Skip to content

3 sätt att skapa en lätt och ihållande Xubuntu Linux USB -enhet

17 de augusti de 2021
xubuntuwebsite 56a5aa9f3df78cf772895236

Xubuntu Linux-miljön erbjuder Ubuntu-huven, men med XFCE Desktop Environment istället för en ”tyngre” och mer resurskrävande skrivbordsmiljö som levereras med Ubuntu.

Ladda ner Xubuntu och Universal USB Installer

För att få Xubuntu, besök Xubuntu -webbplatsen och välj den version du vill använda. Du kan välja mellan den nuvarande versionen och den senaste långsiktiga supportversionen (märkt ”LTS”). LTS-versioner stöds i tre år medan icke-LTS-versioner innehåller nyare programvara, men stöds i bara nio månader. När du väljer en nedladdningssida får du frågan om du vill ladda ner 32-bitars eller 64-bitarsversionen. Om din dator är 32-bitars bör du välja 32-bitars, och om din dator är 64-bitars, välj sedan 64-bitars. Om du inte är säker, gå med 64-bitars. 32-bitars datorer är vanligtvis mycket gamla och är ganska sällsynta idag.

Använd Universal USB Installer för att skapa en startbar Xubuntu USB -enhet

Universal USB Installer

När du har laddat ner Universal USB Installer och Xubuntu kör du Universal USB Installer och välj Acceptera när säkerhetsvarningen visas. Universal USB Installer används för att skapa en startbar Xubuntu USB -enhet med uthållighet. Den första skärmen är ett licensavtal. Välj Jag håller med att fortsätta.

Skapa den ihållande Xubuntu USB -enheten med Universal USB Installer

Följ dessa steg för att skapa USB -installationsprogrammet.

 1. För att få Universal USB Installer besök Pendrive Linux webbplats och välj nedladdningslänken halvvägs ner på den märkta sidan Ladda ner UUI.

 2. När huvudskärmen för Universal USB Installer visas väljer du den distribution du vill använda från rullgardinsmenyn (dvs. Xubuntu).

  UUI Välj Xubuntu

 3. Bläddra till platsen för ISO -filen som du laddade ner för distributionen.

  UUI Välj diskavbildning

 4. Sätt i en tom USB -enhet i din dator och välj Visar alla enheter kryssruta.

 5. Välj din USB -enhet från rullgardinsmenyn. Om enheten inte är tom kontrollerar du Formatera låda. Om du formaterar USB -enheten raderas all data från enheten, så se till att du har säkerhetskopierat dess innehåll först.

  UUI Välj USB -enhet

 6. Ställ in uthålligheten i steg 4 för att vara resten av enheten.

 7. Välj Skapa att fortsätta.

  UUI -flash -USB -enhet

Skapa en startbar Xubuntu USB -enhet med Ubuntus Startup Disk Creator

Om du redan har Ubuntu installerat på din dator är det enklaste sättet att skapa en beständig startbar Xubuntu USB -enhet att använda Start Disk Disk Creator.

 1. För att starta Disk Creator, välj Ansökningar ikonen längst ner på sidopanelen för att visa listan över dina applikationer och sök sedan efter ”startdiskettskapare”. När ikonen visas väljer du den.

  Ubuntu Sök Start Disk Disk Creator

 2. Startup Disk Creator är ganska lätt att använda. Skärmen är uppdelad i två delar. Den övre halvan är där du anger vilken distribution som ska användas, och den nedre halvan är där du anger USB -enheten som ska användas. Det finns en god chans att din Xubuntu -diskavbildning redan finns i det övre avsnittet. Välj i så fall det. Om inte, måste du välja Övrig och bläddra till Xubuntu ISO -filen du laddade ner.

 3. Sätt i din USB -enhet och välj Radera för att rensa enheten. Detta steg kommer att ta bort all data på din USB -enhet, så se till att du har en säkerhetskopia.

 4. Se till att alternativknappen är markerad Förvaras i reserverat extra utrymme väljs och skjut sedan Hur mycket bar tills du har angett hur mycket utrymme du vill använda för uthållighet.

 5. Välj Gör startdiskett. Du kommer att bli ombedd att ange ditt lösenord med olika intervall, men i huvudsak kommer din USB -enhet att skapas och du kan använda den för att starta Xubuntu.

  Ubuntu Startup Disk Creator

Skapa en beständig startbar Xubuntu USB -enhet med UNetbootin

UNetbootin är tillgängligt för Windows och Linux. Om du använder Linux kan du kanske använda din pakethanterare för att installera UNetbootin.

 1. Se till att din USB -enhet är isatt och se till att den är formaterad och att det inte finns någon annan data på den.

 2. För att köra UNetbootin i Windows är allt du behöver göra att klicka på den körbara; inom Linux måste du köra UNetbootin med förhöjda privilegier. Du måste också ange en ytterligare inställning för att köra den med roträttigheter. sudo QT_X11_NO_MITSHM = 1 ./unetbootin-linux64-677.bin

 3. Gränssnittet för UNetbootin är uppdelat i två. Den övre delen låter dig välja en distribution och ladda ner den, den nedre delen låter dig välja en distribution som du redan har laddat ner.

  Unetbootin körs på Ubuntu

 4. Välj Diskbild alternativknappen och välj sedan trepunktsikon. Hitta den nedladdade Xubuntu ISO -filen. Platsen visas nu i rutan bredvid ikonen.

 5. Ställ in värdet i Utrymme som används för att bevara filer vid omstart till den mängd du vill använda för uthållighet.

 6. Välj USB -enhet som typ och enhetsbokstav för din USB -enhet.

  Unetbootin flash USB

 7. Välj OK för att skapa den startbara Xubuntu USB -enheten med uthållighet.

 8. Processen tar några minuter att slutföra. När den är klar kommer du att kunna starta upp i Xubuntu. Om du vill skapa en UEFI -startbar Xubuntu USB -enhet, följ guiden men använd Xubuntu ISO istället för Ubuntu ISO.