Skip to content

Bästa Homebrew -spel för Nintendo DS

17 de augusti de 2021
nintendo3DS 80782fe45ff74d558b46557bea9d076c

Din Nintendo DS -upplevelse behöver inte stanna hos din lokala spelhandlare. Det finns ett enormt onlinegemenskap för Nintendo DS homebrew – spel programmerade av amatörer och oberoende utvecklare. Med lite homebrew-know-how kan du komma åt dussintals titlar inom flera genrer, inklusive pussel, rollspel, strategi och actionspel. Här är ett urval av de bästa Nintendo DS -homebrew som internet har att erbjuda.

Realtidsstrategi (RTS): A Touch of War

Nintendo DS har massor av turbaserade strategispel- Fire Emblem: Shadow Dragon är ett bra exempel-men det saknas lite för hjärtstoppande realtidsstrategispel (RTS). Lyckligtvis kan du behandla Nintendo DS: s RTS -brist med En touch av krig. Det erbjuder bra tider med stor, färgglad sprite -grafik och medeltida soldater som är ute efter blod. Håll ett luftförråd i dina lungor; du hinner inte andas.

Strategi: DiceWars DS

DiceWars DS är ett beroendeframkallande strategispel som spelar mycket som Risk. Det är du mot sju datorstyrda motståndare, och alla är sugna på land. Om du är ett fan av Risk, låt inte den här glida dig förbi.

Roguelike Rollspel (RPG): PULVER

Vad är en roguelike RPG? Det kryper i fängelsehålan i sin renaste, mest skoningslösa form. Du utforskar oändliga labyrinter som vimlar av ofattbara onda och magnifika skatter. Inga två besök i underjorden är någonsin desamma; Dungeon -layouterna ändras varje gång du plumb djup.

PULVER ger plågan och tillfredsställelsen av roguelike -upplevelsen till Nintendo DS. I linje med roguelike -traditionen är spelets grafik enkel, men du spelar inte spelet för att stirra på landskapet. Du spelar för att förbättra dig själv som äventyrare.

Tvådimensionell åtgärd: MegaETK

Fans av Mega man serier kommer att hitta mycket att tycka om MegaETK, ett homebrew -spel som kombinerar 2D -plattformshandling med mindre RPG -element. Hoppa runt, spräng fiender, ta på dig färgglada chefer, spara pengar och belasta din lilla Mega Man -klon med ett shoppingberoende.

Realtidsstrategi (RTS)/Tower Defense: Warcraft: Tower Defense

Om du letar efter en särskilt intensiv upplevelse, Warcraft: Tower Defense kombinerar realtidsstrategi med tornförsvar-en genre som, som namnet antyder, innebär att skydda en hemmabas mot ett oändligt angrepp av fiender. I Warcraft: Tower Defense, du försvarar dig mot invaderande styrkor genom att bygga och uppgradera torn som kastar projektiler.

Tvådimensionell handling: Xrick DS

Xrick DS är en Nintendo DS -port av Xrick för datorn, som i sin tur är ett sidrullande spel som är starkt inspirerat av Rick Dangerous, ett 2D -äventyrsspel utvecklat för PC i slutet av 80 -talet. Förvirrad än? Originalet Rick Dangerous sammanställdes av Core, ett företag som fortsatte att ge liv åt en av spelets mest kända upptäcktsresande: Lara Croft of the Gravplundrare serier. Liksom dess källmaterial, Xrick DS är starkt inspirerad av Indiana Jones filmer. Räkna med massor av spänning, spill och rullande stenar.

First Person Shooter (FPS): Quake DS

Ta med den slutgiltiga förstapersonsskytten från 90-talet till Nintendo DS med QuakeDS. Detta var spelet som du tyst installerade och hakade på medan din datorlärare drönade om några programmeringsproblem. Ladda ner homebrew -anpassningen och återupplev magin.

Fysik/pussel: Pocket Physics

Om du tycker om att göra ett hån av tyngdlagarna i Crayon Physics eller Crayon Physics Deluxe för PC och iPhone vill du ladda ner Fickfysik för Nintendo DS. Den grundläggande förutsättningen bör vara bekant för fans av Crayon Physics: Du ritar objekt på pekskärmen, och de blir verkliga och interagerar med sin miljö genom exakt fysik. Bollar rullar ner ramper och välter dominoer, och golfklubbor svänger på gångjärn för att slå projektiler över skärmen. Låt din inre fysiker bryta fram.

Pusselsamling: PuzzleManiak

PuzzleManiak är baserad på Simon Tathams Pusselsamling för PC, Mac och Linux. Och som namnet antyder, PuzzleManiak är själsmat för alla pusselfanatiker. Tjugosju pussel är tillgängliga för din granskning, alla genererade av algoritmer för att säkerställa en unik upplevelse varje gång du spelar. Tillgängliga spel inkluderar: Broar, Femton, Galaxer, Ljus Upp, Karta, Mastermind, Gruvor, Mönster, Patiens, Sudoku, och Reda ut, bland många fler.