Skip to content

Animering i Photoshop med AnimDessin2

13 de augusti de 2021
ScreenShot2016 03 29at4.59.52PM 56fb17205f9b5829867bf433 18a1724ff39147f9af2b3ac65778a87f

Photoshop blir mer och mer populärt att animera inom. Med artister som Alex Grigg gör det till stor framgång, gör fler och fler människor ett försök. Det finns dock ett problem, det är superklumpigt. Lyckligtvis för oss har Stephane Baril skapat en Photoshop -tillägg som gör våra liv som animatörer mycket enklare. Den heter AnimDessin2, och om du har Adobe CC kan du gå till Adobes tilläggssida och lägga till den i din svit.

Lägga till och använda plugin-programmet AnimDessin2

När du har gjort det kan du starta Photoshop och det kommer automatiskt att lägga till det i ditt program, så låt oss gå igenom dess funktioner och hur du använder det! Nu super snabbt innan vi börjar, det här tar dig igenom hur man animerar i Photoshop med tillägget AnimDessin2. Om du inte har det tillägget kommer det inte att vara till stor hjälp efter några första tester, och eftersom AnimDessin2 är gratis skulle vi rekommenderar verkligen att du får det även om du bara tänker experimentera med animering i Photoshop. Hur som helst, låt oss återkomma till det. När Photoshop är öppet och AnimDessin2 har lagts till i ditt program kommer du att vilja öppna det i Photoshop. Välj Filtillägg i rullgardinsmenyn Fönster och välj sedan AnimDessin2. Detta öppnar AnimDessin2 -verktygsfältet, och vi kan nu gå igenom det och se hur det fungerar och hur det effektiviserar processen i Photoshop. Den första knappen till vänster som du vill slå, det tar upp din tidslinje om den inte redan är öppen. Nu när vår tidslinje är öppen vill vi aktivera kortkommandon. Vi skulle kunna göra det på det klumpiga Photoshop -menyn, men AnimDessin2 gör det här superenkelt och snabbt. Knappen hela vägen till höger som ser ut som en K -knapp kommer att slå på eller stänga av kortkommandon. Den enda irritationen är att den inte visar det riktigt, så du kan dubbelkolla för att se om de är på genom att klicka på menyikonen på tidslinjen hela vägen till höger som ser ut som en nedåtvänd pil bredvid en låda gjord av linjer. Om Aktivera kortkommandon är markerat är vi redo att fortsätta. På så sätt kan vi använda våra piltangenter för att gå bildruta för bild och klicka på mellanslagstangenten för att förhandsgranska vår film.

Att göra en scen

Nu ska vi göra en ny scen. Den andra knappen till vänster som ser ut som en filmskiffer skapar ett nytt projekt för oss som automatiskt är 1920 x 1080 (så praktiskt) och gör att vi kan välja vår bildfrekvens. För nu, låt oss bara lämna det vid 24fps. Vår nästa knapp är dukstorleken, det ser ut som en liten prick med pilar som exploderar ur den. Du behöver inte göra det här ofta, du borde alltid arbeta 1920 med 1080 ändå. Sedan har vi vår spara -knapp, det ser ut som en diskett. Så AnimDessin gör vårt första videolager bara 1 bild långt, våra nästa knappar är knapparna för lägg till och kopiera ramar. Den första, som ser ut som en sida med 1: an, lägger till 1 ny ram. Sidan med en 2 på lägger till 2 ramar, sedan har vi två sidor och det är kopiera vald ram. Slutligen kan papperskorgen ta bort den valda ramen. De två kommande knapparna har vi aldrig använt så låt oss bara hoppa över dem för nu. Knappen bredvid mappen med snedstreck på kommer att lägga till ett nytt videolager i ditt projekt. Det stora plus och minus kommer att förlänga eller dra ihop dina ramar, vilket gör en ram som är 1 bild lång till en ram som är 2 bilder lång. Därefter har vi en röd, grön och blå låda följt av en vit låda med ett snedstreck genom den. Dessa rutor färgkoder oavsett vilket videolag du har valt och den vita rutan med snedstreck tar bort färgkodningen. Våra nästa knappar som är vertikala staplar med pilar och ett plustecken kommer att flytta våra valda ramar uppåt ett lager eller nedåt ett lager. Och slutligen kommer de små konsolerna som ser ut att se ut som toppen av en iPhone ändra området för din uppspelning.

Exportera din film

När du vill exportera din film går du helt enkelt över till File> Export> Render Video och välj vilka inställningar du vill. Eller så kan du exportera den som en bildsekvens om du vill ha dem som enskilda bilder. Så där har du det. När du har vant dig vid knapparna kan du dra bort med alla Photoshop -fina funktioner som deras penslar och inte behöva oroa dig för att din stil ser utvattnad som den skulle kunna bli i Flash.