Skip to content

Använda Facebook för att marknadsföra ditt grafiska designföretag

19 de september de 2021
hip businessman 530909042 59b7fe2003f40200100e4546

Facebook är ett kraftfullt affärsverktyg. Varje grafisk formgivare kan marknadsföra sin verksamhet på den enorma webbplatsen genom att skapa, underhålla och marknadsföra en företagssida, som skiljer sig från en personlig profil.

Använda Facebook -företagssidor

Facebook -profiler används av individer för att umgås, men Facebook -sidor används av företag för att:

 • Ge ett företag en närvaro online
 • Nå nya kunder
 • Utöka ett företag utanför sitt närområde
 • Generera försäljning av tjänster
 • Bygg ett företagsmärke
 • Skapa en mobil hub
 • Anslut till kunder med Messenger, som är integrerat med företagssidor

Hur man skapar en företagssida

Sidor är märkta med en kategori av företag, ges en titel istället för en persons namn och har flera andra affärsrelaterade funktioner. Om du redan har ett Facebook -konto kan du snabbt lägga till en sida för ditt företag. Eftersom den är ansluten till din personliga profil kan du omedelbart marknadsföra den nya företagssidan för alla dina vänner och kontakter. Om du ännu inte är på Facebook kan du skapa en företagssida och ett nytt konto samtidigt. Så här skapar du en sida:

 1. Om du redan har ett konto klickar du på Sida under Skapa längst ned på den vänstra panelen på ditt Facebook -nyhetsflöde. Om du inte redan har ett konto går du till Facebook -registreringsskärmen och klickar på Skapa en sida.

 2. Välj en kategori för din sida bland de valda alternativen. En grafisk designer kan välja Företag eller varumärke.

  Skärmdump av sidkategori alternativ

 3. Ange ett sidnamn, välj en kategori och välj Fortsätta. Ange din kontaktinformation och välj Fortsätta på nytt.

  En skärmdump av Facebooks Skapa en sida med Fortsätt -knappen markerad

 4. Ladda upp ett profilfoto och ett omslagsfoto. Din nya sida öppnas.

Vad du ska inkludera på din Facebook -sida

För grafiska formgivare är bildområdet på din företagssida ett bra ställe att inkludera designarbete. Skapa olika portföljalbum med exempel på dina designprojekt. Detta gör att besökare på din sida kan se ditt arbete. Du kan också använda sidan för att lägga till uppdateringar om senaste projekt och nyheter om ditt företag. Detta är ett enkelt men ändå kraftfullt verktyg eftersom följare av din sida kan se dina uppdateringar på sina Facebook -nyhetsflöden. Din företagssida kan uppmuntra inlägg från kunder och recensioner av ditt företag. Även om Facebook är ett användbart verktyg öppnar det dörren för människor att kommentera ditt företag, så du bör noga övervaka sidan för att vara säker på att den fungerar till din fördel.

Marknadsföring av din företagssida

Vem som helst kan se en företagssida. Det är öppet för allmänheten – även för personer utan ett Facebook -konto – och har ingen av de sekretessbegränsningar som är tillgängliga för Facebook -användare med personliga konton. Marknadsför sidan på ett eller alla dessa sätt:

 • Bjud in dina befintliga Facebook -vänner att gilla eller följa din företagssida.
 • Lägg upp webbadressen till din företagssida på din webbplats, i ditt nyhetsbrev eller på dina visitkort.
 • Lägg till företagssidans URL till din e -postsignatur.
 • Uppmuntra dina vänner och nuvarande kunder att dela din företagssida på Facebook med sina vänner.
 • Använd Boost Post knappen på ett av dina företagsinlägg för att nå kategorier av människor du väljer på Facebook. Detta är en betald kampanj, där du ställer in ett antal dagar och en budget som du vill spendera för att marknadsföra ett visst inlägg.

Annonsera din företagssida

Betald reklam på Facebook -nätverket är tillgängligt i form av annonser, som du bygger på webbplatsen och sedan skickar till en publik du väljer. Du kan rikta in dig på människor i din ort och personer som har angett att de använder frilansande grafiker. Om du arbetar i en nisch kan du rikta in den. Din annons visas i sidofältet i målgruppen, där alla som klickar på den går direkt till din företagssida. Annonsen visas tills din budget är slut. Du kan välja vilken budget du vill, så utgiften är helt under din kontroll. Facebook tillhandahåller analyser så att du kan bedöma hur framgångsrik din annons är.