Skip to content

All-Women’s Valorant Turnering är ett steg mot inkludering i Esports

16 de juni de 2021
FTW Web 2 2 67ee3cab199042b5802acaf8ed7f49f0

Viktiga takeaways

  • For the Women Summer Showdown visar de bästa kvinnliga spelarna i Valorant.
  • Misogyni i videospelkulturen är fortfarande otrevlig bland spelare och branschledare.
  • Kvinnliga spelare kan fortfarande registrera sig för kvalet, som äger rum i helgen.

När Eve började spela Call of Duty för sex år sedan och först talade in i headsetet översvämmades hon nästan omedelbart av trakasserier. Hon insåg inte att hon hade begått ett allvarligt fel genom att avslöja att hon var hon. ”Först blev jag väldigt förskräckt. Jag trodde” skämtar de? ”” Sa Eve, som inte ville avslöja sitt efternamn eftersom hon föredrar att hålla sina personliga och spelande liv åtskilda. ”Jag trodde att de skojade. Men då jag såg dem göra det om och om igen insåg jag:” Åh nej det här är en verklig mentalitet. Folk tänker så här. ”” Vi vill visa att, ja, vi kan tävla. på en hög nivå bland oss ​​själva och med killarna. ” Många unga kvinnor har varit på Evas plats. Via chatt eller headset i spelet trakasserar eller anklagar anonyma manliga spelare ofta kvinnor som tenderar att vara underantal. Det bakomliggande budskapet är vanligtvis detsamma: flickor hör inte till spel.

Redo att tävla

Men Eve, nu 24, slutade inte. Trakasserierna har inte slutat, men motståndskraftiga, konkurrenskraftiga kvinnliga spelare som hon hittar lösningar för att behålla sin passion. Den 5 september tävlar Eve under namnet ”Cute Noob” i en kvalificering för en all-dam Valorant turnering, som kommer att äga rum den 12 september. Registreringen för kvalet är fortfarande öppen för intresserade spelare. Kvalificeringen strömmas den 5 september klockan 6:15 ET via Nerd Street Gamer’s Twitch. Turneringen den 12 september är dock endast tillgänglig för tittare på inbjudan. Turneringen är värd för Nerd Street Gamers och Spectacor Gaming, en division av Comcast NBCUniversal. Åtta helt kvinnliga lag från Nordamerika tävlar om ett pris på 10 000 dollar.

Kampanjbild för FTW Summer Showdown Valorant-tävlingen

”Mitt hopp är att e-sport en dag kommer till en punkt att en helt kvinnlig turnering inte behövs för att ge positivitet till det samhället”, säger Paige Funk, chef för marknadsföring på Nerd Street Gamers. ”Jag hoppas att de fortsätter att vara värd när det gäller gemenskap och kamratskap, men jag hoppas att esport når en punkt där toxiciteten elimineras.” Turneringen 12 september, kallad For The Women (FTW) Summer Showdown, kommer att bli det största esportsevenemanget för alla kvinnor Valorant, ett förstapersons skjutspel som släpptes i juni i år. Andra populära all-kvinnliga esportsevenemang inkluderar Intel Challenge Katowice i Polen, som avbröts av okända skäl, DreamHack, som ägde rum online i juli, och GirlGamer Esports Festival, som var värd för en turnering i Dubai i februari. På grund av COVID-19 kommer For The Women Summer Showdown att äga rum helt online.

Bygga till inkludering

Enligt forskargruppen Interpret utgör kvinnliga esportsvisare 30 procent av alla esportsvisare världen över, och antalet ökar långsamt. Samma studie visade att kvinnor utgör 35 procent av PC-spelare och konsol-esport-spelare, och intressant nog 66 procent av mobila esport-spelare. Inkludering kan vara en fråga om att bygga ut e-sportprogram på mobila enheter och surfplattor, säger studien. Ändå hävdar vissa experter att en fullständig kulturförändring behövs innan e-sport och spel verkligen kan inkludera. För det första är prispengar för turneringar för kvinnor vanligtvis tiotusentals dollar lägre än för turneringar som domineras av män. Misogyny är en ökänd pest inte bara för spelare utan även inom videospelsindustrin. Nyligen anställda anklagelser om trakasserier från toppspelande chefer har lett till viss rörelse, men The New York Times rapporterade i juli att den övergripande kulturen inom spel inte har förbättrats mycket sedan GamerGate 2014, då kvinnor utfärdades dödshot för att ha kritiserat den skenande toxiciteten. ”Jag insåg,” Åh nej det här är en verklig mentalitet. Människor tänker så här. ”” Funk hävdade att det är absolut nödvändigt att skapa kvinnlig spelare en vänlig atmosfär. Hon delade en berättelse från när hon var ganska ny anställd på Nerd Street Gamers, när hon fick i uppdrag att övervaka företagets Instagram-konto. ”Jag såg en kommentar från någon. Det var på staketet. Det var precis på raden av kvinnohat. Jag vacklade och frågade mig själv,” Låter vi bara det här gå? ”” Sa hon. ”Jag frågade min chef och han sa” ta ner det. Vi klarar det inte i någon utsträckning. ” Det skapade prejudikat för Nerd Street Gamers, och det måste komma från ledarskap. Allt som gör anställda till och med på distans obekväma är borta. ”

Eve hoppas att lördagens kval och For The Women Summer Showdown kommer att inspirera tjejer att gå förbi negativiteten och bli de spelare de var tänkta att vara. ”Vi måste fortsätta ha dessa tävlingar för att göra det möjligt för yngre generationer att känna sig säkra och att visualisera en grupp kvinnor som är i ett högt tillstånd av spel,” sa Eve. ”Vi vill visa att, ja, vi kan konkurrera på en hög nivå inbördes och med killarna. ”