Skip to content

5 sätt att titta på kabel -TV under resan

31 de juli de 2021
mobile tv watching 521008101 5bedbaefc9e77c00513d6d6c

Medan din DVR är trogen kan spela in TV -program hemma, kanske du vill få lite av samma innehåll medan du reser. Lyckligtvis har det aldrig varit enklare att ta med dina favorit -tv -program på vägen, oavsett om det är via en bärbar dator, smartphone eller surfplatta. Beroende på vilket system du använder hemma finns det några sätt att titta på dina program medan du är borta. I den här guiden berättar vi hur du tittar på kabel -TV var som helst.

Ditt kabelbolags streamingtjänst

De flesta kabelföretag erbjuder nu en tjänst som tillåter kunder att strömma programmering på sina mobila enheter och datorer. Många kabelleverantörer använder en tjänst som heter TV Everywhere som innehåller många av de mest populära kabelkanalerna. Det är vanligt att detta ingår i ett kabelpaket. Förutom (eller istället för) TV Everywhere erbjuder stora kabelbolag också sina egna streaming -appar. Till exempel använder Time Warner Cable både TV Everywhere och TWC TV -appar medan Comcast använder sin Xfinity TV -app. Tjänster som liknar dessa blir ett populärt tillägg för kabelleverantörer och kostar ofta utan extra kostnad.

Den stora fördelen med detta alternativ är att du i de flesta fall kan njuta av TV på vägen medan alla hemma njuter av TV oavbruten. Din kabelinloggningsinformation fungerar också med streamingpinnar och enheter som Roku.

Skaffa en Streaming Stick

Om du inte har ett kabelabonnemang och använder en streamingtjänst som Roku eller Amazon Fire kan du ta den med dig på vägen. Roku Stick och Amazon Fire Stick är två av de bästa strömmande enheterna för resor. De är kompakta och får plats i din resväska. Det bästa av allt är att du inte förlorar dina programmeringsinställningar när du kopplar bort den från din TV. De flesta TV -apparater i hotellrum har en HDMI -port, vilket båda enheterna kräver. Så länge platsen du bor också erbjuder ett WiFi -nätverk kommer det att vara precis som om du tittar på TV hemma. Du kan till och med lämna fjärrkontrollen hemma och använda din smartphone eller surfplatta som fjärrkontroll.

Skaffa en Slingbox

Slingbox är ett bekvämt sätt att titta på programmering när du är hemifrån. Du kan ansluta en Slingbox till din kabel- eller satellit-levererade DVR-box, ansluta till internet och när du väl har installerat den kan du styra din Slingbox var du än har en internetanslutning. En fördel med Slingbox är att du har full kontroll över DVR, så att du kan ändra menyinställningar eller schemalägga och radera inspelningar. Du kan också strömma live- och inspelad TV till datorer och handhållna enheter så länge dina internetanslutningar i båda ändar klarar det. Slingbox har en nackdel. Om du bestämmer dig för att titta på live -TV utanför ditt hem måste människorna i ditt hem titta på samma program. Detta kan vara ett problem för dem som har en resande familjemedlem. Vissa användare kommer runt detta genom att ansluta Slingbox till en andra TV -box.

Registrera dig för Plex

Plex är en molnbaserad tjänst som låter dig komma åt och strömma dina mediefiler från alla anslutna enheter. Det är ett populärt alternativ som användare tycker om eftersom det är snabbt och pålitligt. Det finns ett grundläggande gratis konto, och du kan välja ett betalkonto med fler fördelar om du tycker att det är användbart. Plex är ett fantastiskt sätt att hantera hela ditt mediebibliotek var som helst och definitivt värt att testa.

Använd Windows Media Player

Om du är en Windows Media Center -användare kan du använda strömningsalternativen inbyggda i Windows Media Player (WMP). Först vill du se till att du har den senaste versionen av WMP installerad på din dator. Därifrån är det lika enkelt som att ställa in streamingalternativ och du är redo att gå. Windows Media Player använder samma bibliotek som Media Center, så så länge du har konfigurerat ditt inspelade TV -bibliotek korrekt bör du vara redo. Streaming från Windows Media Player är inte i närheten av samma sak som att använda en enhet som Slingbox. Medan Slingbox ger dig fjärrkontroll över din DVR, ger WMP dig bara åtkomst till filerna i ditt bibliotek. Detta alternativ ger dig tillgång till musik, videor, bilder och andra medier, inklusive inspelad TV. Men det tillåter dig inte att titta på live -tv, och om dina inspelningar är kopieringsskyddade kommer du inte att kunna strömma dem. Alla öppna inspelningar är tillgängliga och som åtminstone ger dig tillgång till de flesta nätverksprogrammeringar. Det är inte en perfekt lösning, men en som kan hjälpa dig att klara dig om du är desperat efter att se din favorit CBS -serie medan du reser. Den extra fördelen med att få åtkomst till din musik, foton och videosamling kan också vara trevlig.

En viktig påminnelse om dataanvändning

När du går till mobil förlitar du dig på ditt mobilnät för strömmning och det kan påverka din dataplan. Strömmande media förbrukar mycket mer data än enkla uppgifter som att kontrollera e -post eller sociala mediekonton på din telefon eller surfplatta. När du kan kan du ansluta din enhet till ett pålitligt och säkert Wi-Fi-nätverk när du är på väg. Många hotell erbjuder Wi-Wi gratis eller billigt, och det kommer att rädda dig från de otäcka överkostnaderna. Det andra alternativet är att få en obegränsad dataplan. Hur som helst, håll bara dina data i åtanke. Streaming av TV är bra, men det kan kosta mer än väntat om du inte är försiktig.