Skip to content

Avgiftsbelastning för grafiska designprojekt

17 de augusti de 2021
working late young african american woman working in office 911974328 5b4ee7d1df0c44709a60a1a9e07f1f30

Om du är en grafisk formgivare kommer du sannolikt att stöta på kunder med akuta jobb eller projekt som de behöver ASAP. Du vill behaga dina kunder, men inte på bekostnad av andra kunder eller dina kvalitetsstandarder. Ska du tacka nej till jobbet? Ta ut en rushavgift? Här är några saker att tänka på.

Faktorer att tänka på

När en klient närmar sig dig med ett brådskande jobb och du undrar om du ska acceptera projektet, finns det inget rätt svar. Hantera sådana förfrågningar från fall till fall, med tanke på hur mycket tid du har och om en brådskande avgift är motiverad. Här är några saker att tänka på:

Ditt nuvarande schema

Måste du omorganisera din nuvarande arbetsbelastning eller skjuta upp arbetet för att andra klienter ska klara det här jobbet? Om du behöver ytterligare verktyg, till exempel grafisk designprogramvara, för att slutföra klientens vision, har du tid att skaffa dig den och lära dig den? Oavsett hur mycket du vill hjälpa en klient är du ingen trollkarl. Var realistisk om de nuvarande kraven på din tid.

Den faktiska tidsfristen

Varje rusningsjobb är olika och kan betyda olika saker för olika människor, så se till att ställa dina kunder relevanta frågor. Till exempel kan ett litet projekt vara bråttom om kunden vill ha det nästa dag, medan ett stort projekt med en involverad process kan vara ett bråttom om det beror på om två veckor. Om du tycker att jobbet är alldeles för kort varsel och orealistiskt, och du inte skulle kunna utföra det enligt dina normer, överväga att avböja det helt. Om kunden anser att det är ett brådskande jobb eftersom de behöver det snabbt, men du vet att du enkelt kan slutföra en högkvalitativ produkt, skulle det att acceptera projektet utan rusningsavgift hjälpa till att stärka kundrelationen och tjäna förtroende och välvilja. Om du vill acceptera jobbet och hjälpa din klient, men vet att det skulle vara till besvär för dig och ditt företag, visar det att du tar ut en lämplig rusningsavgift att du värdesätter din tid och standard. Känn dig inte skyldig att ta varje rusningsjobb som kommer dig, även om en klient eller potentiell klient är stressad. Var lugn under din kommunikation och utvärdera om jobbet är livskraftigt, med eller utan rusningsavgift.

Vad ska man ta ut för en hastighetsavgift

Hastiga jobb kan omges av stress och ångest, vilket ofta leder till sena nätter och hårt arbete. Om du accepterar ett rusningsjobb som kommer att påverka dig och ditt företag, visar en rimlig rusningsavgift din klient att din tid är viktig och att du har kvalitetsstandarder att hålla. Det beror på din relation med kunden, men en bra utgångspunkt för rush-fee är 25 procent utöver din vanliga skattesats. I allmänhet indikerar ett mindre projekt en lägre avgift och ett mer omfattande projekt indikerar en mer betydande avgift. Om du bestämmer dig för att inte ta ut en rushavgift, antingen som en tjänst till en kund eller för att du verkligen vill hjälpa till, var noga med att notera ”rush fee” utan kostnad på fakturan. Detta hjälper kunden att förstå att du gjorde dem en tjänst och förhoppningsvis uppmuntra dem att planera bättre nästa gång.

Hur man förbereder sig för nästa rusningsjobb

Det är en bra idé att ange en rush-job-policy i alla dina kundkontrakt så att det inte blir några överraskningar. Om du väljer att inte tillämpa rushavgiften bör dina kunder vara mycket tacksamma. Att acceptera ett rusningsjobb och ta ut en rushavgift kan vara knepigt. Du vill inte skada en kundrelation, men du vill inte heller utnyttjas. Om det är lämpligt att ta ut en rushavgift, var öppen med kunden. Låt dem veta kostnaderna i förväg och orsaken till ökningen, och överväg att erbjuda dem ett alternativt schema till din standardpris.