Skip to content

En guide för storlek på bilder för delning online

31 de juli de 2021
Ps SfWcompare2014 56a458895f9b58b7d0d6803b 375cbfbc29864f08a54433bde4701ef4

När du lägger upp foton online behöver du inte nästan lika många pixlar som du gör för att skriva ut. Denna trend går också för bilder som bara kommer att visas på skärmen, till exempel i ett bildspel eller en presentation.

Hur man gör bilder mindre för online -användning

När du lägger dina foton på webben eller skickar dem via e -post, desto mindre kan du få dem, desto bättre, för att utnyttja bandbredden och lagringsutrymmet mest effektivt. Det finns tre saker du kan göra för att göra dina bilder mindre för att dela online:

  1. Beskära: Ändra måtten på en bild genom att ta bort överflödigt material från bildens periferi.
  2. Ändra pixeldimensioner: Gör om en bild för att ta bort onödiga pixlar.
  3. Använd komprimering: Olika alternativa bildformat erbjuder filstorlekseffektivitet till priset av bildprecision.

Eftersom pixlar per tum och punkter per tum bara är relevanta för utskriftsstorlek och kvalitet, för digitala foton på webben behöver du bara titta på pixeldimensioner. De flesta 24-tums stationära bildskärmar erbjuder idag en upplösning på 1920 x 1080 pixlar, så dina bilder behöver inte vara större än detta för visning på skärmen. Bärbara datorer och äldre datorer har en ännu lägre skärmupplösning, så tänk på det också. Ju mindre pixeldimensioner för en bild, desto mindre blir filstorleken.

  • När du delar foton online är 1200 x 800 pixlar en bra genomsnittlig storlek att använda.
  • Om du vill minska filstorleken ytterligare, minska dina bilder till 800 med 600 eller till och med 640 med 480.
  • Om du är säker på att dina mottagare eller webbplatsbesökare inte har något emot att vänta lite längre, kanske du vill bli så stor som 2000 pixlar bred, men allt större än det kommer att bli för stort för att se på de flesta datorskärmar utan rullning eller nedskalning i farten.

Filkomprimering är ett annat sätt att göra dina foton mindre för online -användning. De flesta kameror och skannrar sparar i JPEG -format och detta format använder filkomprimering för att hålla filstorleken nere. Det är ett standardfilformat som alla datorer kan läsa. JPEG -komprimering kan tillämpas på olika nivåer, med bildkvalitet och filstorlek som har en omvänd relation. Ju högre komprimering, desto mindre fil och desto mindre kvalitet kommer den att ha.