Skip to content

En digital tvilling kan skapa en andra dig på Internet

21 de juni de 2022
GettyImages 1317150029 893c0d5d067d4bd2b3591062cc23cd58

Nyckel takeaways

  • Ett nytt socialt nätverk syftar till att skapa ett andra digitalt du.
  • Din onlineklon är tänkt att ta över de mest rutinmässiga uppgifterna i det digitala vardagen, som att skicka e-post.
  • Digitala kloner används redan inom allt från sjukvård till biltillverkning.

Din digitala tvilling kan snart hjälpa dig att få saker gjorda, hävdar en ny startup. Det sociala nätverket, kallat dduplicata, ger dig förmodligen ett andra digitalt jag som är förstärkt med artificiell intelligens. Onlineklonen är tänkt att ta över de mest rutinmässiga uppgifterna i vardagens digitala liv, som att skicka e-post. Det är en del av en växande rörelse att skapa ett metavers eller nätverk av virtuella 3D-världar fokuserade på sociala kontakter. ”Jag tror att betydelsen av digitala kloner kommer att växa i takt med att människor börjar förstå hur de passar in i sina egna liv och arbete”, sa Luke Thompson, COO för visuella effektföretaget ActionVFX, till livetstrad i en e-postintervju. ”Allt handlar inte om ett videospel. Jag har faktiskt arbetat inuti virtuell verklighet i över ett år vid det här laget.”

 

Du och du

Tjänsten dduplicata är fortfarande i beta, men den har ambitiösa planer, även om de är vaga. ”Eftersom varje användares digitala jag är en AI gjord i sin egen bild, kommer den naturligtvis att fortsätta leva i cyberrymden/metaversen efter användarens fysiska död”, skrev Henrique Jorge, VD för ETER9, i ett mejl till livetstrad. ”På detta sätt kan varje dduplicata-användare bli praktiskt taget odödlig och kommer att leva för evigt i Metaverse/Cyberrymden.” ”Jag tror att vikten av digitala kloner kommer att växa när människor börjar förstå hur de passar in i sina egna liv och arbete.” Thompson sa att att ha en digital version av sig själv redan är integrerat i hans vardag. Han använder mötesverktyg för virtuell verklighet som ImmersedVR och Horizon Workrooms för fjärrmöten. När fler människor anammar virtuell mötesteknik, sa han att det skulle finnas ett större behov för användare att vara tillräckligt representerade i dessa digitala miljöer. Och lösningen kan vara digitala kloner. ”Det är en sak att ha en lågupplöst tecknad representation av dig själv, men det är en annan att ha en fotorealistisk version som korrekt representerar dig själv,” sa Thompson.

 

Att göra bilar i VR

Om en online dubblett av dig verkar långt borta, kan konceptet med digitala tvillingar/kopior ha fler verkliga användningsområden. Spelplattformen Unity driver 3D-innehåll, som Slå Saber, och biltillverkaren Hyundai hoppas kunna utnyttja programvaran för att förbättra sin smarta tillverkning och autonoma körteknik. Hyundai tillkännagav nyligen planer på att använda Unity för att bygga en Meta-Factory, en digital tvilling av en verklig fabrik, med stöd av en metaverse-plattform. Meta-Factory kommer att tillåta Hyundai att testköra en fabrik virtuellt för att beräkna den optimerade fabriksdriften och göra det möjligt för fabrikschefer att lösa problem utan att fysiskt besöka fabriken. ”Digitala tvillingar i realtid kommer permanent att förändra hur vi lever, arbetar, handlar och gör en positiv inverkan på vår planet, och representerar en betydande del av det som ofta kallas metaversen”, sa John Riccitiello, VD för Unity, i ett pressmeddelande. pressmeddelandet. ”Hyundais vision för framtiden, inklusive den digitala tvillingen av fabriksverksamhet, representerar ett betydande tekniskt steg framåt i tillverkningen med obegränsad potential i dess effektivitet.” Företag som Chevron använder digitala tvillingar för att förutsäga underhållsproblem snabbare, och Unilever använder en digital tvilling på Azure IoT-plattformen för att analysera och finjustera fabriksoperationer som temperaturer och produktionscykeltider. Digitala tvillingar används ofta i planering av kommersiella fastigheter och anläggningar, sa Matt Wright, en internetexpert på Valence, till livetstrad i en e-postintervju. ”Föreställ dig ett stort företagscampus som har förvandlats till en enorm digital tvilling som expanderar till andra campus och fysiska platser,” tillade Wright. ”Tänk om den digitala tvillingen använder maskininlärning för att optimera saker som trafik, verktyg och väder?”

Identiska män som pratar

Läkare börjar också använda digitala tvillingar av patienter. Vissa medicinska enheter har nu förmågan att producera digitala kopior av specifika organ eller tillstånd så att läkare kan behandla dem bättre, sa David Talby, grundaren av John Snow Labs, till livetstrad i en e-postintervju. ”Till exempel, att skapa den digitala klonen av en patients hjärta gör det möjligt för en läkare att zooma in, se exakt vad som händer – om det finns ärrbildning från tidigare operationer eller en abnormitet som måste inspekteras ytterligare – och fatta bättre beslut innan en operation, snarare än under, sa han. Detta kan betyda skillnaden mellan en 5- eller 10-timmars operation och en värld av skillnad för patientresultat.”