Skip to content

De överraskande sakerna du inte kan göra med Twitter -logotypen

12 de augusti de 2021
cartoon birds on wire 1006081746 5b67145ac9e77c002c247d30

Liksom de flesta företag finns det många upphovsrättar på Twitter. Den sociala mediekanalen har fastställt regler för hur andra kan använda sin kända logotyp.

Varumärkesriktlinjer om

Vissa företag har interna formatmallar som återspeglar hur de vill att du ska tala om företaget, hur bilder visas och till och med hur du kan referera till ett annat företag eller en människa. Twitter har offentliga regler. Som vi alla vet, om du lägger ut något offentligt på någon nivå, kommer missbruk och missbruk att inträffa. Det är därför Twitter har några egna regler. För att börja måste du alltid använda T i Tweet. Men när det gäller Larry (ja, Twitter -fågeln har ett officiellt namn) blir det ännu allvarligare. Trots allt, ”Twitter är fågeln och fågeln är Twitter”, skrev Twitter på sin blogg efter deras 2012 rebranding. Så här är reglerna, om du någonsin är modig nog gör något med deras logotyp (vilket du kanske inte är efter att ha kommit igenom den här listan).

Twitters ikoneregler och regler

 • Blå eller vit: Tänk inte ens på att göra den röd eller grön till jul. Vissa begränsningar med färgutskrift kan gälla. Med föregående tillstånd från Twitter får logotypen visas i svart. Fyll den aldrig med mönster eller flera färger.
 • Stöt inte fågeln mot något annat: Twitter kräver att du har ett fritt utrymme på minst 150 procent av logotypens bredd.
 • Föreslå inte ett förhållande: Om du inte är ansluten till Twitter på något sätt och har deras tillåtelse, föreslå inte att Twitter har något att göra med dig. Lägg inte dina logotyper nära varandra och lägg inte till det på tävlingssidor (detta kan tyda på att Twitter stöder det).
 • Håll fågeln upprätt: Twitter har lätt att ladda ner filer med Twitter-logotypen som du kan använda. Men rotera inte, ändra eller modifiera den. Du kan inte heller skeva, rotera, sträcka eller ändra orienteringen.
 • Bjud inte in några fjädrade vänner: Placera inte Twitterfågeln i en flock andra fåglar eller någon annan varelse. Stapla inte flera logotyper, multiplicera eller innehåll i en form heller.
 • Animera inte fågeln: Larry flyger inte, så försök inte få killen att klappa vingarna! Inget snack eller kvittrande heller. Använd inte konturer, släpp skuggor eller graderingar. Lägg inte till anatomi (till exempel en annan vinge eller fötter) eller lägg till element, till exempel ordbubblor.
 • Använd inga förfäder: Twitter begär att du också glömmer alla andra logotyper och fåglar som tidigare använts av Twitter. Publicera dem inte. Använd bara den aktuella versionen av Twitter -fågeln.
 • Lägg inte fågeln på omslaget på din bok: Även om det handlar om Twitter, använd inte logotypen. Detta gäller även andra publikationer, såsom utbildning, publikationspublikationer, guider och konferenspublikationer. Det gäller också alla varor.
 • Betona inte Twitters spel i din marknadsföring: Gör inte Twitters fågel större än din logotyp.
 • Använd inte fågeln som bakgrund: De vet att du älskar Twitter och allt, men det räcker med en fågel, och det är högst upp i mitten av din Twitter-hemsida.
 • Skapa inte dina egna ”Tweet” och ”Follow” knappar: Twitter säger att om du inte är tekniskt nödvändig bör du använda knapparna de skapade åt dig. Och om du måste, använd den här versionen av Twitter -fågeln.

Det kan verka som mikromanagement, men om folk lägger ut gamla versioner av Twitter -logotypen blir internet förvirrat. Om människor använder Twitter -logotypen inom sina logotyper kommer Twitter -appar att få fler nedladdningar än Twitters egen app. Kort sagt, de skyddar helt enkelt sitt varumärke. Vi vet inte om de verkligen följer upp och skäller ut människor (förutom troligtvis företag som gör Twitter-appar), men reglerna finns av en anledning.

Godtagbara riktlinjer för användning

På den positiva sidan vill Twitter att du marknadsför dem, så de har några ”ja, det här är helt coolt med oss” riktlinjer:

 • Lika storlek: I tryck får du använda Twitter -fågeln bredvid ditt @användarnamn eller säga ”följ oss/mig på Twitter.” Logotypen måste dock matcha samma storlek som din # eller @ symbol.
 • Attribution: Om du vill skaffa en Tweet i tryck, formatera den så att den ser ut som en Tweet och sätt den lilla Twitter -fågellogotypen bredvid @användarnamnet. Fågeln ska ha samma storlek som texten. Online, bädda bara in tweeten.