Skip to content

Cyberpunk 2077 har allt det behöver vara bra

1 de juli de 2021
screen the hottest tech in town en 43a297f0dfd540bf9ca3e1ec81f5d755

Viktiga takeaways

  • Cyberpunk 2077 kommer att erbjuda en nästan oöverträffad mängd karaktärsanpassning.
  • Spelare kommer att kunna närma sig olika uppdrag och berättelser från olika livsstilsbakgrunder och klasser.
  • Stor betoning på spelarval och frihet gör varje spelning unik.

Med stor tonvikt på spelaranpassning och spelarval, Cyberpunk 2077 formar sig till en unik RPG-upplevelse. Trots flera förseningar har min spänning fortsatt att växa, och det är därför jag tror Cyberpunk 2077 kan vara det bästa spelet vi någonsin har sett. Sedan dess ursprungliga tillkännagivande 2012, och sedan den efterföljande teasertrailern som gav oss vår första titt på Night Citys futuristiska värld, Cyberpunk 2077 har varit högst upp på min mest efterlängtade spellista. Varje ytterligare släpvagn och spelupplevelse gav mer information, vilket bara hjälpte till att driva kärnkraften i det hype-tåg som jag har åkt i nästan åtta år nu, trots en rad förseningar fram till 2020, varav den senaste drev Cyberpunk 2077 släpps tillbaka till december. ”Baserat på allt vi hittills har sett, Cyberpunk 2077 kommer att bli vackert på fler sätt än ett. ”Som ett stort fan av RPG är det en stor del av genrens tilltalande att kunna skapa en karaktär och sedan göra den karaktären till din. Medan studiens arbete med The Witcher serien var exceptionell, Cyberpunk 2077 kommer att erbjuda spelare något som nästan inget annat RPG har erbjudit, åtminstone inte på samma nivå som CD Projekt Red (CDPR): Komplett karaktärsanpassning.

Bli karaktär

En av de viktigaste delarna av RPG-upplevelsen är att bli en med karaktären och hitta dig själv verkligen nedsänkt i världen och personen du spelar som. Med förgjorda karaktärer som The WitcherGeralt, det här kan vara extremt svårt. Från början är Geralt vem han är, och trots vissa förgrenade uppdrag kan du inte ändra hans grundläggande natur. Med Cyberpunk 2077CDPR ger dig dock fullständig kontroll över vem din karaktär är, hur de ser ut och till och med var de kommer ifrån. Att kunna anpassa vilken typ av hår din karaktär har, hur deras kropp ser ut, färgen på din hud och till och med vilken typ av könsorgan du har, CDPR har gett spelarna allt de behöver för att vara exakt de de vill vara .

Detta är ett stort steg framåt för att skapa karaktärer i videospel, vilket ofta har lämnat mycket lite utrymme för BIPOC- och LGBTQ + -spelare att verkligen uttrycka sig i sina karaktärer, något som studion har drivit hårt under spelets utveckling. Genom att lägga så mycket kraft i spelarens hand redan i början ser CDPR till att din karaktär är exakt den du vill att de ska vara. Det finns också tre Lifepaths för spelare att välja mellan, som alla ger spelare olika sätt att närma sig världen och Night City själv. Dessa fungerar som bakgrund för din karaktär, så att du kan välja om du kommer upp som en företagsdräkt, ett gatebarn eller en nomad som bor i utkanten av civilisationen. Från nya dialogalternativ till helt andra utgångspunkter, Lifepath du väljer hjälper till att forma din karaktär så att den passar in i den värld där du vill att de ska.

Höjer ribban

Det mest imponerande med Cyberpunk 2077 är omfattningen CDPR har varit lovande spelare. Genom att släppa spelare i Night City öppnar CDPR hela världen för spelare att göra det som de vill att det ska vara. En massa sidouppdrag väntar, och inte bara dina typiska RPG-uppdrag. Utöver att ha internetpersonligheter som Jessie Cox inställda – och till och med med sina egna uppdrag – har CDPR också lyckats dra in en av de mest älskade skådespelarna på planeten: Keanu Reeves. Reeves, som har dykt upp i flera stora hitfilmer genom åren, kommer att vara bredvid spelare hela tiden som en av huvudpersonerna i spelets berättelse. Nämnde jag att Reeves avslöjande var helt fantastisk?

I Cyberpunk 2077, CDPR har gett spelarna nästan lika mycket frihet som de skulle ha gjort i ett traditionellt RPG för penna och papper. Även om det utan tvekan kommer att finnas begränsningar i systemet – utvecklarna kan bara koda i så många alternativa vägar för varje möte – att kunna välja din väg och spela på ditt sätt är en funktion som många RPG missar. ”CDPR ger dig fullständig kontroll över vem din karaktär är, hur de ser ut och till och med var de kommer ifrån.” Nästan varje möte har flera sätt att spela. Kommer du välja att arbeta med företaget eller vända ryggen till det? I en speldemonstration från 2018 diskuterade CDPR hur spelare kunde gå ifrån en affär och försöka hitta några välbehövliga pengar på något annat sätt, eller till och med försöka stjäla dem från gruppen som sålde dem. Med flera sätt att närma sig scenarier kan spelarna verkligen göra upplevelsen till sin egen. Baserat på allt vi hittills har sett, Cyberpunk 2077 kommer att bli vacker på fler sätt än ett. Det visuella, mängden spelarfrihet och den rena detalj som har lagts in i världen för att skapa en levande, andning och uppslukande stad för spelare att utforska är nästan ofattbar. Om CDPR helt kan leverera det spel som det har lovat under de senaste åtta åren kommer studion att helt höja ribban för spelutvecklare i många år framöver. Nu är allt vi behöver göra att överleva alla förseningar.