Skip to content

DIY -guide för att installera ett telefonkontakt

9 de september de 2021
GettyImages 200026060 002 5b4a227f46e0fb0054ebd89f ca57c35b878549d3a36f48dec5dab36f

Telefonjackinstallation är ett av få grundläggande ledningsjobb som de flesta husägare kan utföra. Hemautomatiseringsapplikationer kan inkludera att installera telefontillägg i ytterligare rum eller installera en andra telefonlinje i huset. Automatiseringsentusiaster letar ständigt efter sätt att göra sina hem bekvämare, och att installera ytterligare telefoner är ett av de sätt de gör det. Innan du sätter igång, kartlägga var i huset telefonuttaget ska vara. Tänk på var alla skrivbord eller bord kan sitta så att du kan undvika att ha trådar sträckta till sina gränser eller hänga mellan skrivbord.

Typer av kablar för telefon i hemmet

Telefonkabel kommer vanligtvis i fyrsträngad tråd, även om sexsträngad och åtta-trådig kabel inte är ovanligt. De olika strängtyperna kallas tvåpar, trepar och fyrpar. En konventionell fyrsträngad telefonkabel använder normalt fyra färgade trådar i rött, grönt, svart och gult. Dessa färger är branschstandarden. Även om de flesta telefoner använder fyra eller sex kontaktkontakter använder standardtelefoner bara två av ledningarna. Enradiga telefoner är utformade för att använda de två mittkontakterna i telefonkontakten. På en kontaktkontakt med fyra kontakter används inte de yttre två kontakterna och på en sexkontaktkontakt används inte de fyra yttre kontakterna. Denna arkitektur är viktig att känna till när du kopplar in telefonuttaget.

Installera enstaka eller första telefonlinjer

Oavsett om du installerar ett modulärt ytmonterat eller infästningsuttag är kablarna desamma:

  1. Ta bort frontluckan. Insidan av kontakten är ansluten till fyra terminalskruvar. Ledningarna ska vara röda, gröna, svarta och gula.

  2. Anslut dina heta telefonkablar (röda och gröna) till terminalerna med de röda och gröna trådarna.

Även om rött och grönt ofta används för heta telefonlinjer, kan äldre eller felaktigt anslutna hem ha andra färger i bruk. För att säkerställa att du har rätt ledningar, använd en telefonlinestester för att kontrollera att ledningarna är heta. Ett annat enkelt sätt att kontrollera kablarna är att ansluta dem till terminalerna, koppla in en telefon till kontrollen och lyssna efter kopplingston.

Installera andra telefonlinjer

De flesta bostäder är anslutna till två telefonlinjer även om bara en linje används. Det är vanligt när du beställer en andra telefonlinje för telefonbolaget att fjärraktivera den andra raden utan att någonsin komma hem till dig. När de gör detta slår de på ditt andra par (de svarta och gula trådarna). De yttre kontakterna i en enradig telefonkontakt används inte. Två-linjers telefoner använder ofta detta externa kontaktpar så att inga extra ledningar krävs (förutsatt att du har de svarta och gula ledningarna anslutna inuti kontakten). Om du planerar att använda en telefon med en rad för din andra linje måste du installera ett modifierat telefonkontakt :.

  1. Ta bort frontluckan på telefonuttaget och anslut dina gula och svarta ledningar till de röda och gröna terminalerna. Detta steg kommer att korsa din andra telefonlinje till mittkontaktens kontakter så att du kan använda en vanlig telefon med en rad.

  2. Om du upplever problem, använd en telefonlinestester för att se till att den nya andra raden är aktiv.