Skip to content

Apple Music Föräldrakontroll: Så här blockerar du explosiva låtar

14 de september de 2021
apple music parental controls how to block explicit songs 5570d88f09c649ce93eddd92e2457507

Vad man ska veta

 • Gå till på din iOS -enhet inställningar > Skärmtid > Innehålls- och sekretessbegränsningar. Slå på Innehålls- och sekretessbegränsningar.
 • Tryck sedan på Innehållsbegränsningar > Musik, poddar och nyheter > Rena. Tryck på under Innehållsbegränsningar Musikprofiler > Av.
 • På en Mac eller PC: Gå till musik eller iTunes > Preferenser > Begränsningar. Bredvid Begränsa, kryssa i rutan bredvid Musik med tydligt innehåll.

Den här artikeln förklarar hur du använder Apple Music föräldrakontroll för att stänga av specifika musikspår och album och göra hela tjänsten familjevänlig.

Så här stänger du av Explicit Apple Music på iPhone, iPad och iPod Touch

Precis som många appar och tjänster på Apples iOS -enheter, finns inte kontrollerna för att censurera Apple Music -explicit innehåll i appen Musik. Istället styrs sång- och radioalternativ av huvudinställningsappen. Så här kan användare av iPhone, iPod touch och iPad blockera specifika låtar på Apple Music.

 1. Öppen inställningar på din iOS -enhet.

 2. Knacka Skärmtid > Innehålls- och sekretessbegränsningar.

 3. Tryck på reglaget bredvid Innehålls- och sekretessbegränsningar för att aktivera Apples inställningar för mediebegränsning.

 4. Knacka Innehållsbegränsningar.

 5. Knacka Musik, poddar och nyheter. Om du föredrar att gå efter en annan regions betygssystem, tryck gärna på Betyg för för att välja en annan.

 6. Knacka Rena att begränsa all musik, podcastavsnitt och nyhetsinnehåll till det som är märkt som säkert för alla åldrar. Detta blockerar alla medier som är markerade med taggen Explicit.

 7. Knacka Tillbaka för att återgå till skärmen Innehållsbegränsningar.

  Alternativ för innehållsbegränsningar på en iPhone

  I menyn Innehållsbegränsningar kanske du också vill anpassa inställningarna för filmer, tv -program, böcker och webbinnehåll.

 8. Nu när du har stängt av specifika Apple Music-låtar måste du också inaktivera musikprofiler, eftersom dessa ibland kan innehålla information om artister som inte är barnvänliga. För att göra detta, tryck på Musikprofiler.

 9. Knacka Av.

 10. Knacka Tillbaka.

  Musikprofilinställningar på iPhone

 11. Du har nu blockerat specifika låtar på Apple Music och också begränsad tillgång till information om mogna artister. Dina ändringar återspeglas på skärmen Innehållsbegränsningar. Det kan också vara en bra idé att säkra dessa inställningar. Klicka bara inställningar > Skärmtid > Använd skärmtidslösenord.

Hur man blockerar Apple Music Explicit Content på Mac och PC

Media markerade med Explicit -taggen kan blockeras i iTunes -appen eller Music -appen på datorer och lyckligtvis är instruktionerna desamma om du använder en dator med Windows 10 eller en Mac som drivs av macOS. Så här blockerar du tydliga låtar.

 1. Öppna antingen iTunes eller den musik app (beroende på din OS -version) på din dator.

 2. Under iTunes (eller musik) på menyraden, välj Preferenser.

  ITunes -menyn som visar inställningar

 3. Välj Begränsningar flik.

  Skärmen Allmänna inställningar med fliken Begränsningar markerad

 4. Bredvid Begränsa, kryssa i rutan bredvid Musik med tydligt innehåll. Välj OK för att spara dina ändringar.

  Begränsningar med musik med tydligt innehåll kontrollerat

  Markera gärna de andra rutorna för att tillämpa begränsningar för annat innehåll som filmer och program med ett visst betyg och digitala böcker med mogna teman och innehåll.

 5. En bekräftelse visas. Välj Begränsa explicit innehåll.

  Bekräftelsesruta för att begränsa explicit innehåll

 6. Explicita låtar och album är nu blockerade. Om du är orolig för att någon ska ändra dessa inställningar väljer du hänglås på skärmen Inställningar för begränsningar (och ge inte barnen ditt administratörslösenord).

Finns det en Apple Music Clean -version?

Det finns bara en version av streamingtjänsten Apple Music och bara en musikapp för iOS -enheter. Låtarna som görs tillgängliga för att strömma via Apple Music kan dock anpassas med metoderna som visas ovan. Om du fortfarande känner dig obekväm med att låta unga användare lyssna på Apple Music kan du alltid inaktivera tjänsten och begränsa dem till att bara lyssna på låtar som laddats ner till enheten. Det finns också en mängd olika familjevänliga podcaster som är perfekta för barn att lyssna på på långresor eller när de är utan tillsyn. Efter ännu mer kontroll över vad dina barn konsumerar på sina smarta enheter? Det finns ett antal populära föräldrakontrollappar som kan övervaka och begränsa nästan allt som kan göras på smartphones, surfplattor och datorer.