Skip to content

Chivalry 2 lovar en återgång till intensiv förstapersonsspel

28 de juni de 2021
TB CHIVALRY2 Captain 01 1920 x 1080 1 d638eb61ede04566b5475985eb2b1523

Viktiga takeaways

  • Ridderlighet 2 kommer att ge kaotisk förstapersons närstrid till PS5, PS4, Xbox One, Xbox Series X och PC.
  • Spelet kommer att ha plattformsspel genom alla versioner, så att ännu fler spelare kan gå ihop och gå head-to-head.
  • Servrar stöder upp till 64 spelare, vilket säkerställer massiva, kaotiska strider som fans säkert kommer ihåg långt efter att de avslutat.

Nästan nio år efter utgivningen av originalet Ridderlighetkommer fans snart att kunna hoppa in Ridderlighet 2, som lovar större och otrevligare strider när den anländer i juni. När Ridderlighet släpptes 2012, tog det världen med storm och drog in stora streamers som Lirik, liksom vardagliga spelare. Den brutala och köttiga striden, som erbjöd ett helt djup, var beroendeframkallande och utmanande och gav något helt nytt till bordet. Det var ett multiplayer-spel som gjorde det möjligt för spelare att dyka in och uppleva intensiva strider och slottbelägringar, allt utan att behöva lämna ditt hus. Nu, som utvecklaren Torn Banner förbereder sig för juni-utgåvan av Ridderlighet 2, det är svårt att inte vara upphetsad över nästa kapitel i denna kaotiska medeltida fighter, särskilt när man gräver djupare in i vad studion har planerat.

Stormande slott

En av de mest anmärkningsvärda aspekterna av Ridderlighet 2, och något som föregående spel gjorde bra, är det stora antalet spelare. Genom att klämma in 64 spelare på varje karta ger Torn Banner spelarna massor av utrymme att utforska och skapa sina egna scenarier inom det större slagfältet. Detta säkerställer att stora kartor känns levande och spelare ständigt stöter på mindre skärmytor när de rör sig runt, och det hjälper till att skapa en unik upplevelse för varje match, vilket kan förlänga spelets livslängd efter släpp.

Ridderlighet 2 ser också ut att bygga upp samma klasssystem som introducerades i det första spelet. Spelare kan ta rollen som svärdsmän, riddare med mer rustning och bågskyttar som kan slå långt ifrån, men som kan prestera dåligt om de tvingas till personlig strid.

En soldat i Chivalry 2 som bevakar ett slott

Varje klass erbjuder en unik spelstil, och striden i sig är mycket skicklighetsbaserad, vilket tvingar spelare att lära sig svagheterna hos varje fiendtyp de möter. Svärdsmän kan vara snabbare, men när de ställs inför vapen med högre skada, som slagläger, kommer de att behöva parera eller undvika och skingra bort motståndarens hälsa. Långsammare, mer pansarfiender kan ta fler träffar, men de måste ta sina slag precis rätt om de faktiskt vill göra någon skada. Genom att kombinera den brutala striden, där svärdslag känns köttig, och dessa stora 64-spelarscenarier, skapas en kakofoni av kaos som försöker hålla din uppmärksamhet i timmar. En annan viktig fördel Ridderlighet 2 är inkluderingen av plattformsspel. Även om det har blivit en vanlig funktion i spelutgåvor dessa dagar, är det en stor lättnad att veta att spelare kan gå ihop med andra oavsett vilken konsol de är på. Detta bör hjälpa till att negera långa matchningstider, något som ofta plågade den ursprungliga PC-versionen på grund av dess nischutgåva.

Kom tillsammans

Ställ in 20 år efter händelserna i det första spelet – som fokuserade på ett inbördeskrig i kungariket Agatha –Ridderlighet 2 fortsätter historien, eftersom murarordern och Agatha Knights arbetar för att få kontroll över landet. Torn Banner har också lovat en massa fixar för problem som en gång plågade det ursprungliga spelet, samt förbättringar av hur stridssystemet fungerar totalt sett.

Om utvecklarna kan gräva djupare in i den här historien och kombinera den med striden som gjorde originalet till en så trevlig upplevelse, kan vi titta på en verklig återkomst till form. Även om spel som För ära har försökt att replikera den blodiga och utmanande striden av Ridderlighet, ingen har någonsin tagit det lika bra som Torn Banner gjorde 2012. Nu, med Ridderlighet 2, har studion en perfekt chans att återuppliva kärlekens spelare för originalet, samtidigt som de tillfogade några välbehövliga förbättringar som fans har väntat i flera år att njuta av.