Skip to content

Är Straight Talk Down … Eller är det bara du?

8 de augusti de 2021
straighttalkoutagemap d7232dbe2495496e92c42773e2e6cc12

Vad man ska veta

 • Straight Talk -nätverket kan säkert uppleva avbrott, men ofta har något gått fel istället med din telefon eller lokala anslutning.
 • Felsökning på egen hand kan få dig att ansluta snabbt utan att behöva vänta på hjälp.

Hur man berättar om Straight Talk är nere

Om du tror att Straight Talk kan ha ett stort avbrott, prova snabbkontrollerna efter information innan du går till felsökning av din telefon.

 1. Sök på Twitter efter #StraightTalkdown. Leta efter tweets tidsstämplar som indikerar att andra människor upplever problem med dem som du är. Medan du är på Twitter, kolla Twitter -sidan My Straight Talk för att se om den har några uppdateringar.

 2. Kontrollera Facebooksidan för Straight Talk för uppdateringar. Om det uppstår ett storskaligt problem kan företaget lägga upp information om det här.

 3. Använd en tredjeparts ”status checker” webbplats som Downdetector eller Outage.Report. Dessa webbplatser tillhandahåller avbrottskartor och annan information för att visa dig exakt var och vilka problem som uppstår i Straight Talks nätverk.

Vad du ska göra när du inte kan ansluta till Straight Talk

Felsökning av din telefon innebär att du bör titta på problem både med din telefon fysiskt och dess internet- eller Wi-Fi-anslutningar. Dessa tips kan hjälpa dig att upptäcka var problemet kan vara.

 1. Logga först in på Straight Talk för att vara säker på att det inte finns några problem med ditt konto.

 2. Kontrollera att du befinner dig i ett täckt serviceområde. Kontrollera om det finns signalstyrka i den övre delen av telefonskärmen.

 3. Starta om din Android -enhet eller starta om din iPhone. Ibland tappar telefoner viktiga anslutningar och omstart av dem kan återansluta dem.

 4. Leta efter problem med SIM -kortet. Aktiverade du din telefon med Straight Talk än? Om din telefon visar ett meddelande som ”Endast nödsituationer”, ”Oregistrerat SIM”, ”Ingen tjänst” eller ”SIM -kortregistrering misslyckades” kan det bero på att telefonen inte har aktiverats korrekt.

 5. Kontrollera att telefonen inte är i flygplansläge. Det läget inaktiverar alla nätverksaktiviteter så att av misstag slås det på kan blockera dig från samtal, sms och internetaktiviteter. På Android -telefoner, svep ner för att granska inställningsmenyn. Om flygplansläget inte är aktivt kommer ikonen att gråtonas. Om det inte är det, tryck på det för att stänga av det. Du kan återställa flygplansläge på iPhones från kontrollcentret.

 6. Kontrollera att inställningen för Wi-Fi-samtal är aktiverad. Detta kommer att lösa de flesta problem om du bara befinner dig i ett område med dålig täckning. Du kan använda Wi-Fi-samtal på Android-telefoner eller ringa Wi-Fi-samtal från en iPhone också. Om din telefon verkar svara för långsamt kan du ha minskat datahastigheten. Detta kan hända om du har använt din höghastighetsdatatilldelning eller om du befinner dig i ett område som inte trafikeras av 4GLTE.

 7. Kontrollera telefonens nätverksinställningar. Var säker på att dataroaming är aktiverat om din telefon har flyttat mellan nätverk och på något sätt blivit avstängd. Även om den är påslagen, stäng av och sedan på igen för att återställa den.

 8. Bekräfta att nätverksläget är inställt på rätt Auto -inställning för din specifika telefon. Om du av misstag byter till fel inställning kan det skapa problem, så välj den högsta automatiska inställningen som är tillgänglig för din enhet och planera. För att kolla din på Android -telefoner, gå till inställningar > Anslutningar > Mobila nätverk för att visa inställningen för nätverksläge. Om du behöver ändra inställningen trycker du på Nätverksläge, och gör ditt val.

 9. Om din telefon använder ett SIM -kort, kontrollera kopparpläteringen för chips eller missfärgning. Om du ser något konstigt, kontakta Straight Talk.

 10. Om du har provat alla dessa steg och saker fortfarande inte fungerar, kontakta Straight Talk kundtjänst på 1-877-430-2355 eller ring 611611 från din telefon om du kan. De kommer att be om ditt Straight Talk MEID DEC / serienummer och ditt Straight Talk mobiltelefonnummer. Du kan också kolla deras FAQ -sida för fler felsökningstips.