Skip to content

De 7 mest hemliga Alexa -kommandona

8 de augusti de 2021
smart speaker on coffee table in living room with copy space t20 KvPXX1 f11c213a86a54515b2a3a9fccc53b752

Programmerarna på Amazon inkluderade dussintals hemliga Alexa -kommandon för Amazon Echo och andra smarta enheter. Vissa är roliga saker du kan fråga Alexa, men andra är användbara Alexa -färdigheter som du kanske inte känner till. Informationen i denna artikel gäller alla Amazon Alexa-aktiverade enheter, inklusive Echo Dot, Echo Show och Fire TV.

Välj ditt eget äventyr: ”Alexa, Play Skyrim Very Special Edition”

Kan du inte få nog av Skyrim? Du kan spela en spin-off av Bethesdas klassiska MMORPG med Alexa. Skyrim: Very Special Edition är ett äventyrsspel som är förvånansvärt djupt. Alexa sätter upp scenen med levande beskrivningar och frågar dig regelbundet vad du vill göra härnäst. Att utforska Skyrims värld är ett avkopplande sätt att varva ner eftersom du aldrig behöver vänta länge.

För brädspelskväll: ”Alexa, Roll Dice”

"Roll Dice" Alexa -skicklighet som visas på en Fire -surfplatta

Kan du inte hitta tärningarna för ditt favoritbrädspel? Alexa har täckt dig. Alexa kastar en enda sexsidig tärning som standard, men du kan säga åt henne att kasta så många du vill. Om du spelar Dungeons & Dragons eller en annan RPG-bordsskiva kan du säga ”Älexa, kasta en 20-sidig tärning.” Alexas tärningar är också bra för att fatta beslut och lösa tvister, till exempel vem som får åka i framsätet på vägresor.

Ta bort din Alexa -historik: ”Alexa, Radera allt jag sa idag”

Alexa frågar om du vill radera dina röstinspelningar i Alexa -appen

Alexa lagrar inspelningar av dina röstkommandon för att förbättra hennes röstigenkänning och komma ihåg dina personliga preferenser. Amazon använder ett mänskligt kvalitetskontrollteam som granskar användarinspelningar för att säkerställa Alexas noggrannhet, så om du inte vill att någon annan ska lyssna på dina konversationer med Alexa, var noga med att radera din sökhistorik med jämna mellanrum. Det är också möjligt att inaktivera Alexa röstinspelning helt och hållet.

Alexa nödkommando: ”Alexa, ring 911”

En mobiltelefons skärm visar 911

Att låta Alexa ringa 911 kan vara en livräddare, särskilt för äldre som bor ensamma. För att göra det måste du konfigurera ditt Echo för att ringa samtal med Alexa -appen för din smartphone. Alternativt kan du använda Echo Connect för att länka Alexa till en fast telefon eller VoIP -tjänst. Om du har barn i ditt hem, se till att de vet att aldrig ge kommandot om det inte finns en riktig nödsituation.

Aktivera Super Alexa -läge: ”Alexa, Up, Up, Down, Down, Left, Right, Left, Right, B, A, Start”

Super Alexa -läge i Alexa -appen

Super Alexa Mode är ett påskägg för fans av klassiskt spel. Anvisningarna är en referens till Konami -koden, ett känt videospel fusk som används i olika titlar som t.ex. Kontra för NES. Utvecklarna på Amazon förutspådde korrekt att användare skulle testa koden på Alexa, så de förberedde ett smart svar. Tyvärr gör faktiskt inte aktivering av ”Super Alexa Mode” någonting; det är bara ett skämt att få ett skratt från spelare.

Skaffa Zen: ”Alexa, öppen guidad meditationskunskap”

"Guidad meditation" Alexa Skill i Alexa pp

Det finns dussintals meditationskunskaper för Alexa, och guidad meditation är ett bra ställe att börja. Meditationerna fokuserar på olika ämnen, och du kan hoppa till nästa genom att säga ”Alexa, spela nästa.” Varje session tar mindre än 10 minuter, men om du har ont om tid, säg ”Alexa, open One Minute Meditation” för en sammanfattad version.

Skådespelerskan Alexa: ”Älexa, I Am Your Father”

Alexa svarar på "I Am Your Father" i Alexa -appen

Det visar sig att Alexa är en ganska bra skådespelerska och komiker. Alexas programmerare är uppenbarligen sci-fi-fans med tanke på antalet kommandon med Star Wars-tema som de inkluderade. Testa till exempel vem som spelade in först, eller fråga vilken film som är hennes favorit. Du kan till och med begära ett Star Wars -skämt. Alexa är också flerspråkig: Hon kan tala både Klingon och Yoda.