Skip to content

Apple Watch gör ett ganska bra musikinstrument

17 de juni de 2021
Image1 9d3c31de9a0f43178a65a973ea772360

Viktiga takeaways

  • TimeLoop är en fullfjädrad musik-looping-app för musiker.
  • Du kan bli förvånad över hur många musikappar som finns för Apple Watch.
  • Varje musiker med en Apple Watch borde få en metronomapp.

TimeLoop är en looper-app för din Apple Watch. Du slår rekord, spelar lite musik, och appen spelar in och slingrar den frasen, redo för dig att spela in ytterligare ett lager eller bara spela med. Och allt ligger på din handled. TimeLoop är tänkt som ett övningshjälpmedel och är den perfekta implementeringen av en musikapp på din klocka. Men det finns många fler konstiga och underbara musikappar för Apple Watch. ”Jag använder den för att stoppa ut idéer på gitarr och galna bordsavlyssningssessioner”, sa TimeLoop-utvecklaren Jack Marshall Lifewire via e-post. ”Men jag föreställer mig att människor använder det för vokalimprovisationer, öva skalor och ackordprogressioner.”

Öglor

TimeLoop är inte Marshalls första musikapp. Det är inte ens hans första looper-app. Group the Loop är en av de bästa apparna för musiklooper på iOS eller någon plattform. En looper låter en musiker spela in ett utdrag av deras framträdande och sedan slinga det om och om igen för att användas som bakgrundsspår.

Mer avancerade appar (och hårdvaruenheter) låter dig lägga till lager och till och med dela upp låten i sektioner, växla fram och tillbaka när du spelar. TimeLoop är förvånansvärt kraftfullt för en klockapp, vilket möjliggör överdubbning och spara olika idéer. Du kan trycka på för att spela in direkt, vilket är bra för sångare, eller så kan du aktivera ett räkne-läge så att du kan göra händerna redo att spela ditt instrument. Och det finns mer att komma. Marshall säger att han planerar att lägga till en iPhone-app för att spara och exportera dina inspelningar.

Musik på din handled

Vi vet att Apple Watch kan användas för att lyssna på musik och podcasts, bara genom att ansluta ett par Bluetooth-hörlurar. Men det kan också användas för att skapa musik. Du kan fjärrkontrollera en större musikapp på iPhone, ställa in radiostationer från hela världen och till och med ställa in din gitarr. Tyvärr har vi ännu inte hittat en theremin-app för klockan. Kanske är metronom den mest användbara av alla handmonterade verktyg. Du kan låta Apple Watch tyst knacka på din handled så att du kan hålla tiden. Det gör det bra inte bara för träning utan för prestanda, där en tickande metronom skulle vara irriterande för publiken – om du inte är en experimentell musiker. Denna kategori är så användbar att det faktiskt finns fristående handmonterade metronomer tillgängliga. Soundbrenner Pulse använder till exempel haptiska kranar för att hålla dig i tid. Tanken är att du kan känna pulsen istället för att höra den – också bra för bullriga liveframträdanden.

Melody Box-appen på Apple Watch.

En annan snygg app för musikskapande är Rayan Armans MelodyBox, en slags handledsmonterad spårlåda. Du kan välja bland piano, trummor, akustiska och elektriska gitarrer och till och med sångprover. Du lägger ner låten bara genom att knacka på skärmen. Du kanske inte sätter ihop en hel låt, men det är ett fantastiskt sätt att snabbt spela in lite inspiration. ”Jag förstår [the Apple Watch] som mer av en skissblock för att få ner dina idéer när du är ute och reser. Sedan kan du utveckla dem när du kommer hem till din iPad eller dator ”, säger Marshall. Sedan förväntade sig ingen att någon skulle skriva en hel roman på sin iPhone.

Begränsningar

Det är faktiskt inte apptillverkarna eller användarna som håller tillbaka musikskapandet på klockan. Det är Apple. Verktygen är bara inte tillgängliga. Kanske beror det på en paranoia om batteriets livslängd på en så liten enhet. Eller kanske är det bara att Apple ännu inte har lyckats göra dessa verktyg tillgängliga. ”För närvarande saknar vi några användbara ljudramar som är tillgängliga för utvecklare på iOS”, säger Marshall. ”Kanske det är därför vi inte ser många appar för att titta på musik just nu. Låt oss hoppas att Apple lägger till dem en dag.”