Saltar al contenido

3 sätt att skicka e-post till en faxmaskin

17 de julio de 2021
GettyImages 1130429067 5c841e6dc9e77c0001a3e522

Vi trodde förmodligen att fax skulle vara över nu, och ändå finns det fortfarande tillfällen då vi uppmanas att faxa ett viktigt dokument. Även om du inte behöver din egen faxmaskin för att faxa ett dokument behöver du troligtvis en giltig e-postadress och antingen en mobilapptjänst eller tillgång till en online-faxtjänst. Här är tre sätt att skicka e-post eller skicka ett online-dokument till ett faxnummer.

FaxZero: När du snabbt behöver faxa online

Vad vi gillar

 • FaxZeros webbplats har ett enkelt, lättanvänt gränssnitt; fyll bara i ett formulär och gå.
 • Det gratis faxalternativet är perfekt för de slumpmässiga engångsförfrågningarna om att faxa dokument.

Vad vi inte gillar

 • Dokument som är längre än tre sidor kräver en avgift.

FaxZero är en av många gratis faxtjänster online som skickar dokument och en försättsblad till ett faxnummer genom att fylla i ett enkelt formulär på deras webbplats. FaxZero erbjuder gratis faxtjänster, men det finns begränsningar. Gratis fax är endast tillgängligt för fax som skickas till platser i USA eller Kanada, och du kan bara skicka fem gratis fax per dag, med varje fax som innehåller högst tre sidor, inklusive försättsbladet. FaxZero erbjuder också betalda faxtjänster: internationell faxning och en premiumfaxtjänst som heter nästan gratis fax. Avgiften per fax för internationella fax varierar beroende på vilket land du faxar till. Att skicka ett fax till Island är till exempel $ 1,99, medan det att skicka ett fax till Burundi är $ 25,41 för samma maximala antal sidor som tillåts i ett fax, vilket är 15. Den nästan gratis faxtjänsten är $ 1,99 per fax och erbjuder fördelar som t.ex. Max 25 sidor per fax som skickas och borttagning av FaxZeros varumärke från försidan.

Hur man skickar ett fax med FaxZero

Så här skickar du ett fax med FaxZero:

 1. Gå till FaxZeros webbplats. Webbadressen är FaxZero.com. Formuläret du använder för att skicka ditt fax finns på förstasidan.

 2. Under Avsändarinformation, fyll i de tomma fälten markerade för din namn, E-post, och Telefonnummer.

 3. Under Mottagarinformation, fyll i de tomma fälten markerade för mottagarens namn och Faxnummer.

 4. Inom avsnittet märkt Faxinformation, ladda upp de filer du behöver faxa genom att välja en av Välj filer alternativ. Ditt dokument måste vara en av FaxZeros godkända / stödda filtyper: Microsoft Word (DOC, DOCX eller RTF), PDF-, PNG- eller JPG-bildfiler, Excel (XLS eller XLSX), TXT, TIFF, GIF, Powerpoint (PPT) eller HTML.

 5. Efter dig Välj Välj filerkommer du att bli ombedd att välja en fil från din dator att ladda upp. Välj filen och då Välj Öppna.

 6. När du har laddat upp ditt önskade dokument skriver du ett meddelande till försättsbladet i det tomma textfältet under Välj filer sektion.

 7. För nästa tomma fält, markerat Bekräftelsekod, fyll blanken med den slumpmässigt genererade koden som finns under den här tomma rutan.

 8. Att skicka in ditt nu ifyllda formulär för faxinlämning, välj antingen Skicka gratis fax nu alternativet eller Skicka $ 1,99 fax nu beroende på dina faxbehov.

 9. Efter att ha skickat in ditt formulär får du ett bekräftelsemeddelande från FaxZero. Att få det här e-postmeddelandet är viktigt eftersom det innehåller en bekräftelselänk som du måste klicka för att skicka ditt fax.

 10. När ditt fax har skickats kommer du att få ett nytt e-postmeddelande med information om huruvida det har levererats eller inte.

FaxFile: För när du inte har tillgång till en dator

En skärmdump av FaxFile-appens huvudskärm på en Android-telefon, en HTC 710C. Huvudskärmen visar alternativ för att ställa in ett fax: lägga till filer och välja mottagare.

Vad vi gillar

 • Appen presenterar ett enkelt, snyggt och lättanvänt gränssnitt.
 • FaxFile låter dig lägga till filer från Google Drive och iCloud så att du inte bara är begränsad till filer som är lagrade på din telefon.

Vad vi inte gillar

 • Det finns inga gratis faxalternativ. Du måste köpa faxkrediter i förväg.
 • Faxkrediter återbetalas inte när du startar ett fax, även om du avbryter faxet.

Om du inte har tillgång till en dator men har tillgång till de filer du behöver faxa på din mobila enhet kan en faxapplikationstjänst för mobilapp vara det bästa alternativet för dig. FaxFile faxar dokument och bilder direkt från din smartphone eller surfplatta. Denna app stöder faxning av PDF- och Microsoft Word (DOC eller DOCX) -filer och bildfiler (PNG och JPG). Medan FaxFile är gratis att ladda ner krävs köp i appar (kallas faxkrediter) för att skicka fax. Fax som skickas till platser i USA och Kanada kräver köp och användning av 10 poäng per sida per mottagare. Köp ett paket med 50 krediter för $ 2,49. FaxFile erbjuder också internationell faxning, men kontrollera faxpriserna för att se till att företaget faxar till ditt avsedda land och för att se hur många krediter det kommer att kosta att göra – priserna varierar mycket beroende på vilket land du väljer.

Ladda ner för:

eFax: För när du behöver skicka fax ofta

En skärmdump av eFax: s månatliga medlemswebbplats. Du måste registrera dig för ett konto för att kunna använda deras tjänster. På den här sidan måste du välja ett platsspecifikt eFax-nummer.

Vad vi gillar

 • Faxa direkt från ditt e-postkonto genom att bara skicka ett e-postmeddelande.
 • eFax låter dig faxa över 170 filformat som stöds.

Vad vi inte gillar

 • Det finns inga kostnadsfria eller billiga alternativ för att använda deras faxtjänster.
 • De månatliga medlemspriserna är lite dyra för personer som inte faxar så ofta.

Till skillnad från FaxZero erbjuder eFax endast sina faxtjänster via ett betalt, månatligt medlemskap. Vad som dock gör eFax särskilt anmärkningsvärt är att när du registrerar dig för ett medlemskap kan du skicka e-post till ett faxnummer genom att bara skriva ett vanligt e-postmeddelande. När du har konfigurerat ditt eFax-konto loggar du in på ditt e-postkonto och skriver ett nytt meddelande som vanligt. Du kommer fortfarande att bifoga alla dokument eller filer som vanligt och din försättsblad kommer att vara vad du skriver i e-postmeddelandet. Av de tre tjänsterna som listas här tillåter eFax att det största antalet filformat kan skickas. När du är redo att skicka ditt fax skriver du bara in mottagarens faxnummer med domänen «@ efaxsend.com» som läggs till. Priset på medlemskap med eFax är dock lite rejält, särskilt om du inte planerar att faxa ofta. EFax erbjuder två medlemsnivåer: eFax Plus och eFax Pro. Plus-medlemskapet kräver en installationsavgift på 10 USD och en månadsavgift på 16,95 USD. Med detta medlemskap kan du skicka 150 sidor gratis per månad, med ytterligare sidor som kostar $ 0,10 vardera. Pro-medlemskapet är $ 19,95 per månad med en installationsavgift på $ 19,95. Pro-medlemskapet gör att 200 sidor kan skickas gratis varje månad.