Skip to content

Att välja en Nintendo DS

13 de september de 2021
NintendoFamily 5b05bdf0ff1b78003bd15946

Vad man ska veta

  • Nintendo DS Lite: Bästa priset men ingen kamera eller stor skärm.
  • Nintendo DSi: Bästa allround för retro-, indie- och hemmabryggande spel och kreativitet.
  • Nintendo DSi XL: Stora ljusa skärmar gör detta bäst för familjer.

Denna artikel förklarar hur du väljer den bästa Nintendo DS för dig.

Nintendo DS -modeller

Nintendo DS är en populär och mångsidig handhållen spelmaskin. Flera modeller finns tillgängliga, vilket vidgar dess mångsidighet för att möta behoven hos olika spelare. Men med så många inkarnationer av Nintendo DS, hur vet du vilken som är rätt för dig eller för en presentmottagare? Varje Nintendo DS har sin egen charm, men om du letar efter särskilda hårdvarufunktioner kan den här guiden hjälpa till att begränsa saker. De Nintendo DS Lite, som släpptes 2006, är Nintendos mest ikoniska version av handenheten och den mest framgångsrika. Dess funktioner är identiska med den ursprungliga stilen Nintendo DS, men Lite har en lättare, mindre kaross och en ljusare skärm. Nintendo DS Lite avbröts våren 2011, men du kan fortfarande hitta den till salu från tredje part. De Nintendo DSi, som släpptes 2009, spelar de allra flesta av Nintendo DS -biblioteket, men några nya hårdvarufunktioner skiljer DSi från Nintendo DS Lite. DSi har två kameror tillsammans med det inbyggda foto- och musikredigeringsprogrammet. Den har också en SD -kortplats och kan spela musikfiler i ACC -format. Nintendo DSi kan också komma åt Nintendo DSi Shop, som har massor av nedladdningsbara spel till salu. Spel som kräver tillbehör som ansluts till Game Boy Advance -kassettplatsen kan inte spelas på Nintendo DSi. De Nintendo DSi XL, som släpptes 2010, är ​​en uppgradering till Nintendo DSi som har större, ljusare skärmar med en bredare betraktningsvinkel. DSi XL kommer också förinstallerad med programvara som ”Brain Age Express” och ”Flipnote Studio.”

Bäst för Retro Gaming: Nintendo DS Lite

Nintendo DS Lite är bakåtkompatibel med Game Boy Advances omfattande bibliotek. Kombinera det med de hundratals titlar som finns tillgängliga för själva Nintendo DS, och du har ren spelgodhet som håller dig i evigheter.

Bäst för indiespel: Nintendo DSi

Nintendo DSi Shop erbjuder dussintals nedladdningsbara titlar från små och oberoende spelstudior. Även om nedladdningsbara spel inte ofta är lika stora eller prickiga som det som finns på detaljhandelshyllor (de levereras inte med prislappen för butiksspel), kan de vara mer vågade och orädda att skjuta spelupplevelsekuvertet. När en unik idé från en indiestudio möts av kritikerros, anpassar stora studior ofta dessa idéer till sina stora budgettitlar.

Bäst för Homebrew: Nintendo DS Lite

Nintendo DS homebrew kan hjälpa till att stoppa din indieupplevelse med fantastiska spel genom att utveckla, men i allmänhet olicensierade, utvecklare. Du kan till och med få tag på några användbara gratisappar. Det finns en homebrew-scen för Nintendo DSi, men Nintendo DS Lite är i särklass go-to-maskinen för homebrew, tack vare dess gemenskap och för tillgängligheten och överkomligheten för de nödvändiga Slot-1 och Slot-2-korten.

Bäst för kreativitet: Nintendo DSi

Nintendo DSi är en liten arbetshäst när det gäller skapande av multimediainnehåll. Med sina kameror, fotoredigeringsprogram, tillgängligheten till Flipnote Studio och dess musikredigeringsapp ger Nintendo DSi några bra verktyg för kreativa typer. Systemets Wi-Fi-anslutning och SD-kortplats gör det också enkelt att ladda upp och dela mästerverk.

Bäst för familjespel: Nintendo DSi XL

Nintendo har arbetat hårt för att bevisa att videospel kan vara för familjer, och dess ansträngningar har gett resultat. Nintendo DS har ett brett urval av familjorienterade spel som kan spelas på alla versioner av handenheten, men Nintendo DSi XL har stora, ljusa skärmar med en mycket bred betraktningsvinkel. Den är perfekt för den typ av över-axel-åskådarspel som kan hända på till exempel långa bilresor. Nintendo DSi XLs breda betraktningsvinkel gör den utmärkt för de spelare som vill titta medan de väntar på sin tur.

Bäst för värde: Nintendo DS Lite

Miljontals Nintendo DS Lite -ägare kan inte ha fel. Även om det saknar kameror, stora skärmar och tillgång till Nintendo DSi Shop, låter Nintendo DS Lite dyka direkt in i ett stort, varierat bibliotek med licensierade och homebrew -spel, och det räknas mycket. Dessutom är Nintendo DS Lite vackert kompakt, hållbart och, ja, lätt.

Nintendo DS i originalstil

De Nintendo DS i originalstil började säljas 2004. Den avbröts med lanseringen av Nintendo DS Lite och Nintendo DSi, men den spelar fortfarande alla Nintendo DS -spel. Det är också bakåtkompatibelt med Game Boy Advance-biblioteket. Den ursprungliga Nintendo DS kallas kärleksfullt som ”DS Phat” av fans.