Skip to content

D-Link DI-524 Standardlösenord

20 de september de 2021
D Link DI 524 56a6f9a25f9b58b7d0e5cad0

D-Link avbröt den trådlösa routern DI-524 den 1 februari 2008 i USA De flesta D-Link-routrar behöver inte ett lösenord som standard, och det gäller också DI-524-routern. När du loggar in på din DI-524, lämna bara lösenordsfältet tomt.

Annan inloggningsinformation

D-Link DI-524 har ett standardnamn: administration. Standard-IP-adressen för D-Link DI-524 är 192.168.0.1. Detta är adressen som nätverksanslutna datorer ansluter till; Det är också den IP-adress du ska använda som en URL för att komma åt DI-524 via en webbläsare. DI-524-routern finns i fyra olika hårdvaruversioner: A, C, D och E. Var och en använder exakt samma standardlösenord och IP -adress, och ingen kräver ett användarnamn.

Om DI-524 standardlösenord inte fungerar

Om det tomma standardlösenordet för din DI-524-router inte fungerar, har du (eller någon annan med åtkomst) troligtvis ändrat det sedan det först installerades (vilket är bra). Det dåliga med att ändra lösenordet till något annat än ett tomt är förstås att det är lättare att glömma. Lösningen är enkel: Återställ bara routern till fabriksinställningarna. Detta återställer lösenordet till den tomma standardinställningen och användarnamnet till administration. Att återställa routern till fabriksinställningarna tar inte bara bort ett anpassat användarnamn och lösenord utan även andra ändringar som du har gjort, till exempel Wi-Fi-lösenord, anpassade DNS-inställningar, etc. Se till att du spelar in dessa inställningar någonstans eller gör en säkerhetskopiera alla dessa inställningar (hoppa ner förbi dessa instruktioner för att se hur du gör det). Så här återställer du D-Link DI-524-routern. Proceduren är densamma för alla fyra versionerna.

  1. Vänd på routern så att du kan se baksidan där antennen, nätverkskabeln och strömkabeln är anslutna.

  2. Se till att strömkabeln sitter ordentligt.

  3. Med något litet och skarpt som ett gem eller en nål håller du ned knappen inuti Återställa hål i 10 sekunder. Återställningshålet ska vara längst till höger på routern, bredvid strömkabeln.

  4. Vänta 30 sekunder för att DI-524-routern ska slutföra återställningen och dra sedan ur strömkabeln i några sekunder.

  5. Sätt tillbaka strömkabeln och vänta ytterligare 30 sekunder tills routern startar helt.

  6. Gå till http://192.168.0.1 i en webbläsare. Logga in på routern med standard administration lösenord ovanifrån. Nu är det bra att ändra routerns standardlösenord, eftersom ett tomt lösenord inte är säkert. Cnsider ändra användarnamnet till något annat än administration, också. Använd en gratis lösenordshanterare för att lagra denna information så att du inte glömmer den igen.

  7. Ange alla anpassade inställningar som du vill ha tillbaka men som gick förlorade under restaureringsprocessen. Om du gjorde en säkerhetskopia, använd DI-524 Verktyg > Systemet -menyn för att hitta Ladda -knappen för att tillämpa konfigurationsfilen. Om du vill göra en ny säkerhetskopia använder du Spara knappen på samma sida.

Om du inte kan komma åt din DI-524-router

Om du inte kan nå DI-524-routern via standard 192.168.0.1 IP -adress, förmodligen ändrades den någon gång. Lyckligtvis, till skillnad från med lösenordet, behöver du inte återställa hela routern bara för att ta reda på IP -adressen. Du kan använda vilken dator som helst som är ansluten till routern för att hitta routerns IP -adress. Detta kallas standard gateway. Se hur du hittar standard -gateway -IP -adressen om du behöver hjälp med att göra detta i Windows.