Skip to content

Amazon Echo (4:e generationen) recension

2 de maj de 2022
hero SQ Amazon Echo 4th Generation 1 1b18067ca6954a8f95a1e8a3647acbb4
Vad vi gillar

 • Ny rund design
 • Förbättrat ljud
 • Inkluderar Zigbee Hub
 • Temperatursensor inbyggd
 • Snabbare bearbetning

Vad vi inte gillar

 • En mikrofon mindre
 • Tar upp mer skrivbordsutrymme

Den nya Echo (4th Gen) är en kraftfull smart högtalare som ger mycket värde för sin prislapp på 100 $.

4.4

Amazon Echo (4:e generationen)

Amazon Echo 4th Gen

i den här artikeln

Intro

Amazon släppte en fjärde generationens version av sin Echo-högtalare, och den har ett helt nytt utseende. Det är också en helt annan smart högtalare under huven. Vad är nytt och annorlunda med Echo? Hur fungerar det? Jag testade den senaste generationen för att ta reda på det.

Design: Inga fler cylindrar

Under årens lopp, när Amazon har släppt nyare generationer av Echo-högtalaren, började märket att styra bort från den långa cylinderformen till förmån för ett kortare och bredare Echo. Med den nya Echo 4th Gen har Amazon övergett cylindern helt och hållet, och det helt nya Echo är formad som en sfär. Den runda enheten är gjord av miljömedvetna material, vilket ger den en ”Climate Pledge Friendly”-tagg på Amazon, och den finns i tre olika färgalternativ: kol, glaciärvit eller skymningsblå. Jag testade den glaciärvita modellen.

Amazon Echo 4th Gen

Echo (4:e generationen) är 5,2 tum hög och mäter 5,7 tum i diameter. Förutom den sfäriska formen har nya Echo också ett tyg som täcker den övre delen av högtalaren, så den saknar en hård plastpanel för knappkontroller. Ett tyggaller täcker större delen av Echo, och de fyra huvudknapparna är placerade direkt ovanpå högtalaren. Amazon designade Echo för användning i vilken belysning som helst, med lätt upphöjda knappar så att du kan känna vilken som är vilken i mörkret. Mikrofonavstängningsknappen är i mitten för enkel åtkomst, och ljusringen sitter nu på undersidan av högtalaren, så den lyser upp vilken yta den än sitter på när Echo är i mörk eller svag belysning. Högtalaren har en elegant och modern design. Det ser ut som en dyr och högteknologisk enhet, och den passar in i de flesta heminredningar. Den tar dock upp lite plats på ett skrivbord eller bord, så det är inte lika lätt att gömma sig i ett hörn som sin föregångare. Det här är en enhet som ska synas – en konversationsstartare.

Installationsprocess: Superenkel

Att ställa in Echo är extremt enkelt, och det tar bara några ögonblick om du redan har laddat ner Alexa-appen. Men för bästa möjliga upplevelse är det en bra idé att se till att Alexa-appen är uppdaterad. I Alexa-appen under enhetsmenyn väljer du på ”+” för att lägga till en enhet. Följ sedan anvisningarna för att lägga till Echo 4th Gen-högtalaren till ditt hem.

Amazon Echo 4th Gen

Ljudkvalitet: Bättre musik än någonsin tidigare

Echo (4th Gen) har betydande ljuduppgraderingar. Echo har en 3-tums neonadiumbas och dubbla 0,8-tums diskanthögtalare, vilket betyder att den har en extra diskanthögtalare jämfört med sin föregångare. Den extra tweetern är dock inte det enda som får nya Echo att låta bättre. De Dolby-drivna högtalarna är strategiskt placerade i Echo för optimalt ljud, och den nya runda designen möjliggör bättre ljudleverans. Den nya mdoel kan till och med justera sitt ljud baserat på rumsakustik för att ge bästa möjliga musikkvalitet – en funktion som ingår i den dyrare Echo Studio. När jag testar högtalare lyssnar jag ofta på låtar som innehåller en rad låga, mellan- och höga toner som låten Titanium av David Guetta med Sia. Jag lyssnar också på låtar med olika typer av bas, som Chains av Nick Jonas och Comedown av Bush. Echo (4th Gen) är en överraskande kraftfull högtalare med rent ljud och kraftfull bas. Musik låter fenomenalt på Echo, och det blir tillräckligt högt för att spela i ett helt hus.

Echo (4th Gen) är en överraskande kraftfull högtalare med rent ljud och kraftfull bas. Echo behåller 3,5 mm utgångsjacket, så att du kan ansluta en extern högtalare med 3,5 mm jacket eller via en Bluetooth-anslutning. Du kan också dra nytta av musik i flera rum och spela musik på mer än en Echo-enhet åt gången. Men det behövs egentligen inte så mycket. Echo är tillräckligt högt och det stöder till och med Amazon Music HD.

Röstigenkänning: En mikrofon mindre

Echo har nu sex mikrofoner istället för sju. Under de första dagarna jag använde Echo, hade jag lite problem med att få enheten att höra mig från vilket avstånd som helst. Jag placerade Echo i mitt vardagsrum på ett hörnbord, och jag har en Echo Dot i mitt kök, nästa rum över. Vid vissa tillfällen hörde Punkten mina kommandon från vardagsrummet istället för Echo. Detta varade i ungefär två dagar, och sedan verkade ekot komma igång. Jag flyttade ekot till en mer central plats i rummet, vilket också verkade hjälpa. Efter den första hickan hade jag inga problem att få Alexa att höra mina kommandon, även i närvaro av bakgrundsljud som konversationer eller drift av apparater. Det nya Echo körs på Amazons första generation AZ1 Neural Engine Processor – en kiselmodul byggd för att påskynda maskininlärning och taligenkänning samtidigt som den använder mindre minne.

Amazon Echo 4th Gen

Funktioner: En Zigbee Hub och temperatursensor

Röstassistenten på den nya (4:e generationen) Echo är samma Alexa som någonsin. Du kommer att kunna styra dina smarta hemenheter, lyssna på låtar, ställa in rutiner och utföra samma Alexa-färdigheter som du kunde tidigare. Alexa lär sig dock alltid nya färdigheter, och Amazon har tillkännagett nya funktioner (kommer snart) som Alexa Guard Plus, som är en prenumerationsbaserad modell av Amazons Alexa Guard-funktion som ger dig handsfree tillgång till en nödhjälplinje och säkerhetsfunktioner och varningar för ditt hem. Nya Echo har också några andra knep i rockärmen. Med den tidigare (3:e generationens) modellen designade Amazon Echo och Echo Plus för att se ut och låta likadana, med samma mått, högtalare och samma tygomramning, men Echo Plus hade alltid navet där Echo inte gjorde det. Den nya 4:e generationens Echo eliminerar behovet av en separat Echo Plus helt och hållet, och kombinerar de två enheterna till en högtalare genom att ge Echo en inbyggd Zigbee Hub och temperatursensor. Du kan ställa in och hantera Zigbee-kompatibla enheter, samt konfigurera Bluetooth Low Energy smarta hemenheter (tänk smarta glödlampor och sensorer). Med temperatursensorn kan du säga saker som ”Alexa, slå på fläkten när den når 75 grader” om du har en kompatibel smart fläkt eller boxfläkt ansluten till en smart kontakt.

Detta är en av de bästa smarta högtalarna du kan köpa till detta pris.

Pris: En stjäla på $100

Med adaptivt ljud och en inbyggd hubb tog Amazon några av sina starkare funktioner från sina andra Echo-högtalare och inkorporerade dessa funktioner i $100 Echo, vilket gjorde Echo till ett enastående värde. Detta är en av de bästa smarta högtalarna du kan köpa till detta pris.

Amazon Echo (4:e generationen) vs. Nest Audio

Google förbättrade sitt spel med Nest Audio – ytterligare en smart högtalare för 100 $ som fokuserar mycket på musik och ljud. Även tillverkad av miljövänliga material, har Nest Audio en 75 mm bashögtalare och en 19 mm diskanthögtalare, samt möjligheten att anpassa ljudet till rummet. Det Google Assistant-drivna Nest Audio saknar en inbyggd Zigbee-hubb, temperatursensor eller andra diskanthögtalare. Om du är en ny köpare eller redan är en Echo-användare, kommer du förmodligen att gilla de omfattande funktionerna du får med Echo. Men om du redan har investerat i Google Assistant föredrar du förmodligen Nest Audio.


Slutlig dom

Ett helt annat Echo.En värd investering, nya Echo ser bättre ut, låter bättre och den presterar bättre i nästan alla kategorier.

Specifikationer

 • produktnamn

  Echo (4:e generationen)

 • Produktmärke

  Amazon

 • Pris

  99,99 USD

 • Utgivningsdatum

  oktober 2020

 • Vikt

  2,14 lbs.

 • Produktens mått

  5,7 x 5,7 x 5,2 tum.

 • Färg

  Charcoal, Twilight Blue, Glacier White

 • Garanti

  Ett år begränsat

 • Funktioner

  Zigbee Hub, Temperatursensor, Dolby Audio

 • Kompatibilitet

  Alexa-appen (iOS 11.0+, Android 6.0+ eller Fire OS 5.3.3+)

 • Hamnar

  3,5 mm ut

 • Anslutningsmöjligheter

  Dual-band Wi-Fi stöder 802.11a/b/g/n/ac (2,4 och 5 GHz) nätverk, Bluetooth

 • Mikrofoner

  6

 • Högtalare

  3-tums bashögtalare i neodym och två 0,8-tums diskanthögtalare

 • Vad ingår

  Echo, strömadapter (30W) och snabbstartsguide