Saltar al contenido

Är Nintendo Switch regionfri?

11 de julio de 2021
GettyImages 821068914 5c5268314cedfd0001f9162c

Trots sin långa historia av regionlåsning har Nintendo ändrat sin inställning till konsoler med den bästsäljande konsolen från 2018. Nintendo Switch är regionfri, vilket är bra nyheter för både utvecklare och importörer, men framför allt spelare. Å andra sidan väcker en regionfri konsol många frågor. Här är vad du behöver veta om Nintendo Switch, hur den fungerar och vad du kan och inte kan göra.

Du kan spela spel som du köpt utomlands

Fysiska Nintendo Switch-spelkassetter är också regionfria. Du kan köpa ett spel i Tyskland, en Nintendo Switch i Japan och ta med båda hem till Amerika för att sparka tillbaka och spela. Naturligtvis betyder det inte att spelet automatiskt kommer att översättas till engelska, eftersom det fortfarande kommer att använda det språk det utvecklades för, såvida det inte specifikt är utformat med flera språkalternativ.

Du kan köpa spel från andra regioners eShops

Många spelare har bytt sin Switch’s eShop till en annan region på jakt efter de bästa erbjudandena och utnyttjat global arbitrage i processen. Det finns kontroverser kring detta, med vissa konsumenter som argumenterar för att det skadar utvecklaren. I skrivande stund finns det dock inga villkor som hindrar användare från att dra nytta av billigare digitala varor i andra delar av världen.

Nedladdningsbart innehåll är mestadels regionfritt

Hardcore-spelare vet att innehåll inte alltid släpps runt om i världen samtidigt. Om du vill få den helt nya DLC några timmar i förväg kan du köpa den i en annan region och spela den. Detta är dock inte alltid sant. Om innehåll endast stöds i USA, Nya Zeeland och Australien fungerar det inte för ett spel i Kanada.

eShop-kort är endast kompatibla i den region de köps

Nintendo Switch kan vara regionfritt, men eShop-valutakort är det inte. Ett valutakort som köpts i Kanada fungerar till exempel bara på den kanadensiska eShop.

Tillbehör från andra länder kanske inte fungerar

Tillbehör som är utformade för Nintendo Switch fungerar eller kanske inte fungerar med Nintendo Switch-konsoler som tillverkats för andra länder. Variationer i globala spänningskrav kan orsaka problem och Nintendo rekommenderar att du endast använder tillbehör som är designade i samma land där du köpte din Switch.

Du kan kontrollera supportregioner genom att gå in i spelets programmeny under Programvaruinformation > Supportinformation.

Nintendo Switch-garantier är regionspecifika

Om något händer med din Nintendo Switch måste du göra reparationerna i det område som den ursprungligen köptes. Enligt Nintendos vanliga frågor om regional kompatibilitet gäller «den begränsade garantin endast i det land / den region där systemet var avsett att säljas.» Nintendo Switch-portabiliteten gör den till en bra följeslagare för spel på språng. Ingenting gör en lång flygning så fort som «Zelda: Breath of the Wild», och om du längtar efter ett nytt spel medan du är utomlands loggar du bara in på eShop och köper som vanligt. För första gången på många år är en Nintendo-konsol inte regionlåst.