Skip to content

Brianna Wu kämpar mer än videospelskurkar

14 de augusti de 2021
BriannaWu 14c3c26e5b9e4a3d93ae8ba9724581fe

Viktiga takeaways

  • Kvinnorna i spelindustrin gör stora saker för att göra spel inkluderande för alla.
  • Brianna Wu är mest känd för att ha skapat Revolution 60 -spelet och för att ha uttalat sig mot Gamergate.
  • Förvänta dig fler spel som designats av Wu i framtiden.
Män dominerar överväldigande spelindustrin. Enligt en rapport från 2017 från International Game Developers Association utgjorde personer som identifierade sig som kvinnor endast cirka 21% av spelindustrin. Men kvinnor stiger allt mer i branschen. De skapar spel med kvinnocentriska karaktärer och förespråkar fler kvinnors röster i de större spelinstitutionerna. En sådan kvinna är Brianna Wu, en hängiven spelare och förespråkare för kvinnor och politik. Eftersom hon var så trött på spel skräddarsydda för män, bestämde hon sig för att skapa sitt eget spel, skräddarsytt för alla. ”Det gjorde mig bara så arg att kvinnor var de pikar i nöd som aldrig fick bli hjälten”, berättade Wu Lifewire i en telefonintervju.

Nivå ett

Samtidigt som Wu tycker om att spela Cyberpunk, sa hon att hennes första exponering för spelvärlden var när hennes föräldrar köpte henne ett Nintendo -system 1985. ”Jag var bara borta efter det”, sa hon. ”Jag gick direkt in i Mario -världen.” Så småningom sa hon att hon insåg en trend med spelen hon spelade i att framställa kvinnor som sekundära karaktärer eller karaktärer som behövde räddas. Det ledde till att hon skapade sitt eget spelutvecklingsföretag, Giant Spacekat, 2010. ”Det gjorde mig bara så arg att kvinnor var dammarna i nöd som aldrig fick bli hjälten.” Företaget, som hon grundade tillsammans med Amanda Stenquist Warner, släppte Revolution 60 på iOS -system 2014. Spelet har vunnit flera utmärkelser, inklusive 2014 års iOS Action Game of the Year -pris från jag mer, som kallade ”modelleringen … underbar, animationen härlig, musiken fängslande och rösten agerar enastående.” Spelaren för en spelare centrerades kring fyra kvinnor som försökte frigöra en rymdstation. Spelare var tvungna att fatta beslut under hela spelet, och vissa val skulle leda till vissa slut och konsekvenser, så att spelarna kunde välja sina egna öden. Inte bara gjorde Revolution 60 har kvinnliga huvudpersoner utvecklade av ett team som består av en majoritet av kvinnorna, men det hade en unik speldesign. ”Vi hade en designfilosofi som du inte behövde veta hur man använder en controller för att njuta av en berättelse”, sa hon. ”Vi ville berätta en historia som bokstavligen alla kan ta och njuta av, oavsett deras erfarenhet.”

Nivå två

Men Wu sa att hennes största prestation inte är det Revolution 60; snarare står det upp för Gamergate. År 2014 spreds en online trakasserikampanj över sociala medier som riktade sig till kvinnor i spelindustrin och motsatte sig feminismens ökande inflytande i videospel och tv -spelkultur. Wu var ett av de kvinnliga målen, eftersom hon var uttalad om den mansdominerade industrin. Under den tiden fick hon dödshot, trakasserande mejl och hennes hem vandaliserades, men hon sa att hon aldrig backade från att säga ifrån. ”Det var ett beslut som orsakade mig enorma trauma, men jag visste alltid att om jag inte uttalade mig skulle det vara vad jag skulle ångra”, sa Wu. Bortsett från den kampen i sitt liv sa Wu att hon ständigt kämpar för att kvinnor i spelindustrin ska lyckas. Och det är inte bara hennes förespråkare för andra kvinnor heller.

Programvaruingenjör och demokratisk kandidat för kongressen Brianna Wu talar med advokat Carrie Goldberg på scenen under New Yorker TechFest 2017

”Det finns en grupp kvinnor över 40 som är branschveteraner … Du kanske inte känner till deras namn, men de lyfter skoningslöst varandra bakom kulisserna och ger andra kvinnor möjligheter”, sa hon. ”Vi kan inte gå genom ytterdörren, så vi har tyst jobbat för att få in kvinnor i bakdörren.”

Nivå tre

När det gäller spelindustrin som den är idag sa Wu att den har ett innovationsproblem på grund av vem som har ansvaret. ”Kvinnor flisar runt kanterna, men det är verkligen svårt för oss att kliva upp och vara ledare [in the industry]”, sa hon.” Jag tror att tills det systemet ändras kommer du att se en produkt som verkligen är skräddarsydd för en mycket specifik typ av spelare. ”Hon sa att hon har blivit” uttråkad ”av spel på sistone på grund av allt det” första -personers skjutspel, döda allt i siktspel och sportspel, ”men hon sa att hon ännu inte har utvecklat spel.” Du har inte sett den sista av mig om speldesign, ”sa Wu. Wu: s arv går långt bortom hennes passion för spel och speldesign, och ligger istället i hennes obeveklighet att kämpa för det hon tror på. ”I slutet av min karriär hoppas jag att folk kommer att se tillbaka på de saker jag har gjort och se mig som någon som agerat med integritet.”