Skip to content

Är du skyddad av 911 med VoIP?

14 de augusti de 2021
171337656 56a9d1f23df78cf772aacdc0 56b0fe9a515145088fd169fc951fa111

911 är det amerikanska räddningstjänstnumret. Det motsvarar Europeiska unionens 112. Enhanced 911, eller E911, är en potentiellt livräddande GPS-aktiverad smartphone-funktion som automatiskt delar en uppringares plats med räddningspersonal. Om du använder VoIP -teknik är det inte lika svårt att ringa efter nödhjälp. Här är vad du behöver veta om VoIP och 911. Om du reser, kontrollera nödtjänstnumret för landet du besöker.

Interconnected VoIP vs. Non-Interconnected VoIP

Huruvida du har tillgång till 911 eller inte beror på om din VoIP-tjänst är sammankopplad eller icke-sammankopplad.

Icke-sammankopplad VoIP

Icke sammankopplade VoIP, även känd som peer-to-peer VoIP, låter människor ringa andra med samma VoIP-app. När du till exempel pratar med en vän via Xbox-nätverket eller ett annat spelsystem använder du icke-sammankopplad VoIP. Du skulle inte kunna ringa kompisens smartphone eller fast telefon.

Sammankopplad VoIP

Anslutna VoIP -tjänster använder PSTN (Public Switched Telephone Network) för att ringa och ta emot samtal till och från smartphones och fasta telefoner. Bland andra funktioner tillhandahåller sammankopplade VoIP -tjänster 911 -funktioner.

Hur hanterar sammankopplad VoIP 911?

FCC kräver sammankopplade VoIP-tjänster för att erbjuda 911 som en standardfunktion och inte låta användare välja bort. Dessa tjänster måste överensstämma med E911 -standarder, vilket innebär att de måste få och överföra sina kunders fysiska platser och återuppringningsnummer när det är möjligt till räddningstjänsten på närmaste 911 -callcenter. Eftersom användare kan ringa VoIP -samtal var de än kan hitta en internetanslutning, kan 911 -callcentret inte veta exakt var de är om de inte registrerar sin VoIP -enhet till en viss fysisk plats. Det betyder att det är upp till användaren att registrera sin fysiska adress hos sin VoIP -tjänsteleverantör och meddela och uppdatera sin adress med leverantören om de flyttar. Tjänsteleverantörer ska göra detta till en intuitiv process. Ändå är det användarens ansvar att hålla systemet uppdaterat.

Inbyggda VoIP 911 -begränsningar

Även med FCC: s direktiv och VoIP -tjänstars samarbete och bästa avsikter kan det vara problem att komma åt 911 via VoIP:

  • 911 -samtal via VoIP kanske inte fungerar om det är strömavbrott, eller om samtalet avbryts om det är ett internetavbrott.
  • Om en användare inte uppdaterar sin fysiska plats med sin VoIP -leverantör kommer 911 räddningsteam inte att kunna hitta dem.
  • Det kan vara ett problem att automatiskt överföra en uppringares fysiska plats till räddningspersonal, även om den som ringer kan nå 911 -callcentret.
  • Ett VoIP 911 -samtal kan gå till en obemannad callcenteradministrativ linje eller dirigeras till ett callcenter på fel plats.

FCC kräver att VoIP -tjänsteleverantörer förklarar dessa potentiella VoIP 911 -begränsningar och problem för sina kunder, så att de är medvetna om möjliga risker. Användare måste erkänna att de förstår och accepterar dessa risker.

Hur hanterar de bästa VoIP -leverantörerna 911?

Varje VoIP -tjänsteleverantör gör sitt bästa för att hantera 911 tjänster korrekt för sina kunder. Här är en titt på vad några toppleverantörer säger om 911 -samtal.

Vonage

Vonage betonar vikten av att kunderna behåller en korrekt fysisk adress så att 911 tjänster kan nå dem. Du måste aktivera en fysisk 911 -adress. Företaget gör det enkelt att uppdatera den här adressen via ditt Vonage -konto. Ring 933 från din Vonage -telefon för att kontrollera din 911 -aktiveringsstatus. Omfattningen av Vonages 911 -tjänster varierar beroende på din plats och om du använder Vonage på en mobiltelefon eller fast telefon. Vissa kunder kommer att få E911 -funktionalitet, medan andra kommer att kunna komma åt endast grundläggande 911 och måste vara beredda att dela sin adress och kontaktinformation med callcentret.

RingCentral

Precis som Vonage erbjuder RingCentral grundläggande tjänster eller E911 -tjänster, beroende på din plats och enhet. Du måste registrera din fysiska plats hos RingCentral och meddela företaget om du flyttar. Om du använder RingCentral -appen för att ringa ett 911 -samtal hanterar din trådlösa leverantör samtalet om tjänsten är tillgänglig.

Linje 2

Line2 kräver att användare lägger till sin fysiska adress till sitt Line2 -konto via en webbläsare eller dess iOS- eller Android -appar.

Intermedia

Intermedia erbjuder grundläggande och förbättrade 911 -tjänster. Det betonar att det är användarens ansvar att hålla företaget informerat om en exakt och uppdaterad fysisk plats. Intermedia varnar användare för att faktorer utanför dess kontroll, till exempel överbelastning av nätverk eller maskin- och programvaruproblem, kan begränsa samtalets effektivitet.

Poängen

Även om VoIP 911 -funktionaliteten har förbättrats kraftigt sedan början av 2000 -talet, bör användarna förstå att processen har inneboende begränsningar. Om du främst använder en VoIP -tjänst för de flesta av dina samtal men är orolig för de potentiella riskerna med VoIP 911, överväg att ha en fast telefon eller mobiltelefon till hands. För mer direkt hjälp under en nödsituation, behåll telefonnumren till din lokala allmänna säkerhetsavdelare eller polisstation på nära håll.