Skip to content

Du Mon Tsang: Kundframgångsledare

12 de augusti de 2021
unnamed1 c0ccfef93b954cd4b380884118489270

För att hjälpa prenumerationsföretag att värdera sina kunder och minska kundantalet byggde You Mon Tsang en teknisk plattform som tillhandahåller analyser för att förutse hur företag bäst kan betjäna sina kunder.

Tsang är grundare och VD för ChurnZero, utvecklare av en kundframgångsplattform som är utformad för att hjälpa prenumerationsbaserade företag att behålla och mer effektivt betjäna kunder genom en mängd olika kundanalyser och verktyg. Programvaran syftar till att hjälpa kunders framgångsteam att förstå hur kunder använder produkter, förutsäga sannolikheten för prenumerationsförnyelse och dela expansionsmöjligheter. ”Vi såg mycket bra teknik byggas för försäljnings- och marknadsföringsteam, men den teknik som du skulle ta med för att sälja en kund togs inte för att serva kunden,” sa Tsang till Lifewire i en telefonintervju. ”Om något borde du investera mest pengar i den bästa tekniken för dina kunder, inte glömma dem när de blivit kunder.”

Snabb fakta

  • Namn: Du Mon Tsang
  • Ålder: 55
  • Från: New York Citys Chinatown
  • Favoritspel: ”Spelet som jag var väldigt bra på och förmodligen fortfarande bra på är asteroider.”
  • Nyckelcitat eller motto han lever efter: ”Jobba hårt.”

Leda ett växande team

Tsang flyttade till Washington, DC, för cirka 10 år sedan, men han vågade sig först in på teknikentreprenörskap när han bodde i Bay Area. Han sa att han såg möjligheterna med internet, så han tog en risk och startade sina företag. ChurnZero, som har varit verksam sedan 2015, är Tsangs fjärde företag. Han sa att han är mest investerad i denna satsning på grund av dess cirka 75 anställda – ett team som fortsätter att växa när fler prenumerationsföretag uppstår. ”Att starta ett företag är delvis en bra idé, bra utförande och bra timing. Du måste ha alla dessa saker”, sa han. ”Vi har mest nytta av en riktigt bra timing eftersom världen går mot prenumerationsföretag, och prenumerationsföretag måste nu tävla om att hantera sina kunder.” ”För minoritetsgrundare som börjar dessa karriärer kommer du att få fler utmaningar. Du kommer inte att vara en del av de klubbar och nätverk som andra kan ha …” Trots tillväxten kunde ChurnZeros lag anpassa sig under pandemin. Tsang hade redan implementerat ett alternativ i företagets förmåner som kallas ”rotationsfjärrkontroll”, vilket gör att anställda kan arbeta på distans 50% av tiden och komma in på kontoret enligt ett roterande schema. Detta gynnade alla eftersom företagets WeWork -utrymme i Washington, DC inte kunde hålla hela personalen på en gång. När laget fick gå helt avlägset sa Tsang att övergången inte var ett problem. Tsang sa att han bromsade företagets tillväxt förra året på grund av osäkerheten som orsakades av pandemin, men började anställa igen mot slutet av 2020. ”2020 var fortfarande ett mycket starkt tillväxtår för oss”, sa han. ”Inte vad vi tänkte när vi började året, men definitivt är vi stolta över det vi gjorde.”

Utmaningar och tillväxtplaner

Tsang är en första generationens invandrare, och en av hans största utmaningar när han började som teknisk entreprenör var att inte ha ett nätverk av människor att använda när han behövde hjälp. Trots motgångar sa Tsang att han kunde övervinna dessa utmaningar när han lanserade ChurnZero. ”Jag tror att i min ålder ligger dessa utmaningar bakom mig. När jag var yngre tog det längre tid att bli nätverksinvånare som minoritetsgrundare,” sa Tsang. ”För minoritetsgrundare som börjar dessa karriärer kommer du att få fler utmaningar. Du kommer inte att vara en del av de klubbar och nätverk som andra kan ha, så du måste komma förbi det.”

ChurnZero -teamet.

Sedan lanseringen har ChurnZero tagit in 35 miljoner dollar i riskkapital, inklusive den senaste stängningen av en finansieringsrunda av serie B på 25 miljoner dollar. Tsang sa att det här är det mesta han någonsin har tagit upp sedan han blev teknisk entreprenör, och det motiverar honom mer att veta att det finns investerare där ute som tror på hans produkt. I år sade Tsang att ChurnZeros fokus ligger på att växa till 125 anställda och bli en ledande aktör inom kundframgångsindustrin. ”När du är ett företag i tillväxtstadium handlar varje år om tillväxt”, sa han. ”ChurnZero har förmågan att bli ledande inom kundframgång. Vi bör vara de som ser till att människor förstår vad kundframgång är och vad det kan göra för dig.”