Skip to content

Apple åtgärdar integritetsproblem med AirTags och Find My

12 de april de 2022
GettyImages 1315307771 f2c957299db54f3ca5956503c0c85fd1

Apple planerar att lansera en rad ändringar av AirTags och Find My-nätverket för att hantera oönskad spårning. Apple tillkännagav nyligen ändringarna och sa att de har arbetat nära säkerhetsexperter och brottsbekämpande myndigheter för att bestämma vilka förbättringar som bör göras för att bättre skydda användarna. Inledningsvis kommer ändringarna att inkludera nya varningar och varningar medan Apple arbetar med att lägga till nya säkerhetsfunktioner, som kommer att släppas senare i år.

I en framtida uppdatering kommer nya AirTag-användare att få ett meddelande om att produkten endast är avsedd att användas på deras egna tillhörigheter. Om du missbrukar den kan polisen få information som identifierar AirTag:s ägare. AirPods har också använts för att spåra människor, och i samma uppdatering kommer en varning att dyka upp på din iPhone om att du reser med en okänd AirPod. Tidigare nämnde varningen bara ”Okänt tillbehör upptäckt.” Apple uppdaterade också sin artikel om oönskad spårning för att bättre förklara nuvarande säkerhetsfunktioner på AirTags, AirPods och Find My-nätverket, plus vad som utlöser säkerhetsvarningar. När det gäller nya funktioner arbetar Apple på att lägga till Precision Finding, som fungerar som ett ekolod för att lokalisera okända AirTags på en person. Funktionen kombinerar flera funktioner på en iPhone för att lokalisera enheten via haptisk feedback.

Man som använder AirTag

Apple planerar också att öka volymen på AirTags och meddela folk tidigare om en okänd enhet hittas, men Apple sa inte hur mycket högre eller hur mycket tidigare varningarna kommer. Eftersom dessa funktioner fortfarande är under arbete, finns det ingen exakt information om när dessa funktioner kommer att anlända eller vilken programvaruversion som kommer att inkludera uppdateringen.