Skip to content

Apple rapporterade dumpade planer för att stänga krypteringshålet för iCloud

17 de juli de 2021
GettyImages 1173664856 30e315815a6c42b5849e73f5097b0c15

Vad: Apple har kallats ut av sex namnlösa källor för att stänga av FBI-trycket för att inte blockera dekryptering av iCloud-säkerhetskopior.
Hur: iCloud-säkerhetskopior är krypterade, men Apple kan fortfarande återställa dem i händelse av ett förlorat lösenord, vilket gör att de också kan göra det för brottsbekämpning.
Varför bryr du dig: Apple har varit extremt högljudd om sitt engagemang för användardataintegritet; denna nya rapport ifrågasätter den.

Trots Apples hårda hållning när det gäller sekretessen för dina användardata, enligt sex källor som är bekanta med saken, beslutade företaget mot okrossbar kryptering av dessa data när de säkerhetskopierades till iCloud. Som rapporterats av Reuters sa källorna att Apple beviljade press från FBI när byrån sa att sådan kryptering skulle skada utredningar. Reuters källor säger att Apples beslut kom för två år sedan, men har ännu inte rapporterats. Företaget och FBI har varit inblandade i ett antal högt profilerade offentliga tvister om att låsa upp misstänkta telefoner i fall som 2015 års massskytte i San Bernardino, Kalifornien. Apple har hittills vägrat att göra det och skrev till och med ett kundbrev för att förklara varför. Enligt teknikjournalisten Rene Ritchie är dock iCloud-säkerhetskopior krypterade. Det är bara att Apple kan återställa dem om du till exempel tappar ditt lösenord, vilket gör att företaget också kan återställa dina säkerhetskopior om det är lagligt tvingat att göra det. Det betyder naturligtvis inte att de kommer att göra det. Men om företaget bestämde sig för att följa denna iCloud-backupstrategi som svar på FBI-klagomål, skulle det representera ett helt annat perspektiv på hur det behandlar integriteten för alla sina användares data. Det befintliga krypteringshålet, som var utformat för att ge konsumenter tillgång till sina egna låsta konton (vanligtvis på grund av ett förlorat lösenord), gör det möjligt för Apple att få tillgång och dela dessa säkerhetskopior med alla brottsbekämpande myndigheter för användning i sina utredningar. Allt detta kom fram efter förra veckans skjutning av Pensacolas marinbas. Apple har faktiskt vänt över den misstänkta iCloud-säkerhetskopian. Varken Apple eller FBI har registrerat sig för att officiellt motverka alla påståenden om huruvida byråns klagomål fick företaget att skrota planer för krypterade säkerhetskopior.