Skip to content

Att ringa samtal med en smart högtalare ger upphov till integritetsproblem

19 de juli de 2021
GettyImages 1209863735 103455b33abe4438b1fcd19ee3762c3c

Viktiga takeaways

  • Det finns oro för säkerhet och integritet för samtal som görs på smarta högtalare.
  • AT&T lovar att samtalen är krypterade mellan Alexa och sig själv.
  • Detta drag representerar ytterligare ett kapitel i utvecklingen av det smarta hemmet.

Amazons nya partnerskap med AT&T gör det möjligt för samtalare att länka sina telefoner till Alexa-röstsystemet, även om vissa experter är oroade över integriteten och säkerheten för dessa samtal. Samarbetet mellan Amazon och AT&T lyfter fram den snabba utvecklingen av teknik som används i smarta hem och en växande nivå av oro över intrång i vår personliga integritet och kommunikation. ”Jag skulle omedelbart vara försiktig med alla nya metoder som kan utlösa telefonsamtal” från mig ”- för andra med tillgång till min Alexa-enhet kan därmed ringa (eller acceptera) telefonsamtal för min räkning”, David Kotz, professor i datavetenskap berättade vid Dartmouth College Lifewire i ett e-postmeddelande.

Ge upp kontrollen

Kotz är den ledande utredaren för Security and Privacy in the Lifecycle of IoT for Consumer Environments (SPLICE) -projektet, ett forskningsprogram National Science Foundation på 10 miljoner dollar som syftar till att förbättra säkerhet och integritet i hem som använder smarta enheter. Han sa att med tanke på antalet webbaserade plattformar som använder telefonen som en andra form av autentisering (alias 2FA, tvåfaktorsautentisering), inklusive bank, skulle han vara ovillig att ge denna kontroll till huskamrater eller husvakter. ”Hem är en plats där människor behöver känna sig säkra från nyfikna ögon.” Kotz ser Amazon-AT & T-partnerskapet som en del av den pågående utvecklingen av smarta hem och smarta enheter. ”Vi kan förutse ökande kopplingar mellan olika kategorier av” smarta ”enheter, inklusive både mobila och hembaserade enheter … vilket ger hemboende ökad bekvämlighet för tillgång till information eller funktioner som tillhandahålls av de andra enheterna.”

Tjänstexpansion

Länken mellan Alexa och AT&T är en utvidgning av Amazons befintliga Alexa-samtalsfunktion, som företaget debuterade 2017. Experter inom smart home-teknologi säger att partnerskapet främjar smart home-konceptet.

”AT&T-samtal med Alexa bygger på den nuvarande serien med Alexa-kommunikationsfunktioner, inklusive Drop In, tillkännagivanden, Alexa-till-Alexa-samtal och Alexa utgående samtal,” sa en Amazon-talesman Lifewire i ett e-postmeddelande. ”Med kunder som använder rösttjänster som Alexa för att kommunicera mer i år än någonsin tidigare, tror vi att den här funktionen är ett steg framåt i hur Alexa kan hjälpa människor att hålla kontakten med vänner och familj.”

Krypteringssäkerhet

För att säkerställa att kundinformation är säker krypteras samtal från Alexa-enheter i Amazons nätverk och utbyts med AT&T via en säker anslutning. Kunder som använder Alexa för att komma åt AT&T-tjänster kommer att använda samma tjänster som de använder när de ringer från sin mobiltelefon. Det är enkelt att länka ditt AT&T-konto till din Alexa-enhet: Öppna Alexa-appen på din telefon och gå till inställningar, välj undermenyn för kommunikation, tryck på AT&T-knappen och följ bara instruktionerna. När du väl är länkad till ditt konto kan du slå nummer och använda röstkommandon som ”Alexa, ring mamma” eller genom att diktera ett telefonnummer.

Kvinna som använder en smart högtalare med den smarta telefonen

Med inkommande samtal, som inkluderar nummerpresentation, kan du använda kommandon som ”Alexa, svara.” För att undvika avbrott utanför timmen kan du pausa funktionen genom att aktivera Amazons borta-läge. Alexa Routines låter dig ställa in specifika tider på dagen när du vill ringa samtal. AT & T: s NumberSync-tjänst tillåter användare att ringa och ta emot samtal på smartwatches, surfplattor, datorer och nu Alexa-enheter. AT & T-samtal är tillgängligt i efterbetalda planer för kunder som har en kompatibel HD-röstmobiltelefon.

Säkerhet är en prioritet

Kotz sa att den snabba utvecklingen av teknik i smarta hem och smarta enheter kommer att fortsätta, vilket gör säkerhet och integritet till en kontinuerlig prioritering. ”Tekniken i det genomsnittliga hemmet idag är radikalt annorlunda än till och med för ett decennium sedan och kommer sannolikt att förändras ännu snabbare de närmaste åren”, sa han. ”Hem är en plats där människor behöver känna sig säkra från nyfikna ögon.”

Kvinna som hemma sitter och använder den digitala minnestavlan för att fjärrkontrollera det smarta hemmet

Nina Amla, ledande programdirektör för NSF: s Secure and Trustworthy Cyberspace Frontiers-program, tror att investeringar i program som SPLICE kommer att hjälpa oss att hålla våra hem säkra och privata i framtiden. ”Cybersäkerhet är en av de viktigaste ekonomiska och nationella säkerhetsutmaningar som vår nation står inför idag”, sade Amla i ett uttalande. ”NSF: s investeringar i grundforskning kommer att förändra vår förmåga att säkerställa personlig integritet, finansiella tillgångar och nationella intressen.” För AT & T-användare är nu allt du behöver säga, ”Alexa, ring mamma.” Men du kanske fortfarande vill överväga vem som lyssnar.