Skip to content

Avsluta en 3D -rendering: färgklassificering, blomning och effekter

17 de augusti de 2021
GettyImages 1037303842 f17610e61bb94070908f377c4a97218d

När du är klar med att röra upp din 3D-rendering fokuserar den sista fasen av efterbehandling på färgklassificering och tillägg av linseffekter. Dessa instruktioner gäller 3D -rendering i Photoshop, men samma tekniker kan tillämpas med GIMP, Lightroom eller någon annan grafisk redigeringsprogramvara.

Ring upp din kontrast och färgklassificering

Experimentera med att bekanta dig med Photoshop olika justeringslager (ljusstyrka/kontrast, nivåer, kurvor, nyans/mättnad, färgbalans, etc.). Justeringslager är oförstörande, så du ska aldrig vara rädd för att driva saker så långt som möjligt. En av våra favoritlösningar för färgklassificering är gradientverktyget, som är ett utmärkt sätt att lägga till varm/kall färgkontrast och harmonisera din färgpalett.

Lightroom har många alternativ och förinställningar för fotografer som Photoshop inte ger dig tillgång till. Likaså för Nuke och After Effects.

Hur man lägger till en Light Bloom -effekt

Ljusblomningseffekten ger dramatiska effekter till en scen. Det fungerar bra för interiörbilder med stora fönster, men tekniken kan verkligen utökas till alla scener där du verkligen vill att små ljusfläckar ska hoppa av skärmen.

 1. Skapa en kopia av din återgivning.

  Dubbla lager i Photoshop

 2. Placera den på det översta lagret i din komposition och gå sedan till Bild > Justeringar > Nivåer.

  1629189519 874 Avsluta en 3D rendering fargklassificering blomning och effekter Justeringar> Nivåer i Photoshop.” class=”lazyload” id=”mntl-sc-block-image_1-0-18″ >

 3. Dra båda reglagen till vänster tills hela bilden är svart förutom höjdpunkterna.

  Utmatningsnivåreglage i Photoshop

 4. Ändra lagerläget till Täcka över.

  Ändra lagerläget till Overlay.

 5. Gå till Filtrera > Fläck > Gaussisk oskärpa och lägg till lite oskärpa i lagret.

  1629189519 469 Avsluta en 3D rendering fargklassificering blomning och effekter Oskärpa> Gaussisk oskärpa” class=”lazyload” id=”mntl-sc-block-image_1-0-30″ >

 6. Justera lagret Opacitet för att minska effekten efter eget tycke.

  Justera lagret Opacitet i Photoshop

Lägg till kromatisk abberation och vinjettering

Kromatisk aberration och vinjettering är former av linsförvrängning som orsakas av brister i verkliga kameror och objektiv. Eftersom CG -kameror inte har några brister kommer kromatisk aberration och vinjettering inte att finnas i en återgivning om du inte lägger till dem själv. Det är ett vanligt misstag att gå överbord på vinjettering och kromatisk aberration, men de kan göra underverk när de används subtilt. För att skapa dessa effekter i Photoshop, gå till Filtrera > Linskorrigering och spela med reglagen tills du uppnår en effekt du är nöjd med.

Objektivkorrigering i Photoshop

Lägg till buller och filmkorn

Korn kan ge din bild ett mycket filmiskt utseende och hjälpa till att sälja din bild som fotorealistisk. Det finns vissa bilder där buller eller korn kan vara på sin plats, så om du vill ha en supertrevlig look är det här något du kanske vill lämna.

Lägg till brus i Photoshop