Skip to content

Anna Spearman: EN STEM -advokat som skapar möjligheter för tekniska arbetare

8 de september de 2021
Anna Spearman selfie 5138968eef3a4f71bd3b35b4131d4886

Som fjärde generations entreprenör var Anna Spearman mer beredd än de flesta på att göra ett karriärskifte när coronaviruspandemin drabbades förra året.

Efter examen från University of Virginia i maj 2020 med examen i datavetenskap och företagsinnovation, förväntade sig Spearman att börja sin karriär som vilken ung professionell som helst. Tyvärr förändrade hälsokrisen det, så hon lanserade snabbt Techie Staffing istället. ”Jag bestämde mig för att skapa mitt eget företag efter att mitt jobberbjudande upphävdes och nybörjarroller sattes i vänteläge”, sa hon till Lifewire i en e -postintervju. ”Många företag anställde ingenjörer på hög nivå, men det var inte många positioner på ingångsnivå.” Techie Staffing är en teknisk bemanningsbyrå beväpnad med ett team av ledande tekniska rekryterare med bevisad framgång i att bygga ut team. Bortsett från tidpunkten inspirerades Spearman att starta byrån efter att ha märkt utbud och efterfrågan på tillräckliga tekniska talanger.

Snabb fakta

Namn: Anna Spearman
Ålder: 22
Från: Culver City, Kalifornien
Slumpmässig glädje: Hon studerade mandarinkinesiska på gymnasiet och högskolan i totalt åtta år och tillbringade två månader i Kina för ett mandarinspråkigt fördjupningsprogram.
Nyckelcitat eller motto han lever efter: ”Misslyckande är när du inte försöker.”

Teknisk entreprenörskap gjorde bara mening

Spearman tänkte inte starta sitt eget företag direkt från college, men entreprenörskap var alltid vettigt för henne. Som barn såg hon sin mor och morföräldrar starta egna företag. Hon föreställde sig också alltid att hon skulle arbeta inom teknik, som gick tillbaka till de dagar då hon ledde sitt robotiklag på gymnasiet. När Spearman lanserade Techie Staffing tog hon inte det beslutet lätt och var rädd för att hennes idé inte skulle vara livskraftig. När hon såg det tydliga behovet av sitt företag kunde Spearman dock snabbt dra ihop ett team och komma till jobbet. ”Jag förstod att lanseringen som en 21-årig färgad kvinna inte skulle bli en lätt uppgift att övertyga potentiella kunder att lita på mig”, sa hon. ”Men det största problemet i USA är bristen på ingenjörer. Jag är fast besluten att lösa detta problem och vara en bidragsgivare till att öka vår pool av ingenjörer, från och med grundskolebarn.” Spearman definierar sig själv som ingenjör, entreprenör och förespråkare för STEM. Som grundare av Generation Z hoppas hon kunna dela med sig av sin erfarenhet och ge ett annat perspektiv till människor i hennes ålder, såväl som mer erfarna tekniska grundare. ”Många företag anställde ingenjörer på hög nivå, men det var inte många positioner på grundnivå.” Ett av hennes huvudmål är att bli en teknisk styrelseledamot för att bättre förespråka tekniska talanger hos växande företag i hela landet. Hon sa att arbetet börjar med Techie Staffing.

Tillväxt och grus

Techie Staffing är specialiserat på direktanställningar. Företaget representerar en rad ingenjörer, inklusive programvara, data, full-stack och DevOps, samt UX/UI och produktdesigners. Företaget har en portfölj av tekniska rekryterare med erfarenhet av inköp, granskning och intervjuer av högsta talang som kan skräddarsy företagens specifika krav. Som ingenjör är Spearmans främsta mål att lösa problem, och hon vill göra det genom sitt entreprenörsarbete. ”Från innovativa startups till Fortune 500-företag, vi levererar permanenta placeringar för företag i hela landet genom att utnyttja vår passiva inköpskompetens, dynamiska rekryteringsstrategier och ett högkvalitativt nätverk av teknikkandidater”, sa hon. En av de största utmaningarna som Spearman hade med att starta sitt företag var hennes brist på nätverk. När hon grundade företaget hade hon inga kunder eller kontakter för att få sin satsning på plats. ”Jag vaknar varje morgon och läser Morning Brew, LA TechWatch, Crunchbase, TechCrunch och andra”, sa hon. ”Några av mina konkurrenter delade med sig att de inte bedriver någon affärsutveckling. De får helt enkelt hänvisningar från sitt nätverk. Jag har inte den här typen av nätverk, men jag kommer att göra det.” ”Jag förstod att starta som en 21-årig färgad kvinna skulle inte bli en lätt uppgift att övertyga potentiella kunder att lita på mig.” Som tidigare idrottare sa Spearman att hon tycker om tävlingen. Varje dag sätter den unga tekniska grundaren ett mål för sig själv att göra uppsökningar till 50-100 potentiella affärspartners, oavsett om de är företag eller kunder. En del av det hårda arbetet lönar sig nu, eftersom hon har ökat sitt LinkedIn -nätverk till 9 200 anslutningar och nyligen fått en affär för att placera cirka 25 ingenjörer på ett växande företag som nyligen tog in en serie B på 50 miljoner dollar. Hon sa att hon fick affären genom att kontakta grundaren direkt. ”Jag får mestadels nos hela dagen, men alla nos får mig närmare ett ja,” sa Spearman. ”I den här branschen behöver du inte en enorm lista med kunder för att göra det riktigt bra.” Just nu använder Spearman sina besparingar vid högskoleexamen, tillsammans med inkomsten hon tar in från sin Postmates -leveransspelning, för att finansiera Techie Staffing. Företaget får också intäkter genom att ta ut en avgift för sina tekniska placeringar. Spearman har ännu inte undersökt tanken på att söka riskkapitalfinansiering, men överväger det för framtiden. Eftersom hon uteslutande ägnat sig åt att driva Techie Staffing, är Spearman övertygad om att hennes grimhet och iver efter framgång kommer att ta hennes företag långt. ”Tillväxt, tillväxt och mer tillväxt”, sa Spearman om sina planer i år. ”Vårt minimimål är att överstiga 1 miljon dollar i försäljning, men jag är optimistisk att vi kan överstiga detta antal.”