Skip to content

Ditt nästa kontor kan vara i virtuell verklighet

6 de juli de 2021
GettyImages 1128192646 872f6fe5677f44eeb4ce03cd900841ff

Viktiga takeaways

  • Pandemin driver intresset för att använda virtuell verklighet för företag.
  • Facebooks Oculus 2 VR-headset stöder en applikation som heter Infinite Office som gör det möjligt för människor att arbeta på ett virtuellt kontor.
  • Framsteg behövs innan VR kan ersätta verkliga interaktioner, säger experter.

Med miljontals människor som arbetar hemifrån på grund av pandemin, vänder sig företag till virtual reality för att samarbeta och kommunicera. Efter år av slöseri som främst ett speltillbehör har VR sitt ögonblick i rampljuset för jobbet. Försäljningen av virtual reality-programvara och hårdvara förväntas öka. Facebooks nyligen aviserade Oculus Quest 2 och andra headset gör tekniken mer tillgänglig än någonsin. ”Företag försöker hitta ett annat sätt att engagera sig med sina kunder eftersom de inte kan nå dem personligen”, säger Steven King, professor vid University of North Carolina som studerar virtual reality, i en telefonintervju. ”Nu på grund av COVID, VR [is] rätt sätt att göra det för vissa av dem. Så för vissa företag skickar det ett headset till en klient för att ge dem upplevelsen ur ett samarbetsperspektiv. För andra ger det dig mer förmåga att kreativt samarbeta som ett litet team än en platt, tvådimensionell upplevelse gör. ”

Skriv på ditt headset

Om VR kommer att bli ett riktigt kontorsverktyg måste det göra mer än bara spela spel. Facebook tillkännagav nyligen att Oculus 2 VR-headset kommer att stödja en applikation som heter Infinite Office som tillåter människor att arbeta på ett virtuellt kontor. Andra funktioner inkluderar virtuella möten och möjligheten att växla mellan ett fullt VR-läge och ett hybridläge som förenar den virtuella världen med den faktiska omgivningen. Logitech samarbetar för att erbjuda ett riktigt tangentbord i full storlek som fungerar i det virtuella utrymmet. ”Företag försöker hitta ett annat sätt att engagera sig med sina kunder eftersom de inte kan nå dem personligen.” Företag använder redan VR för allt från att samarbeta till utbildning till försäljning. Verizon använder VR för att lära sina detaljhandlare hur man hanterar beväpnade rån. Detaljhandelsarbetare kan i VR spela upp ett scenario om vad de ska göra om de hålls under skjutvapen. Walmart utbildade mer än 1 miljon anställda med virtuell verklighet och testar med VR för anställningsintervjuer. ”Med all information du får från VR kan du se var de ser ut. Du kan se hur de rör sig och hur de reagerar”, berättade Walmarts lärande chef Andy Trainor NPR. ”Du kan göra en intervju i VR och baserat på hur de svarar på frågorna kan du välja om de skulle passa bra för den rollen eller inte.”

Ett virtuellt samarbetsmöte

Coronaviruspandemin driver fler företag att utforska VR för arbete. I en telefonintervju förklarar Alex Howland, VD och grundare av VR-mjukvaruföretaget VirBELA, att det har skett ”en explosion av intresse från affärer.” Hans företag skapar virtual reality-utrymmen för samarbete som kan ta emot så många som 10 000 personer samtidigt.

Virtuell kontra video kontra verklighet

Eftersom pandemin bryter mot kontorkulturen kan rena textinteraktioner som e-post kännas sterila. Även videokonferenser visar ofta bara människors ansikten, vilket kan göra det svårt att läsa människor. ”Även om appar för videokonferenser är standardplattformarna för kommunikation, gör avsaknaden av den fysiska aspekten det svårt att studera en kollegas kroppsspråk, vilket gör upplevelsen ofullständig jämfört med att diskutera med dem fysiskt”, säger Yaniv Masjedi, CMO på videokonferensföretaget Nextiva. , i en e-postintervju. Många människor upptäcker också att det är utmattande att vara på kameran hela tiden. ”Det som är trevligt med att vara typ av bakom en avatar är att det ger en viss nivå av psykologisk säkerhet och integritet samtidigt som det är socialt”, sa Howland. ”Så vi hör människor som är introverta, eller mer varierade människor, känner sig bekväma att prata i den virtuella miljön, på ett sätt som de kanske inte känner sig bekväma med att tala upp i en mötesplats. ”Det är också lite att lägga sig i ett rum med andra människor, men ingen annan kan se varandra, men de vet att de är där.” VirBELAs programvara tillåter användare att sätta på en kamera och visa sina riktiga ansikten, men många väljer att inte använda den, säger Howland. Även att använda en avatar kan vara socialt besvärligt, visar det sig. ”Om du får din avatar för nära någon annans avatar, är det lika obehagligt som, du vet, jag kommer för nära,” sade Howland. Traditionella beteenden replikeras ibland i den virtuella världen, sade Howland och tillade: ”Vi ser att herrar ibland låter kvinnor gå ut genom dörrarna innan de gör det.”

Att döma människor efter deras avatarer

Ett positivt resultat av utbredd användning av VR är att det kan göra det möjligt för människor att bedömas mer av sina idéer, snarare än hur de ser ut, föreslog Justin Berry, en kritiker vid Yale University’s School of Art och fakultetsmedlem vid Yale’s Center for Collaborative Arts. och Media, i en telefonintervju. ”Det var intressant för mig att se när man tittar på virtuell verklighet och säger, vem som finner komfort eller säkerhet i detta utrymme,” sa han. ”På vissa sätt skyddar det människor som kan marginaliseras.” ”För andra ger det dig mer förmåga att kreativt samarbeta tillsammans som ett litet team än en platt, tvådimensionell upplevelse gör.” Att använda VR kan bli det nya normala, men trots fördelarna kommer det inte att ersätta fysiska interaktioner när som helst snart. King ser för det första inte att ett stort samhälle aldrig går ut och gör saker för att VR är så bra. Jag tror bara att vi är 20 år borta från att någonsin händer. ” Maskinvaran för VR har fortfarande en lång väg att gå också, med experter som säger att den nuvarande headsetskörden är klumpig och har skärmar med relativt låg upplösning. Människor måste också lära sig att anpassa sig till att interagera i VR. ”Det är också lite av att lägga sig i ett rum med andra människor, men ingen annan kan se varandra, men de vet att de är där”, säger King. ”Det finns bara en psykologisk sak som gör det lite konstigt.”

Till och med dess förespråkare erkänner att VR fortfarande är i sin linda. Så vad kan framtiden ha för arbete? Utbyggnaden av ultrasnabba 5G-nätverk skulle möjliggöra bättre VR-anslutningar överallt, säger Howland. Snabbare processorer möjliggör också bättre grafik. ”Jag tror att du kommer att se en större integration av verktyg som Facebook just kom ut med”, sa Howland. ”Alla de olika verktygen som du använder på ditt kontor kommer att kunna anslutas till dem i den virtuella världen. Så det blir typ av en enda butik för alla saker du behöver för att vara effektiva.”