Skip to content

Allt spännande om ThinkPad X1 Fold

2 de augusti de 2021
ScreenShot2020 10 26at3.47.55PM 6ea3a57727954c11936ef88cba348159

Viktiga takeaways

  • Lenovo pryder ThinkPad X1 Fold som den första vikbara datorn.
  • Vikningskategorin är ny, men superintressant.
  • ThinkPad X1 Fold har massor av potential att störa surfplattaindustrin.

Även om det kan se ut som något ur din favorit sci-fi-film, är ThinkPad X1 Fold verklig och det kommer att förändra branschen. Efter månader av väntan har äntligen Lenovos ThinkPad X1 Fold kommit, och det bevisar att datormarknaden fortfarande är full av innovatörer som är intresserade av mer än bara hårdvarufunktioner. ThinkPad X1 är inriktad på 2499 dollar och är inriktad på den mer affärsinriktade publiken med sin läderklädda fodraldesign och dess krossfria chassi som garanterar hållbarhet under långa, tuffa resplaner.

Vad finns i boxen

Oavsett om du viker ut den helt och använder den som en surfplatta, viker och använder den som en bärbar dator med ett tangentbord på skärmen eller ställer upp den på stativet med det avtagbara tangentbordet, får du en fullständig skrivbordsupplevelse. Detta är verkligen en 3-i-1 smart enhet som gör den höga prislappen mer begriplig. Naturligtvis är dess unika bärbarhet – att packa ihop den och bära den i en resväska eller resväska med relativt enkelhet – en av dess viktigaste försäljningsargument, men vad erbjuder de annars? Tja, för att uttrycka det enkelt: mycket!

ThinkPad X1 har en 13,3-tums pekskärmspanel med en kristallklar 2K (2048 x 1536) OLED-skärm som erbjuder filmiska färgtemperaturer och ljusstyrka genom sina självbelysande pixlar. Jämfört har de flesta bärbara datorer en fuzzier estetik på grund av att de är beroende av LED -skärmar som använder externa ljuskällor för att bakgrundsbelysa pixlarna på skärmen. En mindre detalj för de icke-tekniska besatta, men en märkbar; när du har upplevt en OLED -skärm vill du aldrig gå tillbaka till LED.

Men där det verkligen utmärker sig är i jämförande datorprestanda. Med en Intel Lakefield Core i5 -processor och 8 GB RAM -minne ger den här vikbara datorn rätt kraft för en sådan miniatyrenhet. Det bör utmärka sig vid multitasking med sitt dubbelvisningsläge, vilket gör att två skärmar kan visas när de är orienterade i vikt läge. Även om jag inte kan hantera de flesta nuvarande genenspel-är jag en Sims fanatisk, personligen, som X1 borde köra bra – enheten kan köra spel i bärbart läge när du är på språng, vilket är en vinst i min bok. Och även om det bleknar i jämförelse med bärbara datorer, överstiger det långt den genomsnittliga surfplattan, vilket gör det till ett bra kompromissval. Andra specifikationer inkluderar en USB-C-port, 1 TB lagringsutrymme, ett 50WH-batteri som kan fungera i 11 timmar, en SIM-kortplats, 5G-anslutningsmöjligheter och en plattformsapp som möjliggör en sömlös övergång mellan tablettläget, tangentbord på skärmen och fullt skrivbord. ”Lenovo tillhandahåller det vi har längtat efter så länge, bara för att minska vårt tekniska avfall.” När det gäller tillbehör kommer ThinkPad X1 med en laddningsbar penna med en månadslång batteritid per laddning, en mus som fungerar som multiverktyg och fjärrkontroll och aktiva brusreducerande (ANC) hörlurar för perfekt nedsänkning i alla arbeten eller fritidsaktiviteter. Det ger också en helt ny uppfattning om värmehantering med ett kylsystem som består av en fläkt, kylfläns och värmespridare mellan moderkortet så att allt går smidigt och förhindrar överskottsvärme, vilket kan vara obehagligt. Ingen vill att händerna brinner upp medan de försöker rulla igenom deras Twitter -tidslinje. Jag är intresserad av att se hur kylsystemet fungerar eftersom högpresterande bärbara datorer-särskilt de av spelvarianter-är kända för att köra lika heta som en spis. Om denna innovativa design för värmehantering visar sig vara framgångsrik för att mildra några av de värsta aspekterna av kraftfulla datorer, har vi en riktig spelväxlare.

Är ThinkPad X1 Fold vår framtid?

X1 Fold är den perfekta resestorleken med en vikt på knappt två kilo och, ännu viktigare, den vikbara designen ger dig möjligheten att använda den på ett tåg, i en bil eller på ett flygplan utan några extra verktyg. Kontrastera detta med en vanlig surfplatta, där du måste dela filer via e -post eller Dropbox för att komma åt dem på din dator; ThinkPad är din dator. Att ha denna typ av strömlinjeformad process i vår hyper-omedelbara värld kan vara så otroligt tillfredsställande. Inga fler jongleringsenheter när du försöker skapa en videokonferens, förbereda dig för en stor presentation eller helt enkelt ta lite fritid för att komma ikapp dina favoritfilmer på Netflix. För vissa motståndare kan det verka som en billig gimmick som används av expertmarknadsförare för att få människor med disponibel inkomst att köpa en onödig ny leksak, men innovationen här är toppklass. ThinkPad X1 har potential att bli störande på surfplattemarknaden. Även om det är osannolikt att få marknaden att dra sig tillbaka om den ser tillräckligt med framgång, kommer billigare alternativ sannolikt att ge liknande möjligheter utan det höga priset på innovation.

En enhet för oss alla

Lenovo tillhandahåller det vi har längtat efter så länge, bara för att minska vårt tekniska avfall: En sammansmältning mellan bärbara surfplattor och kraftfulla datorer. Det behövs ingen surfplatta och dator. Allt du behöver är en hotspot och ThinkPad X1 Fold. Det här är inte bara för löntagare heller. Lenovos fällbara dator expanderar förbi de roaming -affärspersonal mot de tidiga användarna som alltid är i framkant inom teknik. Det kommer att bli intressant att se om detta är en annan flash-in-the-pan eller om den här fällbara PC-tekniken kommer att bli framgångsrik för Lenovo och ta sig igenom branschen, ungefär som hur beröringsbaserad teknik har blivit allestädes närvarande. ”Det här är verkligen en 3-i-1 smart enhet som gör den höga prislappen mer begriplig.” Med tanke på att vi är mitt i en global pandemi utan slut i sikte, kunde släppandet av en mycket bärbar enhet som marknadsförs mot den resande entreprenören inte vara mer ur kontakt. Med ett brant pris och en försvinnande publik kommer ThinkPad X1 sannolikt inte att ligga högst upp på någons jullista. I en idealisk värld skulle det vara den perfekta strumpstopparen för pappa eller mamma på språng och skulle personligen hjälpa till att göra affärsresor runt staden så mycket mer uthärdligt. Tyvärr är vi i den verkliga världen och bortsett från teknikentusiasten finns ThinkPad X1 som ett exklusivt köp. Men för dem med medel säger jag go for it! Du kommer sannolikt att hålla framtiden för PC -industrin i din hand. Och vem gillar inte att vara en trendsättare?