Skip to content

’Cozy Grove’ är den flykt jag inte insåg att jag behövde

18 de juni de 2021
CozyGroveCoverArt c9b2c99f325a4c1096ecfc769070024e

Viktiga takeaways

  • Cozy Grove levererar en välbalanserad mobilupplevelse som är utformad för att dra dig in varje dag utan att tvinga dig att slösa timmar med att stirra på din telefon.
  • Spry Fox senaste spel har en 40-timmars kampanj som är utformad för att äga rum under månader.
  • Cozy Grove är ett perfekt exempel på hur mobilspel behöver balansera progressionen och hur mycket tid du spenderar på att spela varje dag.

Cozy Grove åstadkommer det som många mobilspel misslyckas med, vilket ger ett fullvärdigt äventyr till hands utan att någonsin kräva för mycket av dig. Anländer till ön Cozy Grove, Jag var inte säker på vad jag kunde förvänta mig. Många av Apple Arcades titlar har gjort att jag känner mig missnöjd, vilket ofta leder till att jag tappar dem från min telefon nästan lika snabbt som jag har installerat dem.

Cozy Grove är dock annorlunda. Det drar dig in med en hjärtvärmande historia, men det ber dig aldrig att investera så mycket i den historien att du måste spendera timmar på att stirra på skärmen på din smartphone. Det är en osäker balans som många mobilspel måste följa, och en som många misslyckas med att uppnå korrekt. Utvecklaren Spry Fox har dock gjort det fantastiskt.

Cozy Grove’s det dagliga uppgiftssystemet och den långsamma dropphistorien får mig att komma tillbaka för mer varje dag, när jag arbetar för att hjälpa de spöklika invånarna på ön, samtidigt som jag tar tillbaka färg och värme till den ö som jag befann mig på.

Scouting It Out

Du anländer till ön Cozy Grove utan att förstå vad som ligger framför dig. Dessa öppningsstunder känns som början på ett mysterium. Här är denna öde, komplett med en pratande eld som heter Flamey. Flamey kommer att vara din följeslagare längs vägen och sakta utvidga täckningen av vad du kan se när du matar den till detta speciella föremål som heter Spirit Wood.

Du kan uppnå mer Spirit Wood genom att hjälpa de lokala spöken som bor på ön. Varje dag kommer nya uppgifter att göras tillgängliga för dig och du kan slutföra dem, lära dig mer om var och en av invånarna, samt mer om vad som hände på Cozy Grove för att lämna ön i sitt nuvarande tillstånd. Spry Fox gör ett bra jobb med att långsamt droppa historien längs resan och låsa upp nya bitar och boblar av mysteriet. Det ger dig en sann chans att sätta ihop historien och hjälper till att göra hela upplevelsen mindre överväldigande eller grindy. Grindiness är något som många livssimmar gillar Cozy Grove ofta befinner sig i att hantera, och det var en lättnad att inte hitta det utbrett inom detta nya äventyr.

Håll det enkelt

Kanske den största styrkan som Cozy Grove bygger av är dock enkelhet. Själva kärnans gameplay är extremt enkel. Så enkelt, faktiskt, att du kanske tittar på spelet och tycker att det förmodligen är tråkigt. Så är inte fallet.

Skärmdump från Cozy Grove-spelet på iPhone.

Medan de uppgifter som läggs före dig är meniala, är de inte avsedda att vara den mest engagerande delen av upplevelsen. Historien som Spry Fox väver i dialogen, och de subtila antydningarna till de liv som dessa spöken brukade leva förut, alla snurrar ihop som en spindelnät och lockar dig djupare. Varje spöke du hjälper betyder mer Spirit Wood för Flamey, vilket innebär att mer av ön öppnar dig. Det som börjar som en liten ö med ett enda spöke förvandlas snabbt och erbjuder flera områden för dig att utforska och hitta nya hemligheter inom. Ja, det är en enkel gameplay-loop, men det är en som Cozy Grove mästare konstnärligt.

Hitta lycka i små saker

Spry Fox har gjort sig ett namn genom att skapa mobilspel som är utformade för att bara kräva din uppmärksamhet några ögonblick varje dag. Cozy Grove är inte annorlunda.

Skärmdump från Cozy Grove på iPhone.

Medan du kan fortsätta fiska och göra andra saker väl efter att dina uppgifter har slutförts, är det här mycket ett spel om att njuta av de glada sakerna i livet. När allt kommer omkring är små segrar fortfarande segrar, och alla förtjänar tid för eftertanke och ordentlig njutning. Varje spöke som hjälpts är en seger i sig och inte en som ska ignoreras. Att hitta glädje och föra lycka till andra och dig själv är en viktig del av historien om Cozy Grove. Om du gillar spel som Djurkorsning, men du vill ha lite mer historia att tugga på, då Cozy Grove levererar just det. Jag rekommenderar starkt att du plockar upp den och hugger ut 20-30 minuter av din dag någonstans bara för att njuta av den resa som ön har att erbjuda.