Skip to content

Få e -postsvar på en annan adress än du skickar från

15 de september de 2021
GettyImages 598255918 57cdeb1e3df78c71b685fe8b

Vad man ska veta

 • Gå till inställningar > Se alla inställningar > Konton och import, då i Skicka e -post som avsnitt, välj Redigera information bredvid e -postadressen.
 • Välj Ange en annan ”svar-till” -adress, ange en adress och välj sedan Spara ändringar.
 • Välj e -postadressen bredvid Från fältet högst upp i ett meddelande för att välja från listan över ”skicka e -post som” -konton.

Den här artikeln förklarar hur du ändrar svarsadressen i Gmail så att svar på dina meddelanden går till en annan e-postadress.

Så här konfigurerar du en svar-till-e-postadress

Så här ändrar du svarsinställningarna i Gmail:

 1. Välj Inställningsutrustningoch välj sedan Se alla inställningar från rullgardinsmenyn.

 2. Gå till Konton och import flik.

  Fliken Konton och import

 3. I Skicka e -post som avsnitt, välj Redigera information bredvid den e-postadress som du vill ställa in en svaradress till.

  Fa e postsvar pa en annan adress an du skickar redigera information” class=”lazyload” id=”mntl-sc-block-image_1-0-17″ >

 4. Välj Ange en annan ”svar-till” -adress.

  Ange en annan "svar-till" -adress

 5. I svarsadress textrutan anger du adressen där du vill få svar.

  Fält för svar till adress

 6. Välja Spara ändringar.

  Spara ändringar

 7. Upprepa denna process för alla e -postadresser du använder.

 8. För att sluta använda svarsadressen, gå tillbaka till dessa steg, radera e-postadressen och välj sedan Spara ändringar.

Varför ändra svar-till-adressen i Gmail?

En anledning att ändra svarsadressen i Gmail är när du har flera ”skicka e-post som” -adresser kopplade till ditt konto och du inte vill att svar ska skickas till dessa konton. Tänk dig till exempel att [email protected] är din primära adress och du gillar också att skicka e -post som [email protected], vilket är ditt andra Gmail -konto. Även om du skickar meddelanden som [email protected], kontrollerar du inte det e -postkontot ofta, så du vill inte att svar ska skickas till det e -postkontot. Istället för att vidarebefordra e-post från [email protected] till [email protected], ändra svarsadressen. På det sättet, när du skickar meddelanden från [email protected], svarar mottagare som de brukar, men deras e -post går till [email protected] istället för [email protected]

Växla mellan svar-till-adresser i Gmail

När du skickar ett e -postmeddelande från ett annat konto som du har konfigurerat i Gmail väljer du e -postadressen bredvid Från fältet högst upp i meddelandet. Därifrån väljer du från listan över ”skicka e -post som” -konton. Mottagaren kommer att se något sådant här på raden Från i ett e-postmeddelande som du skickar med en annan svarsadress:

[email protected] på uppdrag av (ditt namn)

I det här exemplet skickades e-postmeddelandet från adressen [email protected], men svarsadressen är inställd på [email protected] Om du svarar på det här e -postmeddelandet skickas meddelandet till [email protected]