Skip to content

Apple iPad Air 4 vs Samsung Galaxy Tab S7 +

24 de juli de 2021
ipadAir4vsTabS7 626231b5f76d495e8949db269afb28b4

IPad Air 4 och Samsung Galaxy Tab S7 + är två av de mest kraftfulla surfplattorna du kan köpa just nu när det gäller multimedia och produktivitet. Apple har tenderat att dominera surfplattamarknaden med sina olika iPad-modeller, medan Android-surfplattor ofta är kända bättre för att ge bra värde. Samsung är undantaget från det, med sina premiumskivor som kan gå head-to-head med allt som Apple kan erbjuda. Vi har utvärderat båda enheterna med hänsyn till deras design, skärmkvalitet, prestandafunktioner, batteritid, produktivitet och pris för att hjälpa dig att bestämma vilken du ska få.

Apple iPad Air 4 Samsung Galaxy Tab S7 +
Ingen HDR10 + eller hög uppdateringspanel HDR10 + och 120Hz-skärm
A14 Bionic-processor Snapdragon 865+ processor
12-timmars batteritid 12-timmars batteritid
Stöder Magic Keyboard och Apple Pencil Bokomslagstangentbord och S-penna

 

Design och display

iPad Air 4

IPad Air 4 är den nyaste svelte-surfplattan från Apple, som bygger på designen och funktionerna i förra årets Air. Du får en skiffer med minimerade ramar och rundade hörn, liknande iPad Pro. Startknappen tas bort för att svepa upp från botten. Fingeravtryckssensorn kombineras nu med låsknappen. Sist men inte minst har iPad Air 4 en USB-C-port istället för Lightning-porten, vilket sätter den på samma nivå som iPad Pro-serien och låter dig använda en mängd olika USB-C-tillbehör och donglar. Tabletten är också utformad för användning med den nya magnetiska Magic Connector, så att du kan synkronisera och ladda Apple Pencil och ansluta Magic Keyboard. Skärmen består av en underbar 10,9-tums Liquid Retina-skärm. På 10,9 tum är den något större än iPad Air 10,5-tums panel, men den har samma upplösning och pixeltäthet vid 2360×1640 och 264ppi. Skärmen är skarp och ljus på 500 nits och ser bra ut även utomhus vilket resulterar i skarp text, grafik och mediainnehåll. En viktig sak att notera är dock att skärmen inte är hög uppdatering och inte stöder standarder som HDR10. Trots att det är en Android-skiffer är det möjligt att se några vanliga designelement mellan Galaxy Tab S7 + och iPad Air 4. Båda gör ramarna så smala som möjligt, tar bort alla knappar från enhetens framsida och trycker på knapparna till sida. Fingeravtryckssensorn är på skärmen, men registrerar lite långsamt. Precis som Air 4 är Galaxy Tab S7 + utformad för att fungera med ytterligare tillbehör som Samsungs Book Cover-tangentbord och S Pen.

Samsung Galaxy Tab S7 +

Skärmkvaliteten på Tab S7 + är en av de bästa på marknaden. Den har en Super AMOLED HDR + -panel med en upplösning på 2800×1752 pixlar. Det är otroligt pixeltätt vid 266ppi, och det stöder en 120Hz uppdateringsfrekvens för smidigare skärmanimationer, responsiv S Pen-användning och tilltalande multimedia. Detta är en stor fördel som Tab S7 + kan skryta med iPad Air 4. Om din huvudsakliga användning förbrukar media och produktivitet är Tab S7 + en enhet utan kompromisser.

 

Prestanda och batteri

iPad Air 4

IPad Air 4 drivs av Apples nya A14 Bionic-chip. Det är en av de snabbaste surfplattorna i Apples sortiment bredvid iPad Pro. Powe4rful-processorn översätts till snabb och lyhörd prestanda som kan svara på multitasking, produktivitet och intensivt spel. Det finns inget du kan kasta på iPad Air som gör att den kvävs, och i kombination med Magic Keyboard kommer det väldigt nära att bli en bärbar datorersättning. Vår granskare lyckades köra Photoshop utan problem och krävande spel som Genshin Impact. Apple säger att iPad Air 4 har 10 timmars batteri för allmän användning, som att surfa på nätet på Wi-Fi, och vår granskare klockade den vid 12 timmars videostreaming. Det räcker för att ta dig igenom en hel arbetsdag eller en lång flygplan innan du behöver ladda. Samsung Galaxy Tab S7 + är inget slumrande när det gäller prestanda. Den har den senaste Qualcomm Snapdragon 865+ -processorn och en basmodell med 6 GB RAM samt ett 8 GB RAM-alternativ. Det utmärkte sig vid riktmärketestes, hanterade löpande program som Adobe Photoshop utan problem och tacklade spel med lätthet inklusive streaming av Halo 4 genom Xbox Game Pass. Tillägget av Book Cover och S Pen gör också Galaxy Tab S7 + till en fullfjädrad ersättning för bärbar dator. Trots den kraftfulla skärmen klarar Galaxy Tab S7 + en solid batteritid. Testerna tittade på videor med rimlig ljusstyrka och klockade 14 timmars videouppspelning. Det är två timmar längre än iPad Air 4 och tillräckligt för att hålla dig täckt under en hel arbetsdag eller mycket lång resa.

 

Programvara och produktivitet

Flik S7 +

IPad Air 4 kör inte överraskande iPad OS 14, den senaste iterationen av Apples surfplatta-fokuserade operativsystem. Vad du får här är ett fokus på produktivitet och multitasking-funktioner för att göra det till en mer kapabel bärbar datorbyte. Du kan köra appar sida vid sida, växla mellan flera appar och i allmänhet dela skärmen så att du kan arbeta med två fönster samtidigt. Magic Keyboard har ett komplett utbud av tangentbordstangenter och en pekplatta. Det är lite trångt på grund av storleken, men du kan arbeta med ordbehandling utan problem när du väl är van vid det. Med Apple Pencil kan du ta handskrivna anteckningar och översätta skrivning till text, vilket gör det särskilt användbart för studenter. Samsung Galaxy Tab S7 + kör Android 10 ur lådan med Samsung One UI 2.5-skal på toppen. Liksom iPad Air 4 är programvaran inriktad på multitasking och produktivitet, med fokus på att förvandla skiffer till en bärbar datorbyte. Förutom att köra appar sida vid sida kan du använda Samsung DeX för att sätta Tab S7 + i skrivbordsläge. Detta ger dig en aktivitetsfält, programfiler och dragbara, överlappande fönster för applikationer. Detta ger dig i huvudsak en upplevelse som liknar en Chromebook eller den nedtappade Windows 10 S. Lägg till i bokomslaget och S Pen för ordbehandling och anteckningar, och du får en surfplatta som verkligen kan tjäna som ersättning för din dagliga användning .

 

Pris

Mycket av ditt val mellan iPad Air 4 och Samsung Galaxy Tab S7 + kommer från det ekosystem du redan befinner dig i. Apple-användare kommer att ha det lättare att lägga till iPad Air 4 till sin befintliga blandning av enheter medan Android-användare kommer att hitta Galaxy Tab S7 + för att passa dem bättre. Båda surfplattorna kommer att klara sig bra vid multitasking och produktivitet, även om Galaxy Tab S7 + har en liten kant på grund av DeX-läget på skrivbordet. När det gäller multimedia vinner Tab S7 + igen på grund av sin underbara HDR + -skärm och 120Hz uppdateringsfrekvens. Mycket av ditt val mellan iPad Air 4 och Samsung Galaxy Tab S7 + kommer från det ekosystem du redan befinner dig i. Apple-användare kommer att ha det lättare att lägga till iPad Air 4 till sin befintliga blandning av enheter medan Android-användare kommer att hitta Galaxy Tab S7 + för att passa dem bättre. Båda surfplattorna kommer att klara sig bra vid multitasking och produktivitet, även om Galaxy Tab S7 + har en liten kant på grund av DeX-läget på skrivbordet. När det gäller multimedia vinner Tab S7 + igen på grund av sin underbara HDR + -skärm och 120Hz uppdateringsfrekvens.