Skip to content

8 dolda Apple Watch -funktioner

4 de augusti de 2021
Apple Watch ECG app man on apple watch 12062018 5c40e69446e0fb000145f4df

Apple Watch har utmärkta funktioner, inklusive möjligheten att ringa och ta emot telefonsamtal, få vägbeskrivningar och övervaka din rörelse. Utöver dessa grundläggande förmågor packade Apple andra små men intressanta funktioner i klockan som är värda att titta på. Här är några dolda Apple Watch -funktioner som gör den bärbara ännu mer kraftfull. Informationen i den här artikeln gäller Apple Watches med watchOS 6. Instruktionerna liknar dock tidigare versioner av programvaran.

Ta skärmdumpar

Vill du visa någon hur en app ser ut på din Apple Watch? Ta en skärmdump på klockan genom att trycka på digital krona och sidoknapp på klockan samtidigt. Klockan avger ett slutarljud och skärmen blinkar för att indikera att skärmdumpen är tagen. Skärmdumpbilder sparas i mappen Foton i iPhone Photos -appen. Du kan komma åt dem senare eller trycka på Dela med sig knappen för att texta skärmdumpen till en vän. Innan du kan ta en skärmdump på Apple Watch måste du aktivera funktionen i appen Watch på din iPhone. Här är hur:

 1. Knacka på Kolla på app på iPhone -startskärmen.

 2. Bläddra ner och tryck på Allmän.

 3. Rulla ner till Aktivera skärmdumpar och flytta omkopplaren till läget På/grönt.

Tyst din klocka genom att täcka den

Om du får ett samtal under ett möte eller en film och inte vill bli störd (eller störa andra), lägg handen över displayen i tre sekunder för att stänga av ljudet. Som med att ta skärmdumpar måste du först aktivera den här funktionen på din iPhone:

 1. Öppna Kolla på app på din iPhone.

 2. Bläddra ner och tryck på Ljud & Haptics.

 3. Rulla ner och flytta Omslag till tyst vippomkopplaren till läget På/grönt.

  Ljud & Haptics inställningsskärm i Watch -appen på iPhone

Hitta din iPhone med din Apple Watch

Om du har placerat din iPhone fel kan du spåra den med din Apple Watch. Den här funktionen kräver att du befinner dig inom telefonens Bluetooth -räckvidd, så det kommer inte att göra någon nytta om du lämnade telefonen på en restaurang. Det kan dock identifiera var din iPhone är i ditt vardagsrum om det är under soffan.

 1. Svep upp på ditt Apple Titta på displayen för att visa skärmen på kontrollpanelen.

 2. Knacka på iPhone -ikon att få din telefon att göra ett jungande ljud.

 3. Tryck på telefonikonen flera gånger medan du lyssnar efter ljudet som iPhone gör. Klockan visar ”Pinging iPhone” medan iPhone spelar upp ett ljud.

  Ping iPhone -alternativ på Apple Watch

Återgå till den senaste appen

Om du behöver återgå till den senaste appen du använde behöver du inte gå igenom Apple Watch -menyn för att komma dit. Dubbeltryck på digital krona för att omedelbart starta den senaste appen du använde. Detta kan vara en livräddning när du behöver göra något som att dra upp din flygbiljett medan du är på boardinglinjen.

Ändra standard textmeddelanden

Du har inte fastnat med standardtextmeddelandena som kom på Apple Watch. För att anpassa de inbyggda meddelandena med din stil, gå till Watch-appen på din iPhone och välj Meddelanden > Standard svar. Därifrån ser du svaren som för närvarande laddas på din iPhone och kan byta ut de du inte gillar med något nytt. Om du skickar samma meddelanden till vänner är det här platsen att lägga dem så att du har lätt åtkomst till dem senare.

Standardsvar på meddelanden i appen Watch på iPhone

Rensa alla aviseringar på en gång

Trött på att rensa aviseringar på din klocka en i taget? Du kan rensa alla aviseringar du har på enheten samtidigt.

 1. Dra ner på Apple Watch -ansikte för att öppna Meddelanden skärm.

 2. Tryck och håll ned Meddelanden skärm.

 3. Knacka på Rensa alla för att bekräfta borttagningen.

  Meddelandeskärm på Apple Watch

Prata med Siri

Du behöver inte använda en knapp för att starta Siri. Den digitala assistenten svarar på dig om du säger ”Hej Siri!” medan urtavlan är aktiverad. Den här funktionen kan vara fantastisk när du har båda händerna upptagna medan du lagar mat eller städar och inte vill göra din klocka smutsig.

Dela din plats via meddelanden

Att dela din plats är enkelt på Apple Watch via appen Meddelanden. Om du skickar sms med någon på klockan håller du ned skärmen för att få en Skicka plats knapp. Tryck på den knappen för att omedelbart skicka personen du chattar med en pin med dina nuvarande koordinater. Det gör det enkelt för personen att navigera till din exakta plats, vare sig det är en restaurang eller en gräsmatta på en utomhuskonsert.

Meddelande på Apple Watch

Kartan du skickar innehåller närmaste gatuadress och kan öppnas i Google Maps för detaljerad information.