Skip to content

Apple tar WWDC Online som ett digitalt evenemang

29 de juli de 2021
GettyImages 1153514953 c79ba5e0acd640c0a08dc18aed6570a9

Varför det här är viktigt?

Eftersom fler och fler personliga tekniska händelser avbryts eller skjuts upp på grund av Coronavirus-rädsla, kringgår Apple hela utgåvan och erbjuder sin årliga utvecklarkonferens som en onlineupplevelse. Apple meddelade att dess årliga utvecklarkonferens, WWDC, kommer att erbjudas som ett digitalt och online-evenemang som kommer att hållas i juni.

Vad de sa: ”I juni ger WWDC20 en helt ny onlineupplevelse till miljontals begåvade och kreativa utvecklare runt om i världen”, skriver Apple på sin webbplats för utvecklarportaler. ”Gå med i ett fullpackat program – inklusive Keynote och sessioner – för att få tidig tillgång till framtiden för Apple-plattformar och engagera sig med Apples ingenjörer.” Apple säger också att ytterligare information kommer på webben, via e-post och inom Apple Developer-appen.

Den stora bilden: Så många teknikföretag har avbrutit sina personliga evenemang nyligen på grund av oro över stora sammankomster. Microsoft har flyttat sitt eget utvecklarevenemang, Build, till ett onlineutrymme, medan Facebook avbröt sitt årliga utvecklarevenemang, F8. Google avbröt också I / O i maj. Spelkonferenser GDC och E3 har båda avbrutits eller skjutits upp, Mobile World Congress i Spanien har avbrutits och Adobe tappade också planerna för sitt årliga toppmöte.

Poängen: Apple är väl lämpad att erbjuda ett online-evenemang efter att ha strömmat sina Keynotes live i många år. Hur de kommer att hantera mer intima utvecklarworkshops och ge och ta sessioner i realtid är någons gissning, men det kan peka vägen mot ett nytt sätt att hålla dessa massiva händelser.

Bli en expert på utveckling