Skip to content

Är Outlook nere? Kontrollera Outlook.com: s servicestatus

10 de september de 2021
GettyImages 1140838321 300dc73461914d46ad632249511f0dfd

Vad man ska veta

 • Besök Microsoft 365 Service Status -sidan. Du kan kolla ner för alla eller bara mig eller neddetektor också.
 • Prova att starta om din webbläsare, rensa webbläsarens cache, starta om datorn, spola DNS -cachen eller starta om din router.

Den här artikeln förklarar hur du kontrollerar om Outlook.com är slut på Microsofts slut eller om det är ett problem med din dator eller lokala nätverk och hur du löser de vanligaste orsakerna. Instruktionerna i den här artikeln gäller alla Microsoft Outlook-, Hotmail-, MSN- och Live -tjänster.

Så här berättar du om Outlook.com är nere

Kan du inte komma åt din e -post och du är inte säker på vem som har fel? Kontrollera dessa platser först för att se om det är nere för alla eller inte.

 1. Besök Microsoft 365 Service Status -sidan för att se servicestatus för Outlook.com. Om en grön bock visas bredvid Outlook.com fungerar allt från Microsofts perspektiv korrekt med Outlook.com -tjänsten. Om webbsidan visar en röd eller gul symbol bredvid Outlook.com har Microsoft för närvarande ett problem och är medveten om problemet. Kommentarer bredvid symbolen kan hjälpa dig att upptäcka vad som händer.

 2. Ett annat sätt att kontrollera om Outlook.com -webbplatsen är nere är att använda en webbtjänst som Down For Everyone Eller Just Me eller Down Detector. Om dessa webbplatser visar att Outlook.com är nere efter att du har skrivit in webbadressen är chansen stor att det är nere för alla eller för de allra flesta användare. Om så är fallet, vänta tills Microsoft har åtgärdat problemet.

  Skärmdump av Down For Everyone or Just Me Outlook.com -status

  Down Detector visar hur många användare som rapporterat problem under de senaste 24 timmarna eller längre. Down Detector kontrollerar om Outlook.com har problem sporadiskt (fungerar ibland men laddar inte andra gånger).

 3. Om du är ett Twitter -fan, leta efter det #Outlookdown. Om webbplatsen är nere för alla har någon förmodligen redan twittrat om den. Var uppmärksam på tweets tidsstämplar för att se till att de inte diskuterar en tidigare tid då Outlook inte fungerade.

Om problem rapporteras måste du sannolikt vänta tills Microsoft åtgärdar problemet. Om ingen annan rapporterar ett problem med Outlook i dessa tjänster, är problemet dock nästan säkert på din sida.

Så här åtgärdar du problem med Outlook.com

Om Outlook.com -statusen är igång men du inte kan logga in kan problemet vara med din dator, nätverk eller tjänsteleverantör. Om du vill felsöka Outlook.com om du ser en grön bock på tjänstens statussida men du har problem med din e -posttjänst, prova dessa korrigeringar i den ordning som presenteras:

 1. Stäng och öppna din webbläsare igen. Det kan finnas ett minnesproblem eller något annat tillfälligt problem som rensas bort vid omstart av programmet.

 2. Rensa webbläsarens cache. Om du bara vill rensa cacheminnet för sidan du är på håller du ned och Ctrl och tryck sedan på F5. Detta rensar cacheminnet och laddar om sidan Outlook.com.

 3. Starta om din dator. Detta rensar tillfälliga filer och andra cachade filer som förhindrar att Outlook -problemen löser sig trots att tjänsten säkerhetskopieras.

 4. Spola DNS -cachen. tryck på Start knappen, gå in cmd, och välj kommandotolken app. Skriv sedan ipconfig /flushdns och tryck på Stiga på. DNS -servrar identifierar IP -adressen för domäner som du ansluter till med en webbläsare. När IP -adresser ändras gör cachade DNS -inställningar att din webbläsare fortsätter att komma åt den gamla, felaktiga IP -adressen.

  Skärmdump för att rensa DNS -cachen

 5. Starta om routern. Koppla bort din hemrouter, vänta 30 sekunder och anslut sedan den igen. Routern ansluter till din Internetleverantör (ISP) och återupprättar din internetanslutning. Anslut till Outlook.com för att se om problemet nu är löst.

Om Outlook.com fortfarande är nere efter att du har utfört dessa steg nekar din internetleverantör troligen åtkomst till webbplatsen. Ring din internetleverantör för att kontrollera om andra prenumeranter har liknande problem.