Skip to content

AI Writing Tool Wordtune förvandlar dina ord med lätthet

22 de juni de 2021
GettyImages 1036656330 2593aa2de68c4c41ac0af4dff04b79b8

Viktiga takeaways

  • Wordtune är ett AI-skrivverktyg som är utformat för att hjälpa dig att göra ditt skrivande renare och lättare att läsa.
  • Tillägget är tillgängligt gratis, men innehåller också några premiumfunktioner som är tillgängliga med en månadsplan.
  • Även om det inte är det mest kraftfulla AI-skrivverktyget där ute, har Wordtune en fin uppsättning funktioner som gör att ditt skrivande sticker ut utan att du plågas över alla detaljer.

Hur Wordtune omvandlar ditt skrivande med artificiell intelligens är nästan som magi. Föreställ dig det här – kanske kommer du förkylad och du måste skicka e-post till din chef för att låta dem veta att du inte kan få det att fungera nästa dag. Men du vill låta formellt och respektfullt. Wordtune kan hjälpa till att få det att hända. Eller, om du är någon som jag, som tycker att det de skriver lite grovt runt kanterna ibland, kan Wordtune också hjälpa till att städa upp det. ”Medan din hjärna är upptagen med att slumpa ner tankar slumpmässigt kan Wordtune hjälpa till att organisera och polera de råa tankarna i raffinerade stycken och på lämpligt sätt förmedla din mening. Det minskar klyftan mellan din hjärna och din bok”, Mrudul Shah, en AI-expert och chefsteknik officer på Technostacks, berättade Lifewire i ett e-postmeddelande.

Rengöring snyggt

Wordtune är ett ganska nytt verktyg skapat av AI21 Labs för att hjälpa dig att skriva bättre. Medan andra verktyg som Grammarly fokuserar på att eliminera uppenbara fel, kan Wordtune helt enkelt skriva om långa meningar eller korta stycken för att göra ditt skrivande mer kortfattat eller till och med passa en annan ton helt. Jag har använt Wordtune i två veckor nu, och jag kan ärligt säga att det har förändrat mitt sätt att skriva. I stället för att spendera flera minuter på att oroa mig för kvaliteten på det jag skrev, skriver jag nu de första raderna och låter Wordtune föreslå några andra sätt att formulera det. Även om det inte är perfekt, kan det komplettera dina grundläggande skrivförmåga och är ett trevligt skyddsnät som hjälper till att fånga upp alla uppenbara motsägelser.

Medan du kan lita på det grundläggande inställningsalternativet för att rekommendera ytterligare sätt att skriva något, innehåller Wordtune också en premiumnivå med funktioner som avslappnade och formella toner, samt verktyg för att förkorta och förlänga textrader.

De extra funktionerna kommer dock till en ganska brant kostnad, men de tillgängliga planerna börjar på $ 119,88 per år eller $ 24,99 per månad. Om du vill hämta Wordtune för ett team av individer kan du också kontakta företaget för mer information om dessa planer. Jag tillbringade ungefär en vecka med den fria versionen och lät den föreslå ändringar och omstruktureringar. När jag väl registrerade mig för premiumversionen hittade jag dock inte mycket nytta för alternativen för tonbyte. De är trevliga att ha, men totalt sett – åtminstone enligt min erfarenhet – var det vanliga omskrivningsalternativet min go-to-funktion. Det fungerar bara, och det fungerar bra. Längdkontrollerna var dock en fin touch på premiumsidan. Jag vände mig ofta till meningsförkortningsverktyget, eftersom jag har en tendens att bli lite långvarig. Wordtune har hjälpt mig att bekämpa det lite, men det är också något du förbättrar när du skriver mer och mer.

Framtiden för AI-skrivande

Wordtune är dock inte det första AI-skrivverktyget som dyker upp. I själva verket är det inte ens den mest kraftfulla. Även om Wordtune kan förbättra ditt skrivande, kräver det fortfarande den grundläggande nivån på skicklighet och output från författaren. Andra system, som Copy.ai, kan helt generera innehåll för företag, något vi redan ser på flera publikationer och webbplatser. ”Även om det inte är perfekt kan det komplettera dina grundläggande skrivförmåga, och det är ett trevligt skyddsnät som hjälper till att fånga upp alla uppenbara inkonsekvenser.”

”AI-skrivande har redan använts och framför miljontals människor varje dag i flera år”, förklarade Viputheshwar Sitaraman, en AI-expert och digital konsult, i ett e-postmeddelande. ”Från WaPos robotförfattare Heliograph till AP: s automatiserade insikter, tusentals berättelser som publiceras idag är redan producerade av naturlig språkbehandling (NLP) och generation (NLG),” tillade Sitaraman. ”NLP är en av kärnfunktionerna som möjliggörs av AI och maskininlärning (AI / ML). Enkelt uttryckt innebär det att AI-genererat skriftligt innehåll (från meningar till fullständiga artiklar).” Wordtune är inte lika kraftfullt som de andra alternativen där ute, men det behöver inte vara. Det är inte avsett som en ersättning för dina grundläggande skrivförmåga. Istället är det en extra resurs som du kan trycka på – efter behov – för att hjälpa dig att få tag på den extra klarheten i ditt skrivande.