Skip to content

5 Apple Watch -säkerhetsinställningar du bör slå på

5 de augusti de 2021
AplWatch 3Up Features PR PRINT Apple Watch 56a6c6285f9b58b7d0e486f2

Eftersom din Apple Watch är länkad till din iPhone kan den komma åt dina kontakter, meddelanden, kalendrar och mer. Om din Apple Watch går förlorad eller blir stulen är dina personuppgifter i fara, så det är viktigt att aktivera dina sekretess- och säkerhetsinställningar för Apple Watch. Här är fem viktiga säkerhetsinställningar för Apple Watch att kontrollera just nu.

Ställ in och förstärk ett Apple Watch -lösenord

När du konfigurerar din Apple Watch för första gången uppmanas du att skapa ett lösenord som du kan använda när du låser upp klockan, precis som med ett iPhone -lösenord. Denna grundläggande säkerhetsåtgärd hindrar någon från att ta din enhet, se dess innehåll och använda din plånbok för att finansiera en shoppingrunda. Om du har ett komplicerat och säkert iPhone -lösenord och vill använda din iPhone för att låsa upp din Apple Watch, öppna Apple Watch -appen på din iPhone, gå till inställningar > Lösenordoch välj Lås upp med iPhone. Alternativt kan du öppna inställningar app på din Apple Watch, tryck på Lösenordoch tryck sedan på Lås upp med iPhone. Om du vill ändra och stärka ditt nuvarande Apple Watch -lösenord öppnar du inställningar app på din Apple Watch, tryck på Lösenordoch tryck sedan på Ändra lösenord.

Aktivera sekretess för meddelanden

Textmeddelanden på Apple Watch innan du aktiverar aviseringssekretess

Det är bekvämt och enkelt att kontrollera aviseringar från handleden när de kommer till din iPhone, men det kanske inte alltid är önskvärt. Om du har frågor om integritet och inte vill att dina meddelanden ska dyka upp på djupet på din Apple Watch, tillåter Apple dig att aktivera en funktion som heter Notification Privacy. Med meddelande sekretess aktiverat kan du se att du har fått ett meddelande, men dess information är inte synlig förrän du trycker på varningen på din Apple Watch. För att aktivera aviseringssekretess, öppna Apple Watch -appen på din iPhone och tryck på Min klocka flik. Välj Meddelanden och sedan växla på Meddelande Sekretess.

Hitta min Apple Watch och aktiveringslås

Hitta min sida på iCloud -webbplatsen

Om en Apple Watch försvinner eller blir stulen skyddar funktionen Hitta min Apple Watch dig på flera sätt. Den lokaliserar din Apple Watch på en karta och aktiverar sedan automatiskt aktiveringslåsfunktionen, så att ingen kan öppna, koppla bort eller på annat sätt röra med din Apple Watch utan att ange ditt Apple -ID och lösenord. För att se till att Hitta min Apple Watch är aktiverat, gå till Apple Watch -appen på din iPhone och välj sedan Min klocka > [your watch name] > Info. Om du ser Hitta min Apple Watch där betyder det att du är skyddad av aktiveringslås. När Hitta min Apple Watch är aktiverat kan du också slå på förlorat läge, där du kan ställa in ett anpassat meddelande som visas på skärmen tillsammans med ett nummer där du kan nås. Om situationen är akut kan du också radera dina Apple Watch -data på distans. Om du säljer eller ger bort din Apple Watch stänger du först av aktiveringslåset.

Radera data efter 10 misslyckade lösenordsförsök

Apple -klockans ansikte visar lösenordskärm

Om du är orolig för säkerheten för din Apple Watch -data kan ett alternativ som heter Radera data lindra dig. När den här funktionen är aktiverad, om någon anger fel lösenord 10 gånger, raderas data på din klocka automatiskt. För att aktivera Radera data, öppna inställningar på din Apple Watch, tryck på Lösenordoch växla sedan vidare Radera data.

Puls och Fitness Tracker Sekretess

Puls på Apple Watch

Om du är orolig för att dela data som produceras av Apple Watchs pulsmätare och fitnessspårningsfunktioner, begränsa denna information via Apple Watch -appen på din iPhone. Gå till Integritet > Hälsa, tryck på Hjärtfrekvens, och vrid omkopplaren till av. Växla av Fitness Tracking att sluta dela denna data. Platstjänsterna, analyserna, kontakterna och hälsoinställningarna som aktiveras på en iPhone aktiveras också på varje parad Apple Watch. Hantera dessa inställningar i sekretessavsnittet i din Watch -app.