Skip to content

Apple Watch spårar inte stegen? Det finns en fix för det

3 de augusti de 2021
01 woman using smart watch while running 4689002 2eb9f970a3354ccf95e8e510af6576a4

Din Apple Watch kan göra massor av fantastiska saker för att hjälpa dig att nå dina träningsmål, inklusive stegspårning. Om din Apple Watch inte räknar dina steg, följ dessa felsökningssteg för att komma tillbaka på rätt spår.

Orsaker till att Apple Watch inte räknas steg

Det finns många möjliga orsaker till detta problem. Några är relaterade till hårdvara. De flesta orsakas av inställningarna för Apple Watch eller iPhone. Några är resultatet av appar från tredje part. Orsakerna inkluderar:

 • Klockan är inte i kontakt med handleden, eller så är klockans sensorer smutsiga.
 • Handledsdetektering eller platstjänster är inte aktiverade i Watch -appen.
 • Fitnessspårning och rörelse och kalibrering är inte aktiverade.
 • En konkurrerande fitnessapp körs i bakgrunden.

Hur man fixar en Apple Watch utan att räkna steg

Dessa problem uppstår i Apple Watch Series 3, Series 4, Series 5 och Series 6 mobilaktiverade med GPS- och GPS-modeller.

 1. Se till att din Apple Watch bärs tryckt fast mot handleden. Det ska vara tätt men inte för tätt. Apple rekommenderar att du skärper en Apple Watch för träning och lossar den när du är klar. Apple rekommenderar också att du rutinmässigt rengör klocksensorerna. Du måste bära klockan ovanpå handleden för att sensorerna ska fungera korrekt.

 2. Starta om iPhone och Apple Watch. Vanliga problem som appar som inte startar eller inte spårar steg kan rensas genom att återställa enheten. Eftersom Apple Watch fungerar tillsammans med en iPhone är det fördelaktigt att starta om båda. Se till att starta om din iPhone först, sedan din Apple Watch. Detta säkerställer att Watch -appen startar om ordentligt innan du försöker ansluta till klockan.

 3. Slå på handledsdetektering. Öppna Watch -appen på iPhone och välj Lösenord > Handledsdetektering. Växla sedan funktionen till På -positionen (om den inte redan är). Utan handledsdetektering kommer en Apple Watch att låsas, vilket kan orsaka problem med stegspårning.

 4. Lås upp Apple Watch. En låst Apple Watch kan förhindra att appar fungerar som de ska. Det är en bra idé att ställa in din Apple Watch för att låsa upp när du låser upp din iPhone, vilket du kan göra i Apple Watch -appen på iPhone.

 5. Slå på platstjänster. För att en klocka ska kunna spåra dina steg, träningspass med mera, slå på platstjänster på din iPhone. Se till att Apple Watch Workout är inställt på i platsinställningarna medan du använder. Detta är det bästa sättet att se till att platstjänster används för spårning på din klocka.

 6. Slå på rörelse och kalibrering på iPhone. Om rörelse och kalibrering är avstängd kan varken Apple Watch eller iPhone spåra din rörelse med platstjänster.

 7. Aktivera Fitness Tracking i iPhone -inställningarna. Välj inställningar > Integritet > Rörelse & Fitness och sedan växla Fitness Tracking till placera.

 8. Se till att din personliga information i appen Hälsa är korrekt. Apple Watch använder din personliga information för att korrekt uppskatta aktivitetsresultat.

 9. Stäng av appar från tredje part som körs i bakgrunden på Apple Watch. Tredjepartsappar kan orsaka problem med stegspårning om Apple Watch tror att du spårar med en annan tjänst. Appar som sömnmätare och pulsmätare kan orsaka felkommunikation med en Apple Watch. Kontrollera alla program som körs och stäng de som kan komma i konflikt.

 10. Kalibrera om Apple Watch. Du kan återställa befintliga kalibreringsdata och omkalibrera din Apple Watch för förbättrad fitnessspårning. Ta din Apple Watch för ett snabbt träningspass, så att klockan kan kalibreras igen baserat på din GPS och platsdata. Omkalibrering av din Apple Watch raderar inte din aktivitetshistorik.

 11. Koppla bort och para ihop Apple Watch och iPhone. Vissa problem som finns under ytan kan åtgärdas genom att para upp och para ihop enheter igen. Watch -appen skapar automatiskt en säkerhetskopia av din Apple Watch när du kopplar bort den från din iPhone. När du kopplar ihop det igen väljer du Återställ från säkerhetskopia under installationsprocessen för att återställa dina data, förutom Apple Pay -kort och ditt lösenord.

 12. Radera Apple Watch. Du kan radera den aktuella data från din klocka och börja om, vilket kan rensa eventuella problem med appar eller felaktiga inställningar. När den har raderats kopplar du klockan till din telefon precis som en helt ny. Detta är en sista utväg. Genom att radera din Apple Watch tappar du all data som är kopplad till den, inklusive innehåll och inställningar. Se till att du har en säkerhetskopia om du behöver spara kritisk data.

 13. Kontakta Apples support. Om inget fungerar och du fortfarande inte kan följa dina steg, kontakta Apples support. Besök Apples webbplats för att se dina supportalternativ, besök din lokala Apple Store och prata med en tekniker i Genius Bar eller hitta en lokal auktoriserad Apple -tjänsteleverantör.