Skip to content

Den vikbara iPhone: pris, utgivningsdatum, rykten, specifikationer och nyheter

19 de juni de 2021
US09504170 foldable device a00bf1cda3034c9c90887694c3e387d7

Att slå samman en iPhone och en iPad är ett sätt Apple kan bygga en iPhone Flip. Det är definitivt bara ett rykte just nu, men förväntningarna på en hopfällbar Apple-telefon får fart, men förvänta dig inte en i år och kanske inte ens 2022.

När släpps den hopfällbara iPhone?

Vi vet redan att Apples nästa telefon är iPhone 13. Vem vet vad som väntar 2022, men enligt Omdia och analytiker Ming-Chi Kuo släpper Apple den hopfällbara iPhone 2023. En idé bakom en flexibel Apple-enhet är en iPad som viks. Men rykten kring den enheten kan handla om en iPhone / iPad-hybrid, eventuellt kallad iPhone Flip eller iPhone Fold. Trots inga officiella detaljer från Apple har de gjort det klart har varit intresserad av en vikanordning av något slag i flera år. Patent som lämnats in 2011, 2014, juni 2016, augusti 2016 och 2018 bevisar detta. Naturligtvis visar detta också att de inte har tagit en hopfällbar enhet till marknaden trots uppenbart intresse. Det finns olika mönster i dessa dokument, och vissa av dem skiljer sig väldigt mycket från de andra (inklusive ett sätt att fälla enheten flera sätt). Planerna kan innebära att de hänvisar till något annat, som en e-läsare eller surfplatta, men de antyder vad vi kan förvänta oss med den här iPhone.

Patent US9504170B2.

Fällbar enhetsillustration från patent US8929085B2

Patent US8929085B2.

Fällbar enhetsillustration från patent US9504170B2

Patent US9504170B2.

Fällbar enhetsillustration från patent US10020462B1

Patent US10020462B1.

Fällbar enhetsillustration från patent US20180217639A1

Patent US20180217639A1.

Ett annat patent som lämnades in 2019 är för en enhet med en omslutningsskärm:

I den beskrivna utföringsformen är den flexibla bildskärmsenheten konfigurerad att presentera visuellt innehåll vid vilken del som helst av det transparenta huset.

Kan det arbetas in i en hopfällbar telefon? Vi väntar ivrigt på hur / om de använder dessa uppfinningar.

Lifewires uppskattningsdatum

Om något företag ska förbättra tekniken bakom en hopfällbar telefon är det Apple. Upprepad testning och förbättring krävs och fixa vad andra företag har fel med vikbar teknik, vilket tar tid. Vi förväntar oss inte en hopfällbar iPhone förrän minst 2022, men förmodligen inte förrän 2023.

Fällbara iPhone-prisrykten

Det blir inte billigt. Telefoner närmar sig eller till och med överstiger 1 000 dollar. Titta bara på Apples största iPhone, 12 Pro Max, som säljs för drygt en grand. Vad händer när en annan skärm bifogas? Om Galaxy Fold är någon indikation kan priset hoppa till $ 2000. Apple behöver inte följa efter, speciellt om de vill dominera försäljningen för dubbelskärmsälskare. Återigen är Apple inte ett billigt varumärke. De kunde skjuta för ett rent iPhone + iPad mini-pris genom att helt enkelt lägga till dem för en $ 1400-telefon. Men med tanke på hur nytt detta kommer att vara för Apple, kan de höja priset lite och sätta det närmare den $ 2k prislappen. Om de naturligtvis inte kompromissar med billigare hårdvara eller färre framsteg än bara två (eller tre) skärmar. Men om de väljer en clamshell-design där den enda skärmen delas i två, kan vi titta på en mycket billigare telefon (men ändå dyrare än din typiska iPhone).

Förbeställ information

Det är alldeles för tidigt att föreslå ett förbeställningsdatum, men vi kommer att hålla det uppdaterat när lanseringen närmar sig.

De senaste nyheterna om den vikbara iPhone

Du kan få fler smartphone-nyheter från Lifewire. Här är några av de senaste rykten vi har hittat om möjligheten till iPhone Flip:

Fällbara iPhone-funktioner

Genom åren har telefonerna blivit större och vi har haft mer skärmfastigheter för saker som att läsa, titta på filmer, spela spel och multitasking. En hopfällbar telefon är perfekt för dessa aktiviteter. Som sagt är Apple en innovatör. Kanske kan de skapa en version som fungerar bättre än alla andra. Kanske lider det inte av en synlig veck i mitten där skärmarna viks över varandra. Eller, som patentet visar, kan en hopfällbar Apple-telefon använda självuppvärmande pixlar för att undvika skador vid vikning. Om den har en tredje skärm när den viks, kanske uppdateringsfrekvensen kan vara tillräckligt hög för att den inte ska kunna urskiljas från de primära skärmarna. iOS, programvaran som kör iPhone, kan och bör moderniseras för att stödja flera skärmar. Förvänta dig inte att det fungerar för annorlunda än din typiska iPhone med en skärm. För mycket förändring skulle dra dedikerade kunder bort. Appar måste också stödja flera skärmar för att de ska se bra ut på en iPhone med dubbla skärmar. Annars finns det ingen mening med den större telefonen. Med tanke på att en större telefon kan likna en surfplatta är det vettigt att den skulle stödja Apple Pencil. Den senaste versionen fungerar för närvarande bara på ett litet urval av iPads, men förvänta dig en ny version för den hopfällbara iPhone (såvida det inte är mer en flip-telefon än en surfplatta). När det kommer till det är en hopfällbar telefon fördelaktig endast för sin större skärm. Eftersom detta kommer att bli Apples första försök på den här typen av telefon skulle det förmodligen vara den enda betydande förändringen av iPhone det året. Betydelse: ingen fantastisk ny kamera, enorm lagringskapacitet, etc.

Fällbara iPhone-specifikationer och hårdvara

Så hur kommer iPhone Flip att fungera? Det är någons gissning, men det finns några alternativ: en stor, vikbar skärm som Galaxy Fold; två separata skärmar som viks över ett målmedvetet synligt gångjärn som Surface Duo; eller tre skärmar – två vanliga och en tredje för när enheten är i sitt vikta läge. Leaker Jon Prosser misstänkte en gång att det skulle likna Duo:

Men sedan dess, baserat på andra läckor och förslag, ser det mer ut som om vi kunde se en clamshell-design. Denna formfaktor skulle innebära att iPhone Flip skulle se ut som en typisk telefon på avstånd men skulle vikas vertikalt som gammaldags flip-telefoner och kan innehålla en liten skärm på utsidan – liknande Galaxy Z Flip. Det är också möjligt att Apple släpper två versioner av bläddringstelefonen; en dubbel skärm och en Z Flip lookalike. Här är ett exempel på hur en clamshell iPhone Flip kan se ut:

Om den använder två skärmar i full storlek istället för att likna en surfplatta när den viks ut, är det en annan fråga om den öppnas bakåt på sig själv som Duo. Om det gör det kan vi bara hoppas att det stöder att köra en app på båda skärmarna samtidigt. Du kanske kan spela samma video på båda skärmarna för att titta på en video med någon som sitter mittemot dig eller köra två separata appar för något som lokalt spel. Här är ConceptsiPhone: s rendering av en ”iPhone Fold” med dubbelskärm:

Analytiker Ming-Chi Kuo tror att vi kan se en skärm så stor som 8 tum. Omdia förutspår att iPhone ska vara OLED och stå på 7,3–7,6 ”(den större storleken skulle göra det samma som Galaxy Z Fold 2). IPhone 12 Pro Max är 6,7, ”och iPad mini är 7,9”, så det skulle verkligen vara en blandning av telefon och surfplatta; en vikbar enhet för phablet-stil. Space Grey, Silver och Gold är standardfärger för Apples enheter. Vi kommer förmodligen se samma alternativ för iPhone Flip och eventuellt andra som andra iPhones stöder, som Graphite, Green, Product Red och Pacific Blue. Den nuvarande iPhone stöder 5G för snabbare dataöverföring på mobilanslutningar. De flesta nya telefoner som kommer ut idag levereras med inbyggt stöd för 5G, så förvänta dig det med den hopfällbara iPhone. Att förstärka saker som batteri, processorkraft och RAM är ett måste för att upprätthålla flera skärmar som alla kan oberoende multitask. Lagringsutrymme kanske inte ändras från den nuvarande iPhone-sortimentet.