Skip to content

En robust Apple Watch kan vara bra för utomhustyper

18 de juni de 2021
fenix6 Hero HR 4000 f7b355628d1d4daebcedebb089a9fb00

Viktiga takeaways

  • Apple kanske lanserar en robust smartwatch riktad till dem som spelar grovt eller bara ser ut som de gör.
  • Apple Watch Explorer Edition ska ryktas vara släppt redan i år.
  • Om du inte kan vänta på Explorer, överväga en robust smartwatch från Casio eller Garmin.

Om du tillbringar mycket tid utomhus kan du överväga att köpa en robust smartwatch. Apple överväger enligt uppgift att lansera en version av sin smartwatch med ett robust hölje riktat till idrottare. Apple Watch skulle konkurrera med ett växande antal tuffa smartklockor på marknaden. ”Som en ivrig friluftsman har en robust smartwatch många fördelar och är mer pålitliga än den genomsnittliga smarttelefonen”, säger Bertie Cowan, grundare av Effortless Outdoors, i en e-postintervju. ”Dessa klockor är utformade för den klockklädda friluftsmannen med funktioner som fokuserar på pulsspårning, GPS-navigationssystem, en kompass och så vidare.”

Funktion eller mode?

Apple Watch Explorer Edition, som ryktas släppas redan i år, kan vara företagets svar på klockor som gynnas av elitidrottare som de som tillverkats av Garmin. Det kan också locka fashionistas som tycker om den robusta klockan som Casio G-Shock-serien. Fitnessinstruktören Shabbir Noor, chef för Recycle Studio, sa i en e-postintervju att han nyligen köpte en Garmin Fenix-smartklocka på grund av sin kompromisslösa design. Han noterade att han gillar att använda Fenix ​​utomhus.

”Det jag vill ha i en smartklocka är en som kan synkroniseras med min smartphone och hålla koll på min kondition, en klocka som är tålig och viktigast av allt vattenbeständig”, tillade han.

Noor sa att han tycker om att använda pulsen i handleden, de olika träningsapparna som medföljer klockan och dess träningsfunktion som heter PacePro som styr hans takt under hela sin aktivitet. ”Många funktioner är utmärkta för alla friluftsmän som en GPS-tracker och inbyggda kartor. Det är en bra investering för alla fitnessknarkare som jag själv”, sa han. ”Som en ivrig friluftsman har en robust smartklocka många fördelar och är mer pålitlig än den genomsnittliga smarttelefonen.” Cowan rekommenderar Garmin Fenix ​​6 Pro, även om han påpekar sin rejäla prislapp på $ 849,99. Till skillnad från standardklockan har 6 Pro smartklockan längre batteritid och är utformad för att klara svåra terräng och aktiviteter. ”Kvaliteten på dessa klockor är enastående, och de är gjorda för att vara långvariga, lätta och skärmen [is] reptålig, ”sa Cowan.” Det bästa med klockan för mig, som en ivrig vandrare, är GPS-noggrannheten och hur tydlig och läsbar skärmen är oavsett ljusförhållanden. ”

Spänningen i jakten

Om du är en jägare eller en ivrig fiskare kanske du vill överväga Traverse Alpha av Suunto, som inkluderar GPS / GLONASS (ett ryskt utvecklat globalt positioneringssystem), satellitnavigering, barometer och höjdmätare, månfaser och en verklig tid brödsmulan syn på din väg. Den har också en automatisk skottdetekteringsfunktion som registrerar var du har tagit ett skott. Klockans smartphone-app kan spåra hastighet, avstånd, kalorier och till och med hitta nya rutter som postats av andra människor. Det finns också Casio WSD-F30, som har ett smalare och mindre fodral än sina föregångare. Casio hävdar att skärmen är förbättrad och den kommer med det senaste Wear OS av Google. Klockan är vattentät, så den kan sänkas ner under vattnet ner till 164 fot och är klassad för att vara motståndskraftig mot droppar och vibrationer.

De som har en budget kanske vill titta på $ 139 Amazfit T-Rex, som hävdar att de har en 20-dagars batteritid. Den är vattentät upp till 50 meter och har en GPS. Självklart är den vanliga Apple Watch inte slumrande när det gäller robusthet.

Apple Watch Series 6 har en vattenbeständighet på 50 meter, så den kan användas för aktiviteter på grunt vatten som att simma i en pool eller hav. Jag är en klumpig person och hade på mig en Apple Watch Series 3 i flera år och basade på den medan jag vandrade, och den ser fortfarande nästan helt ny ut. Dessa dagar bär jag en Apple Watch Series 6, och efter några månader av grov användning finns det ingen repa på den. Ändå älskar jag tanken på en robust Apple Watch för det fall jag äntligen går med i den expeditionen till Antarktis jag har planerat.