Skip to content

Är Nintendo 3DS och 3DS XL bakåtkompatibel?

19 de augusti de 2021
3ds play ds games 1126259 FINAL 5c104850c9e77c00015d63d8

Nintendo 3DS och 3DS XL är bakåtkompatibla, vilket innebär att båda systemen kan spela nästan varenda Nintendo DS -spel och till och med Nintendo DSi -titlar. För att spela ett DS -spel i en 3DS eller 3DS XL, sätt bara in spelet i 3DS -kassettplatsen och välj spelet från 3DS -huvudmenyn.

Spel som kräver AGB -plats är inte kompatibla.

Hur man spelar DS -spel i sin ursprungliga upplösning

Nintendo 3DS och XL sträcker automatiskt DS-spel med lägre upplösning för att passa deras större skärmar. Detta resulterar i att vissa DS -spel ser suddiga ut. Lyckligtvis kan du starta dina Nintendo DS -spel i sin ursprungliga upplösning på din 3DS eller 3DS XL. Så här åtgärdar du detta upplösningsproblem.

  1. Håll antingen START eller VÄLJ -knappen innan du väljer ditt Nintendo DS -spel från nedre menyn.

  2. Håll knappen intryckt och tryck på ikonen för spelkassetten. Om spelet startar med en mindre upplösning än vad som är normalt för 3DS -spel, betyder det att du har gjort det korrekt.

  3. Spela dina Nintendo DS -spel som du kommer ihåg dem: skarpa och rena.

Begränsningar för 3DS bakåtkompatibilitet

Förutom upplösningsfrågan finns det vissa begränsningar för att spela äldre DS- eller DSi -spel på ett Nintendo 3DS -system:

  • Äldre titlar fungerar inte med StreetPass eller SpotPass.
  • Du kan inte komma åt HEM meny.
  • Äldre spel som använder spelautomaten Game Boy Advance på Nintendo DS kan inte komma åt tillbehör när de spelar på ett 3DS -system.
  • Vissa DSi -spel som inte köptes i PAL -regionen kanske inte kan spelas på en 3DS från PAL -regionen. Med andra ord kanske du inte kan spela ett DSi -spel om det inte köpts i regionen där det spelas.