Skip to content

Amazon Luna Price, släppdatum, specifikationer, spel, nyheter och rykten

18 de juni de 2021
Lunaheroimage 0060af4f12d742969e075cbc660f7e12

Amazon Luna är en molnbaserad speltjänst som liknar Google Stadia, men du betalar en månadsavgift för att få tillgång till ett stort bibliotek med spel istället för att behöva köpa enskilda spel. Du kan spela på din Windows-dator, Mac eller Fire TV och även spela på iPhones och iPads med Safari-webbläsaren.

När släpps Amazon Luna?

Tidig åtkomst är öppen just nu med inträde till vad som i grunden är en beta som beviljas löpande. Amazon började skicka ut slumpmässiga inbjudningar att gå med i tjänsten på det sättet den 19 oktober 2020. Det har dock inte funnits några tips angående det officiella släppdatumet för Luna, så det är troligt att tjänsten inte kommer att se bred release förrän någon gång 2021. Se avsnittet om förbeställning nedan för att lära dig hur du begär en inbjudan.

Amazon Luna Prissättning

Amazon Luna-tjänsten ger dig tillbaka 5,99 USD per månad som en pågående prenumeration separat från din vanliga Amazon-kontoprenumeration. Eftersom det är en molntjänst istället för en konsol finns det ingen tillhörande hårdvarukostnad. Du använder den via din befintliga dator, telefon eller annan kompatibel enhet. Det tidiga tillträdespriset kan öka när Luna släpps till allmänheten. Förutom det grundläggande prenumerationspriset kan du förvänta dig ett antal tillägg som tar in ytterligare spel mot en extra månadsavgift. En Ubisoft-tillägg har bekräftats officiellt, men rykten säger att det också kommer att finnas ett antal andra alternativ.

Var kan jag förbeställa Amazon Luna

Amazon Luna är inte tillgängligt för förbeställningar eller prenumerationer, men du kan registrera dig för tidig åtkomst direkt via Amazon. Tidig tillgång till tjänsten beviljas i satser över tid, så du kan komma in direkt, eller du kan behöva vänta en stund.

 • Begär Luna tidig åtkomst på Amazon.com

Medan Luna kommer att stödja en mängd olika styrenheter, inklusive Xbox One- och PS4-kontroller, kommer Amazon också att erbjuda en controller som är speciellt utformad för Luna-tjänsten. Luna-kontrollenheten har en ergonomisk design som liknar Xbox One- och Switch-kontroller, och den är för närvarande endast tillgänglig för Luna-prenumeranter med tidig åtkomst. Du kan begära tidig åtkomst här. Tidiga åtkomstabonnenter kan köpa styrenheten för $ 49,99, och den kommer att finnas tillgänglig för $$ 69,99 för allmänheten när Luna officiellt lanseras.

De senaste nyheterna om Amazon Luna

Du kan få fler spelnyheter från Lifewire om alla typer av ämnen, inklusive Amazons planer för andra produkter. Här är några av de senaste berättelserna om Amazon Luna.

Hur fungerar Amazon Luna?

Luna är en molnbaserad speltjänst, vilket innebär att den kör spel på Amazons molnarkitektur och strömmar video och ljud till din lokala enhet. Din controller skickar ingångar till molnet via internet, vilket gör att du kan styra spelet på distans. För att använda Luna behöver du en kompatibel enhet, som en dator eller telefon, och en höghastighetsinternetanslutning. Det finns ingen Luna-konsol att prata om, men du kan använda tjänsten via Fire TV om du vill hålla fast vid Amazon-hårdvara. Luna är en prenumerationstjänst, så du måste betala en månadsavgift för att använda den. Det är ungefär som Netflix för spel, genom att du betalar en prenumerationsavgift för att strömma ett bibliotek med spel istället för att köpa enskilda spel. Eftersom Luna är molnbaserat kan du fritt växla mellan att spela på din telefon, dator, Fire TV och andra enheter utan att tappa framsteg. Ditt spelförlopp sparas i molnet och du kan till och med byta enheter i realtid när du spelar om du till exempel behöver TV: n och du måste gå över till att spela på din telefon.

Amazon Luna-funktioner

Förutom den grundläggande förmågan att spela spel från molnet i en Netflix-liknande miljö förväntas Amazon Luna stödja funktioner som dessa:

 • 4K UHD-spel
 • HDR-TV
 • Strömma till två enheter samtidigt
 • Sömlöst övergång mellan enheter
 • Online multiplayer
 • Lokalt samarbete (upp till fyra styrenheter)

Spelar Amazon Luna på en bärbar dator.

Var du kan spela: Amazon Luna-kompatibel hårdvara

Amazon Luna är en molnbaserad speltjänst, så den fungerar med ett brett utbud av hårdvara och har inte den typ av strikta specifikationskrav som du kan vara van vid att se från PC-spel. Den är utformad för att fungera på praktiskt taget vilken hårdvara som helst som kan strömma video, även om det kommer att finnas några grundläggande krav vid lanseringen. Här är vad du behöver om du vill spela genom Luna-appen under tidig åtkomst eller vid lanseringen:

 • PC (kräver Windows 10 med stöd för DirectX 11)
 • Mac (OSX 10.13+)
 • FireTV-enheter (Fire TV Stick andra generationen, Fire TV Stick 4K eller Fire TV Cube andra generationen)

Dessutom kan du spela Luna via dessa webbläsare:

 • Chrome-webbläsare (version 83+) för PC och Mac
 • Safari-webbläsare (iOS14) för iPhone och iPad

Android-telefoner, surfplattor och andra enheter stöds inte vid tidig åtkomst och förväntas inte heller fungera vid lanseringen. Rykten säger dock att du så småningom kommer att kunna använda Luna med de flesta Android-telefoner och en mängd andra enheter.

Amazon Luna nyckelfunktioner och krav
Grafik 1080p (välj titlar i 4K)
Bildhastighet Upp till 60 FPS
Samtidiga strömmar Spela spel på upp till två enheter samtidigt
Kompatibel hårdvara
 • PC (kräver Windows 10 med stöd för DirectX 11)
 • Mac (OSX 10.13+)
 • FireTV-enheter (Fire TV Stick – andra generationen, Fire TV Stick 4K eller Fire TV Cube – andra generationen)
Lägsta nedladdningshastighet 10 Mbps
Rekommenderad nedladdningshastighet 35 Mbps
Dataanvändning 10 GB / timme (1080p)
Kontrollerkompatibilitet Luna-controller, Xbox One-controller, PS4-controller, mus och tangentbord

Amazon Luna-spel

Under tidig åtkomst har Luna cirka 100 spel. Du hittar spel från de flesta av dina favoritutvecklare och utgivare, tillsammans med spel från Amazons egna spelstudior. De flesta av dessa spel körs i 1080p vid 60FPS, medan vissa körs i full 4K UHD.

En skärmdump av Luna-spel.

Några av spelen du kan spela på Luna inkluderar:

 • Kontrollera
 • Ryme
 • ABZU
 • Blodig
 • Lumines
 • WonderBoy
 • Tvåpunktssjukhus
 • Sonic Mania Plus
 • Yooka-Laylee and the Impossible Lair
 • Resident Evil 7
 • The Surge 2
 • Ikonoklaster
 • Rutnät

Ta en titt på några Amazon Luna-spel i aktion.

Behöver du Ubisoft Channel?

Kanske inte. Luna kommer att fungera som en grundläggande tjänst som erbjuder en massa spel som du kan spela gratis så länge du förblir prenumererad, men det kommer också att ha tilläggskanaler som ger nytt innehåll. Detta kommer att fungera mycket som Amazon Prime Video, som ger en massa gratis filmer och TV-program, tillsammans med möjligheten att lägga till premiumkanaler som HBO och Showtime. Ubisoft-kanalen är den första premium-Luna-kanalen, och den lägger till en massa gamla favoriter tillsammans med dag-och-datum-tillgång till helt nya Ubisoft-titlar. Några Ubisoft-titlar som förväntas vara tillgängliga på lanseringsdagen inkluderar:

 • Assassin’s Creed: Valhalla
 • Immortal Fenyx Rising
 • Far Cry 6

Om du är ett fan av Ubisoft-spel och vill spela nya titlar i det ögonblick de blir tillgängliga, är Ubisoft-kanalen ett utmärkt sätt att komma åt de spel du är intresserad av. Om du inte är det kan du säkert ignorera detta tillägg och använd bara den grundläggande Luna-tjänsten.

Amazon Luna Controller

Om du är ett fan av Nintendo Switch Pro-kontrollenheten eller Xbox One och controller, hittar du mycket att tycka om i Luna-kontrollen. Den delar samma grundformfaktor för dessa styrenheter och samma layout, med förskjutna analoga pinnar, en d-pad, fyra ansikts knappar, två utlösare och två axelknappar. Handtagen är lite strukturerade för komfort under långa spelsessioner, och den har faktiskt Alexa-funktionalitet inbyggd.

En Amazon Luna-kontroller.

Förutom Alexa har denna kontroller också en annan hemlighet gömd under huven. I stället för att ansluta till din enhet och dirigera genom det till molnservrarna ansluter den direkt via internet till molnservrarna. Detta är på samma sätt som Google Stadia-kontrollen fungerar, och det hjälper till att minska latensen lite. Inkluderingen av Cloud Direct-funktionen med låg latens är den främsta anledningen till att köpa en Luna-controller om du redan har en Bluetooth-kompatibel Xbox One-, Switch- eller PS4-controller. Medan du kan använda vilken Bluetooth-aktiverad styrenhet som helst med Luna, kommer de alla att skapa lite extra fördröjning på grund av att de behöver sända dina ingångar via Bluetooth innan din dator, surfplatta, telefon eller Fire TV kan överföra dessa ingångar till molnet.

Amazon Luna Twitch Integration

Eftersom Amazon äger Twitch borde det inte bli någon överraskning att Luna har inbyggd Twitch-integration. Under tidig åtkomst och vid lanseringen kommer du att kunna se Twitch-strömmar direkt genom Luna. Om du ser något du gillar och vill spela istället kan du gå direkt från att titta på strömmen till ett spel till att spela det spelet så länge det är tillgängligt i tjänsten. Det är omfattningen av vad vi vet om integrationen hittills, men det är möjligt att de kan rulla ut möjligheten att strömma Luna-spel och andra spännande funktioner i framtiden.