Skip to content

Apple Watch Repair: Allt du behöver veta

22 de juli de 2021
GettyImages 966722756 5c2a92a546e0fb0001db47be

Trots att det är en modern klocka är Apple Watch också en avancerad teknik. Tyvärr, för vissa människor betyder det att det ibland kan misslyckas eller fungera felaktigt. Den här guiden identifierar några av de vanligaste Apple Watch-problemen och hur du kan försöka reparera dem.

Orsaker till Apple Watch-problem

Din Apple Watch är en fullt fungerande miniatyrdator som lever på din handled, så problem kanske inte kan spåras tillbaka till samma sak. En komplett datalösning innebär att det finns en mängd olika problem och lösningar tillgängliga beroende på vad exakt som händer med din klocka. Ibland avslöjar problemet bara sig med motsvarande fix.

Så här fixar du anslutningsproblem med en Apple Watch

Du kanske upptäcker att din klocka vägrar att ansluta till din iPhone, ett känt Wi-Fi-nätverk eller en LTE-anslutning. Följ dessa steg för att få din Apple Watch tillbaka i kommunikation med världen.

 1. Stäng av Bluetooth. Om din iPhone och Watch har problem med att kommunicera bör du börja med att stänga av Bluetooth-funktionen på varje enhet och sedan slå på den igen för att återupprätta en anslutning. Välj på en iPhone inställningar > Blåtand och slå på eller av strömbrytaren. På en Äpple Kolla på, svep uppåt och välj Bluetooth-ikonen och välj sedan strömbrytaren På eller Av.

 2. Starta om din iPhone eller Apple Watch. Om det bara inte löser att avaktivera din Bluetooth för ett ögonblick kan du starta om både din iPhone och Apple Watch i ett försök att återupprätta en normal anslutning.

 3. Återställ mobilanslutning. Om din Apple Watch normalt ansluter till internet via en mobilanslutning men har slutat göra det, försök att slå på och sedan av flygplansläge. Svep uppåt och välj på din Apple Watch Flygplansläge, välj sedan strömbrytaren Av och sedan På. Om du fortfarande inte kan upprätta en anslutning till ditt mobilnätverk, rekommenderar vi att du kontaktar din mobilleverantör för att identifiera problemet.

 4. Anslut till Wi-Fi. Om din iPhone inte finns, kan din Apple Watch försöka ansluta till ett känt Wi-Fi-nätverk för internetåtkomst. Om din klocka inte ansluter, se till att din iPhone har tillgång till nätverket och har haft en chans att dela informationen med din klocka.

 5. Starta om installationsprocessen. Om du nyligen har återställt din iPhone eller köpt en ny enhet kanske din Apple Watch inte är korrekt konfigurerad med din telefon. Du kan enkelt koppla ihop en Apple Watch med en iPhone för mer information.

Så här fixar du batteriproblem med en Apple Watch

Tömmer din Apple Watch snabbt batteriet? Här är några förslag som du bör försöka få enhetens batteri att fungera ordentligt igen.

 1. Aktivera kraftreserv. Om du vill förlänga klockans batteritid är det enklaste sättet att slå på Power Reserve. Detta gör att pulssensorn inte kan aktiveras under gång och träning. Funktionen gör att kaloriförbränningsdata blir mindre exakta, men det hjälper till att bevara batteriets livslängd.

 2. Stäng av aviseringar och Wi-Fi. Om Power Reserve-läget inte gör tillräckligt kan du ytterligare minska klockans förbrukning genom att begränsa aviseringar som lyser upp skärmen och genom att stänga av Wi-Fi på din Apple Watch.

 3. Starta om Apple Watch. Ibland är fixen lika enkel som en omstart. Om din Apple Watch verkar tappa batteriets livslängd som om det inte finns någon morgondag kan det bara hjälpa att stänga av klockan och sedan slå på den igen. Gör det genom att hålla ned klockans sidoknapp tills Stäng av funktionen visas. Om du fortsätter att hålla ned sidoknappen efter att avstängningsfunktionen visas kommer din klocka att utfärda en SOS-nöd. Släpp knappen om din klocka börjar pipa för att förhindra att SOS-funktionen aktiveras.

 4. Kontakta Apple support. Om ditt Apple Watch-batteri har slutat ladda kan det skadas. Vi rekommenderar att du ringer Apple för support eller planerar ett möte i en Apple Store Genius Bar.

Hur man fixar fysiska problem med en Apple Watch

Ingen av Apple Watch-maskinvarorna kan hanteras av användare hemma och kräver vanligtvis ett Genius Bar-möte eller supportsamtal för att bli fixad. här är dock några förslag på vanliga problem.

 1. Rengör den digitala kronan. Apples Digital Crown har varit känt för att ha problem där det kan bli svårt att vända när det är smutsigt. För att åtgärda detta, ta bort dina Apple Watch-band och skölj sedan enheten med varmt vatten medan du vrider på Digital Crown i cirka 30 sekunder.

 2. Säkra passformen. Tar Apple Watch inte upp din hjärtfrekvens? Oroa dig inte, du lever fortfarande! Se till att din Apple Watch är ordentligt skyddad mot din hud, eftersom en lös passform inte kan spåra din puls. Dessutom, om du har mörkfärgade tatueringar på handleden, kan din klocka vägra att spåra hjärtfrekvensen eftersom den inte kan känna av din ven.

 3. Reparera en trasig skärm. Tyvärr, om din Apple Watch-skärm är skadad, måste den repareras av en auktoriserad Apple-reparatör. Vi rekommenderar att du tar klockan till din lokala Apple Store för ett Genius Bar-möte.

Den sista utväg för programvaruproblem

Om din Apple Watch lider av ett antal olika programvaruproblem, eller helt enkelt en som du inte kan övervinna, kan Apple Support rekommendera att du återställer din Watch. Följ vår detaljerade guide om hur du återställer din Apple Watch själv hemma innan du går in i en butik. Om du återställer din Apple Watch till fabriksinställningar raderas alla dess inställningar och data. Fortsätt med försiktighet och se till att din klocka säkerhetskopieras ordentligt innan du försöker åtgärda det.