Skip to content

Apple Worldwide Developer Conference (WWDC) 2021: Meddelanden, nyheter och mer

23 de juni de 2021
WWDCemoji3people 0e643d4f31dc4946a308e1040e65a68b

Apple Worldwide Developer’s Conference är ett årligt evenemang där mjukvaruutvecklare ansluter sig till ingenjörerna som föreställer sig och bygger Apples produkter, tjänster och programvara. WWDC 2021 var den senaste versionen av evenemanget.

När var WWDC 2021?

WWDC 2021 hölls den första hela veckan i juni: 7 – 11 juni 2021. Nyckeln började klockan 10 PT / 13:00 ET. Evenemanget hölls praktiskt taget utan den traditionella personliga konferensförälskelsen.

Hur man registrerar och deltar i WWDC

Worldwide Developer Conference (WWDC) är alltid gratis att delta, med en gratis ström av evenemanget direkt från Apples webbplats. WWDC 2022 är nästa gång du kan delta i evenemanget.

Vad vi vet hittills

Som förväntat var programvarutillkännagivanden stjärnan i 2021-evenemanget. Här är några av de mest anmärkningsvärda:

iOS 15

För att göra FaceTime mer inkluderande och realistiskt kommer nya funktioner som rumsligt ljud, porträttläge och till och med röstisolering för mikrofonen att läggas till. Plus, som med andra appar för telekonferenser som Google Meet och Zoom, låter FaceTime dig skicka länkar i förväg som till och med kan användas på andra operativsystem. SharePlay, en ny funktion, låter dig titta på filmer, lyssna på ljud och dela din skärm med dina vänner under FaceTime-samtal. Hittills är Disney +, Hulu, HBO Max, TikTok och NBA bara några av de appar som har registrerat sig för att samarbeta. Shared with You är en ny funktion som sparar länkar du får från andra så att du kan återvända till dem senare. Det fungerar med Safari, Apple Music, Apple News och andra appar. Det kommer att finnas ett nytt “fokus” -läge som du kan aktivera för att dela din status med andra så att de ser att du inte vill bli störd. Det kan också dölja meddelanden från appar som du inte vill distrahera dig.

iPadOS 15

Om du är överväldigad av alla appar på din iPad, kan anpassade widgets hjälpa till att organisera dem i allt från underhållning och foton till anteckningar och fildelning. Dessutom kommer appbiblioteket till iPad som hjälper dig att klara (eller dölja) alla hemskärmar på din iPad Apple meddelade att det tar en ny spricka på sin multitasking-funktion så att du kan öppna två appar på en skärm och snabbt växla mellan de två, vilket möjliggör snabbare kreativitet.

watchOS 8

Den nya klockprogramvaran innehåller ett nytt urtavla som du kan anpassa med ett foto i stående läge. Appen Andas kommer att uppdateras så att den inkluderar en kort andnings- och avslappningsövning. Det finns också en ny Mindfulness-app som serverar inspirerande citat och fraser som kallas reflektioner för när du behöver lite motivation.

macOS Monterey

Ett nytt operativsystem, Mac OS Monterey, låter dig dela ett tangentbord och en mus mellan två Mac-datorer eller mellan en Mac och en iPad med Universal Control-funktionen.

Integritet

Apples förbättrar också sitt integritetsskydd i Apple Mail. Det döljer din IP-adress och plats och tillåter inte avsändare att se om du har öppnat ett e-postmeddelande eller inte.

De senaste nyheterna om Apple

Även om du alltid kan läsa de senaste teknologinyheterna på Lifewire, här är några intressanta saker som särskilt gäller Apple.