Skip to content

5G Myths Debunked som Verizon betalar stort för spektrum

25 de juni de 2021
GettyImages 1155402179 7bc970d02fb248b2b559a2b4c9c4f60e

Viktiga takeaways

  • Verizon spenderar förpackningen i en nyligen FCC-auktion.
  • En 5G-expert debunker vanliga myter om 5G-prestanda.
  • 5G kommer inte att dramatiskt förändra hur människor använder sina telefoner.

Det senaste förvärvet av ytterligare mellanspektrum kan hjälpa Verizon att tävla med AT&T och T-Mobile i loppet om 5G-cellulär överlägsenhet. Men 5G, säger vissa experter, kanske inte är så revolutionerande som leverantörer vill att du ska tro. Verizon var den stora utgivaren den 2 september när Federal Communications Commission (FCC) släppte resultaten av sin 3,5 GHz-auktion och avslöjade att företaget betalade 1,9 miljarder dollar för 557 licenser. Mellanspektrumköpet är avgörande för företagets expansion av 5G-tjänsten, utanför en handfull större städer som för närvarande betjänas av den snabbare men kortvariga mmWave-tekniken. Mellanspektrum för 5G använder mikrovågor på 2,5-3,7 GHz och erbjuder en bra blandning av täcknings- och kapacitetsfördelar, vilket är viktigt för en lyckad 5G-utrullning. ”Frågan som industrin står inför är vad som kommer först, infrastrukturen eller enheterna?” ”Jag tror att Verizon-köpet är viktigt eftersom det går tillbaka till det grundläggande problemet med att det inte finns tillräckligt med spektrum för att servicekommunikation för alla användare”, berättade branschexpert David Hall, som arbetar för NI, tidigare känd som National Instruments. Lifewire i en telefonintervju. Trots den stora investeringen tror Hall inte att trådlösa kunder kommer att se en stor skillnad när 5G distribueras på deras marknader.

5G-prestanda

Hall tog upp en av de stora myterna om 5G: Att det dramatiskt kommer att förändra deras enhets vardagliga prestanda. ”Det finns en myt om att de flesta användare dagligen kommer att se betydande förbättringar i deras användarupplevelse”, säger Hall. ”När du tänker på att ladda ner en HD-video eller streama den i realtid … kan du göra det idag.” Hall tillade att mycket av marknadsföringen rör sig om gigabit per sekund genomströmning och några av bandbreddsspecifikationerna inte är nödvändiga för majoriteten av användarna. ”Jag tror att transportörerna har levererat allt som den typiska användaren behöver”, sa han. ”Jag tror inte att om Verizon eller AT&T magiskt distribuerade basstationerna imorgon skulle det förbättra användarupplevelsen drastiskt idag.”

Hall ser att implementeringen av 5G-nätverk handlar mer om nätverkskapacitet och bandbredd än användarupplevelse. Han sa sedan att alla transportörer kommer till den punkten att de inte har tillräckligt med spektrum för att transportera all trafik och FCC-auktionen kom tidigare än väntat. ”Vi visste att det skulle komma, men vi trodde att det skulle ta mer tid”, sa han.

En vy av en Verizon-butik som marknadsför 5G mitt i coronaviruspandemin

Verizons Rich Young sa i ett uttalande att det ökade mellanbandsspektrumet var ”viktigare än någonsin eftersom USA strävar efter att upprätthålla sin globala konkurrenskraft och ledande ställning vid utbyggnaden av 5G-nätverk.” Han sa att nya investeringar i mellanbandet kommer att bidra till att stänga den digitala klyftan och öppna dörren för nya innovationer för miljontals amerikanska konsumenter och företag. Många delar av landet är underbetjänade när det gäller snabbare Internet, men 5G har potential att stänga det gapet. Genom att utöka räckvidden för höghastighetsinternet till undermåliga samhällen kommer fler människor att ha tillgång till information, utbildning och underhållning. Appar infunderade med kognitiva tjänster med hjälp av AI- och IoT-appar som används i smarta hem kommer att inleda nästa våg av teknikutvecklingen. Allt från telemedicin till autonom navigering förväntas förbättras av 5G-nätverk.

5G: s översålda fördelar

Hall tror att den trådlösa industrin har sålt fördelarna med 5G, men tror att investeringarna i infrastruktur kommer att löna sig i tid. ”Det globala behovet av 5G är tidsberoende. Frågan som industrin står inför är vad som kommer först, infrastrukturen eller enheterna? Vi ser bärare som driver 5G-enheter in på marknaden så att de kommer att ha möjlighet att distribuera infrastrukturen när de behöver den, sade han.

Mer 5G-myter

När det gäller de andra myterna om 5G? Hall sa att det definitivt inte finns några bevis för att 5G orsakar koronavirus, även om vissa celltorn brändes och bredbandsingenjörer hotades över ryktet. Här är några andra mytbrytare:

  • Även om Världshälsoorganisationen (WHO) en gång föreslog att mobiltelefonstrålning skulle listas som ”möjligen cancerframkallande för människor”, finns det inga avgörande bevis för att mobiltelefoner är ett hot mot människor.
  • 5G-telefoner ersätter inte din 4G-telefon. Även om det kommer att kräva en 5G-telefon för att få åtkomst till 5G-nätverk, kommer 4G-telefoner att fortsätta att fungera.
  • 5G kommer inte nödvändigtvis att förbättra videostreaming. Det beror på tjänsteleverantörer som Netflix, Hulu och andra. De flesta leverantörer erbjuder redan premiumtjänster så att du kan ladda ner högupplösta och ultrahögupplösta videor.

Det råder ingen tvekan om att 5G-nätverk och deras efterträdare kommer att främja en mängd olika industrier och tekniker när vi utnyttjar kraften i 5G-innovation. Den dagen kommer – men den är inte här ännu.