Skip to content

Bara engelska? Använd översättningsapparater för att prata olika språk

21 de juni de 2021
IMG 1191 dcc2a4d2b87746e39bf94a8810b7a6ce

Viktiga takeaways

  • Ambassadören är en ny gadget som översätter olika språk nästan samtidigt.
  • Enheten på $ 179 upptäcker och översätter automatiskt alla talade ord inom 8 fot på 20 språk och 42 individuella dialekter.
  • Den snygga Pocketalk Plus-översättaren påstår sig översätta mellan 82 språk och har ett pekskärmsgränssnitt.

”Ich bin ein Berliner,” sa jag häromdagen, och trots min fruktansvärda tyska accent förstod jag mig. Jag talar inte tyska, men kan prata i språket tack vare en ny översättningsgadget som passar i örat. Ambassadören ($ 179) upptäcker och översätter automatiskt alla talade ord inom 8 fot på 20 språk och 42 individuella dialekter. I praktiken lyssnar ambassadören på orden och transkriberar dem sedan till text i tillhörande iOS- eller Android-smarttelefonapp. Gadget levereras med två hörlurar så att du kan bära en ambassadör och fortsätta en nära realtidskonversation. Företaget säger att upp till fyra ambassadörer kan kopplas trådlöst till en enda smartphone, så att grupper av människor som pratar olika språk kan chatta.

Lätt och flytande

Du kan också ansluta ambassadören till ett högtalarsystem, så att du kan prata och ta frågor från en publik. Företaget hävdar att du kan förvänta dig cirka sex timmars drift per laddning, och jag fann att det var säkerhetskopierat med verklig användning. De faktiska ambassadörsenheterna är väldigt lätta och kommer med klipp som håller dem fästa på utsidan av örat. Jag är ingen germaphobe, men jag var glad att se att ambassadören har en formfaktor över örat, eftersom jag inte skulle vara så glad att dela öronsnäckor med främlingar.

Jag kunde inte testa alla språk som finns tillgängliga med ambassadören, men jag kunde ha flera samtal på tyska och ambassadören hade inga problem med att förstå något som sagts. Mikrofonerna plockade enkelt upp samtal i rummet och producerade översättningar med mycket liten fördröjningstid. Ambassadörens blygsamma utseende och relativt låga prislapp tror på dess otroliga förmågor. Möjligheten att översätta konversationer automatiskt är en eftertraktad dröm. Jag har sammanställt ordböcker på främmande språk runt om i världen och jag har upptäckt ord när det behövs.

Översättningstävling

Ambassadören är långt ifrån det enda spelet i stan när det gäller översättningsalternativ. Under de senaste åren har Google Translate blivit en översättare för många människor. Appen erbjuder textöversättning mellan 108 språk genom att skriva, och du kan också översätta text till bilder genom att bara peka på kameran. Microsofts Translator erbjuder liknande funktioner som dess Google-motsvarighet. Appen påstår sig kunna översätta text till 90 språk och dialekter. Du kan prata två språk till ett på din smartphone eller surfplatta för en-mot-en-konversationer, och du kan översätta texten i foton med appens inbyggda kameratittare eller ladda upp sparade bilder från ditt galleri.

Det finns också den snygga Pocketalk Plus-översättaren. Enheten med smartphone-storlek påstår sig översätta mellan 82 språk och har ett pekskärmsgränssnitt. Pocketalk har en kamera som låter dig läsa text genom att peka på kameran, ungefär som Google Translate-appen. Det kan också konvertera valuta, längd, bredd och temperatur. Pocketalk kräver ingen telefonanslutning, till skillnad från ambassadören. Även om den kan ansluta till Wi-Fi, kommer den också med ett förinstallerat SIM-kort som gör att det kan fungera i 130 länder, men det innebär en tvåårig LTE-dataplan. Tänk på att Pocketalk också är betydligt dyrare än ambassadören till $ 329.

Pockettalk Plus-översättare i silver, grå och guld

Om du vill ha en enhet som översätts, men ser diskret ut, finns WT2 Plus AI Realtime Translator-öronsnäckor. Dessa 239,99 $ öronsnäckor ser ut som en korsning mellan Apple AirPods och en av de gammaldags Bluetooth-öronklämmorna. Det påstår sig utföra samtidiga översättningar upp till 50% snabbare än konkurrenter. Jag kan inte vänta på att världen ska komma tillbaka till en plats där personliga översättare behövs. Jag hoppas kunna resa internationellt i år och testa dessa översättningsapparater.