nya iPad mini 6: